Ik weet zeker dat er vandaag goed geklonken wordt bij Pascale Naessens en Paul Jambers thuis. Nu, ik denk wel niet dat er straks veel taart gegeten wordt, want ooit probeerden wij Pascale in onze ochtendshow te trakteren op een grote slagroomtaart, maar dat zag ze niet meteen zitten. Pascale staat namelijk al jaren voor gezonde gebalanceerde voeding en is misschien wel de best verkopende kookboekenauteur van de voorbije decennia.
Maar ook al zal het zonder geraffineerde suikers zijn, volgens mij gaat er wel een flesje open. Af en toen zondigen mag, en zeker op een belangrijke dag als vandaag. Want Pascale mag vandaag 50 kaarsjes uitblazen. Een prachtige leeftijd voor een mooie dame die van gezond en licht eten haar levenswerk heeft gemaakt. En die op de koop toe al jaren een prachtige keramieklijn op de markt heeft. Ik serveer mijn gerechten graag op haar mooie bordjes.
Ik wens Pascale dan ook een heerlijke verjaardag toe. Met of zonder bubbels, met of zonder kerstomaatjes (ja, die gebruikt ze graag in haar recepten, maar ik ook hoor) met een mooi en gezond gerechtje uit haar eigen kookboeken of een lekker etentje op restaurant? Maar zeker met haar man Paul. Dikke proficiat Pascale, 50 is het nieuwe 30!
“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer
Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer