“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd. Op deze dag wordt mensen wereldwijd aangemoedigd om zichzelf toe te staan om eens lekker te eten waar ze zin in hebben, zonder zich al te veel zorgen te maken over hun dieet, voedingsgewoonten of beperkingen.
Het idee achter “Eat What You Want Day” is om mensen af en toe eens een pauze te gunnen van eventuele strikte eetregels of beperkingen die ze zichzelf hebben opgelegd, en om simpelweg te genieten van hun favoriete voedsel zonder schuldgevoelens. In de Verenigde Staten wordt “Eat What You Want Day” vaak opgepikt op sociale media, vooral door foodbloggers en influencers. Mensen delen vaak foto’s van hun zotte en niet altijd zeer verantwoorde maaltijden.
De eerlijkheid gebiedt me om toch even te zeggen dat er (zoals bij veel zogenaamde feestdagen in Amerika) ook een commercieel kantje aan vasthangt: sommige restaurants of voedselbedrijven bieden vandaag speciale deals of promoties aan om de viering aan te moedigen, en een graantje mee te pikken van dit feest.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer