Chema
Nieuws

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken. En dat is het ook, al bij al. Maar je moet wel weten hoe he het maakt. Die ene keer dat ik het eens uit de los probeerde was het compleet mislukt. En toen waren we es te gast bij onze buurman Chema en zijn vrouw en at ik de lekkerste tortilla ooit, gemaakt door Chema zelf. Dat moet je mij eens leren, zei ik hem, en zo geschiedde deze week. In een goed kwartiertje maakte hij voor mij, bij een lekker glas wijn, fantastische tortilla.

Het is best makkelijk, maar je moet het wel beschouwen als patisserie, de verhoudingen moeten kloppen. Je neemt tweehonderd gram stevige aardappel per ei. De manier waarop en de volgorde van de handelingen moet juist zijn. En je moet met twee pannen werken. Een waarin je de aardappelblokjes in de olie gaart (5 minuten onder deksel, dan draai je de plakjes om, en nog eens vijf minuten later breek je ze met een spatel, om vervolgens nog vijf minuten te laten garen) en een klein diep pannetje waarin je ze dan samen met de eieren (die losgeroerd zijn, maar wel zo dat eigeel en eiwit nog door elkaar zichtbaar zijn) bakt als een omelet, en met een bord omdraait om ook de andere kant te bakken. Echt: een kind kan het.

Maar misschien denk je: als je het nu zo goed kan, kom dan maar eens tortilla bij me thuis bezorgen. Kijk, die vraag kreeg ik gisteren van zoveel mensen dat ik een belofte gemaakt heb: bij drie mensen die in pre-order mijn boek “Mijn Barcelona” bestellen, ga ik dat persoonlijk thuis afleveren, met een lekkere zelfgemaakte tortilla. Dus waag je kans gerust, bestel via www.silenro.be (het boek zal enkel daar, online te koop zijn) en wie weet kom ik binnenkort bij jou langs?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer