Vanavond tussen 7 en 8 was de jonge en kersverse voorzitter van de sp.a mijn centrale gast in het Christmas House in Antwerpen. Het werd een gezellige babbel over het voorbije jaar waarin hij als een komeet doorbrak aan de top van de Vlaamse politiek. We konden ook al even vooruit kijken naar het komende jaar. En we hadden het uiteraard over de eindejaarsfeesten die nu echt voor de deur staan. Conner is niet gelovig, en houdt ook niet teveel van te melige kerstmuziek, maar hij wil wel iedereen een mooie kerst gunnen.
Ik stelde Conner ook de vraag hoe hij zelf de kerst- en nieuwjaarsdagen door zal brengen. Kerst betekent voor Rousseau tijd doorbrengen met de familie. De voorbije jaren was dat niet het geval want hij kluste tot vorig jaar elke kerstavond bij als ober aan de zee. “Ik deed dat altijd graag, en op feestdagen was dat ook extra betaald” aldus Conner, die dus na de drukte van de voorbije maanden nu gezellig bij z’n oma kerst wil vieren, liefst met een zo klassiek mogelijk diner. “Steak archiduc of zo, graag met kroketjes en frietjes”. Oudejaarsavond wordt een feestje met de vrienden, Conner gaat dan een stapke in de wereld zetten. En ongetwijfeld gaat hij een paar Stellakes drinken, of ne goeie Jack Sport (een Jack Daniels met cola zero) want dat is z’n lievelingsdrankje.
“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer
Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer