Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze. Ik heb daarom speciaal voor jullie mijn favoriete gerechten met asperges nog eens op een rij gezet.
Een croque is altijd scoren. De klassieker met kaas en hesp kent iedereen, maar het is ook leuk om eens een variatie te maken. Mijn mama deed dat vroeger altijd. Dan maakte ze ook een croque met banaan tussen, of een reepje chocolade. En als je in Barcelona bent moet je zeker eens gaan eten bij de Bikineria in de Mercat del Ninot, vlakbij onze flat … Lees meer
Recept
Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella
Vrienden, het is toch nog wel eens tijd voor een absoluut feestgerecht op deze foodblog. Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees, een licht en smakelijk topproduct uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon ook uit ons eigen land. Het is fijn om daar mee aan de slag te gaan, want eerlijk gezegd, #shoplocal probeer ik zeker in deze tijden ook volop te steunen … Lees meer
Recept
Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum
Asperges zijn wellicht mijn lievelingsgroenten. Ze zijn zo bijzonder. En doordat ze maar een paar maand per jaar geoogst kunnen worden is het altijd heerlijk om ze op tafel te mogen zetten.
Er zijn zoveel lekkere bereidingen met asperges, maar weinig mensen weten dat ze ook rauw heel lekker zijn, je moet er enkel met de dunschiller een soort van tagliatelle van maken … Lees meer
Recept
Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm
Witte en groene asperges zijn eigenlijk dezelfde groente. De witte groeit gewoon onder de grond, de groene mag z’n kopje in het zonlicht steken. Beiden zijn ongelofelijk lekker en gezond. De groene zijn wat steviger en krachtiger van smaak, de witte verfijnder en nootachtig. Deze bereiding kan ook met witte, maar deze keer dacht ik, komaan we gaan eens met de groene werken … Lees meer
Recept
Asperges op z’n italiaans
Ik ben een onwaarschijnlijke fan van witte asperges. Het seizoen van deze super gezonde, en ook nog eens ontzettend lekkere groente duurt maar een tweetal maanden, maar in die korte periode eet ik bijna om de twee dagen asperges. Natuurlijk zijn ze à la Flamande, met gesmolten boter en een eitje, fantastisch lekker, maar soms mag het toch ook een klein beetje anders … Lees meer
Recept
Asperges met zalm, zeewier en grijze garnalen
Pizza is toch altijd lekker? Ik ben fan! En niks is zo gezellig als van die lekkere mini pizza’s. Want dan kun je verschillende toppings op je pizza’s leggen. Op vrijdagavond voor TV zijn die echt zalig om uit het vuistje te eten. Of met de vrienden in de tuin. Of ook leuk: als je eens een volledige Italiaanse avond doet dan kan zo’n kleine pizza een heerlijk voorgerecht zijn, je kunt er namelijk super creatief mee aan de slag gaan … Lees meer
Recept
Mini pizza’s met pesto en asperges
Ik ben een grote fan van mooie, eerlijke producten in de keuken. En sorry voor de flauwe woordspeling, maar dit is werkelijk het neusje van de zalm als het over zalm gaat. MOWI is de grootste producent ter wereld als het over Atlantische zalm gaat. De MOWI PURE Baron wordt gekweekt met het allergrootste respect voor de vis en de natuur … Lees meer
Recept
MOWI PURE baron met asperges en nieuwe aardappeltjes #collab
Als fiere ambassadeur van Royal Belgian Caviar probeer ik voortdurend nieuwe recepten te bedenken met dit heerlijke topproduct. Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen … Lees meer
Recept
Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie
Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken. Dan kun je de asperges best als allerlaatste toevoegen, want die zijn meestal net iets zachter dan de vers gekookte die je iets meer al dente houden kunt, en dus makkelijker mengen met de andere ingrediënten … Lees meer
Recept
Aspergesalade met gekookte ham
Het is zo ver. Het wordt een supermooi weekend. En mooie temperaturen zijn natuurlijk een goede reden om de BBQ weer tevoorschijn te halen. En als je het leuk vindt om eens erg creatief aan de slag te gaan met de barbecue dan is dit echt een superidee.
Een brochette van asperge met visballetjes. Het ziet er echt zeer origineel uit, maar het is ook makkelijk: en vooral, het is ook nog eens erg lekker … Lees meer
Recept
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Joepie! Ze zijn er: de asperges. Van nu tot half juni staan ze bij mij zeker twee a drie keer per week op het menu. Ik vind asperges op alle mogelijke manieren lekker. Heel puur, met een vinaigrette, of a la Flamande met een eitje. Maar ik vind het ook altijd leuk om eens nieuwe gerechten te proberen waarin het witte goud van bij ons de hoofdrol speelt … Lees meer
Recept
Asperges met tortellini en gerookte zalm
Valentijn vieren, hoe doen jullie dat? Kijk, er zijn mensen die dat sowieso maar een gedoe vinden, en veel te commercieel, en die laten dat hele hartjesfeest volledig aan zich voorbij gaan. Anderen gaan gezellig op restaurant. En ook al ben ik een immense fan van onze horeca, ik ben zelf niet altijd zo’n liefhebber van het concept om met dertig andere koppels aan tafeltjes van twee personen naast elkaar hetzelfde menuutje te zitten eten … Lees meer
Recept
Valentijn: asperges met royal belgian caviar
Sinds vorig jaar hebben we een fantastische barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen. Die iGrill is namelijk een super gemakkelijke app op mijn smartphone die verbonden is met een sonde (je kunt er in totaal vier tegelijkertijd gebruiken) die je in je vlees stopt … Lees meer
Recept
Gemarineerd lamsvlees op de bbq
In de zomer gebruik ik mijn gasbarbecue bijna elke dag. Als het niet regent dan gaan de ramen en deuren hier open en soms grill ik dan een lekker stukje vlees of ik maak een papillot van vis. Maar evengoed gebruik ik de barbecue als een soort van snelle oven. Is immers warm in een wip. En het is gewoon heerlijk om buiten te kunnen koken … Lees meer
Recept
Kip en asperges in een saus van boter en witte wijn
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer