Beetje cynisch zo midden februari, de maand van Tournée Minérale misschien, maar deze week was het ook internationale ‘Drink Wine Day‘. Ik wil niet beweren dat ik elke dag wijn drink, wanneer ik moet gaan DJ’n of in een sobere periode zit probeer ik uiteraard ook dagen zonder alcohol in te lassen.
Maar ik hou wel van een glaasje wijn na een drukke werkdag. Dan heb ik meestal ‘s middags een dutje gedaan en vervolgens een paar uur gewandeld. En als ik dan aan het koken ga drink ik graag eens een glas wijn. Het is niet anders. Wit in de zomer, rood in de winter. Of eerst een glaasje wit als aperitief, en nadien een glaasje rood voor de TV of bij een goed boek. En ohja, ik drink soms zelfs een glas wijn in bad. Ben ik een freak?
Dit zijn vier van mijn lievelingswijntjes. Het ene al wat goedkoper dan het andere. Maar het zijn in elk geval wijntjes die ik bijna altijd in de kelder liggen heb en waar ik ontzettend van kan genieten. Ik raak ze maar niet beu.
Deze topper kun je kopen bij Albert Heijn. Een dikke typische chardonnay, die je aan tafel kunt drinken, maar ook stevig genoeg om gewoon te degusteren. Best wel wat zon gehad.
In Barcelona één van mijn favorieten, is daar trouwens massa’s goedkoper dan hier. Heeft een lichtgele kleur met hinten groen. Een complexe wijn met aroma’s van groene appel, rijpe perzik, venkel en exotische vruchten. Echt een heerlijke zomerwijn. Of om in de winter de zomer al een beetje te proeven
Sinds jaar en dag één van mijn favoriete rode wijnen. Een heerlijke Bordeaux Supérieur. Gemaakt met Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Heel evenwichtig met een lange afdronk met mooie houttonen. Een aroma van pruimen, licht gerookt en licht kruidig.
In Spanje drinken we deze rode wijn heel graag. Is minder heftig als vele andere Rioja’s, maar heeft een volle sappige smaak en een zachte afdronk. Wordt gemaakt met Graciano, Mazuelo en Tempranillo.
“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer
Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer