D-day voor de horeca? Het is dringend nodig!!!
Nieuws

D-day voor de horeca? Het is dringend nodig!!!

Ze beginnen nu toch echt bezorgd te worden, de mensen in de horeca. De lockdown heeft al lang geduurd, en ook al proberen de meeste chefs en restauranteigenaars de moed erin te houden en met take away en zo creatief aan de slag te gaan, toch begint het te knagen en meer nog: voor sommigen begint het er echt moeilijk uit te zien.

Vandaag komt de veiligheidsraad weer samen. Ik weet dat heel veel chefs ontzettend benieuwd zijn. Voor alle duidelijkheid, ze verwachten echt niet dat ze snel weer open zullen mogen doen. Maar ze snakken zo hard naar perspectief. Ze willen zo graag weten hoe lang ze nog verplicht gesloten zijn, en wanneer ze, al dan niet op een super voorzichtige manier weer mogen gaan doen wat ze het liefste doen: gasten ontvangen en verwennen.

Iedereen heeft begrip voor de virologen en voor de overheid, voor de super moeilijke situatie. Maar heel vaak wordt verwezen naar het buitenland, naar Nederland of Oostenrijk, waar wel wat meer duidelijkheid en perspectief wordt geboden. Ik leef ontzettend mee met deze hele mooie, en zwaar getroffen sector? Hopelijk komt er voor onze restaurateurs snel nieuws. Goed of desnoods slecht nieuws, maar vooral duidelijkheid. Gaan ze voor de zomer weer open mogen? Overheid?

Gerelateerde nieuwsberichten

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer