Slim trucje voor de beste gehaktballen van Wim Ballieu
Nieuws

Slim trucje voor de beste gehaktballen van Wim Ballieu

Ik had vorige jaar, tijdens de eerste lockdown, Wim Ballieu aan de telefoon in de “Kook Uw Eigen Pot Cast”. Wim was ooit een gevierd TV-kok maar is nu al een hele tijd de eigenaar van het originele restaurantconcept “Balls & Glory”. In zijn restaurants in Antwerpen, Brussen, Gent, Leuven, Sint-Niklaas en Mechelen kun je de beste ballekes van de wereld eten. Altijd origineel, zeer lekker van smaak en altijd gemaakt met eerlijke en kwalitatieve ingrediënten, iets waar Wim zelf minutieus op toekijkt.

In de Podcast vertelde Wim dat ze zich tijdens de lockdown uiteraard concentreerden op pick-up en delivery. Dat is nu niet anders. Maar gelukkig kun je de balletjes ook in de supermarkt vinden, en af en toe zijn er samenwerkingen met bijvoorbeeld Foodbag. Wim en z’n medewerkers hebben trouwens ook al meermaal balletjes getrakteerd aan het personeel van ziekenhuizen.

En Wim heeft vorig jaar in de aangename babbel die ik met hem had ook een super lekkere tip meegegeven om thuis zelf de lekkerste balletjes ooit te draaien. Die serveert hij sowieso in een tomatensaus die hij steevast maakt met een roux en bouillon. Maar de ultieme truc bestaat er volgens Wim in om de balletjes te vullen met kaas.

Je kunt in de supermarkt van die voorgesneden blokjes kaas kopen voor bij het aperitief. Of koop een lekkere blok kaas en snij die zelf kleine blokjes. Als je zo één blokje harde kaas dan midden in je gehakt draait, krijg je de lekkerste ballekes met een smeuïge vulling. Iets wat ik intussen zelf ook meermaals geprobeerd heb, met veel succes!!

Je kunt m’n podcast met Wim hier beluisteren.

Gerelateerde nieuwsberichten

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer