Morgen wordt mijn fijne vriend en ex-ochtendcollega op de radio, Kürt Rogiers 50. En gisteren kwam hij met z’n vrouw op een veilige afstand al een hapje en een drankje doen onder de warme branders op ons terras. Zoals het hoort. Zoals het mag. En we hadden uiteraard een kleine verrassing voorzien voor Kürt. Nu ja, klein. We hadden voor de gelegenheid een flinke taart laten bouwen.
En ik zeg letterlijk “bouwen”, want ze is gemaakt uit eetbare legosteentjes. Het is de fantastische bakker Jurgen De Baets van Art 2 Eat uit het Gentse Wondelgem die met het concept kwam. Kürt presenteert namelijk op dit moment weer het razend populaire Lego Masters op VTM. Dat leek ons dus een geschikt thema voor een prachtige verrassingstaart van gâteau, gevuld met frambozen. En de 50 bovenop de taart heeft Jurgen gemaakt in legoblokjes van witte chocolade. Overigens is de taart in het echt maar de helft zo groot als wat je ziet op de foto. Jurgen heeft ze opgebouwd op een stevige bodem van piepschuim zodat ze wat volume krijgt. We waren maar met z’n vieren tenslotte.
Als je zelf ook eens een bijzondere taart wil laten maken voor een speciale gelegenheid, dan wil ik Art 2 Eat van harte aanbevelen. Jurgen is echt een kunstenaar en een super sympathieke kerel. En ook nog eens een trouwe luisteraar van onze ochtendshow. Kijk maar eens naar z’n fantastische creaties.
“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer
Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer