Ze zijn, er de mosselen. En ze zijn echt echt lekker! Er zijn nog altijd mensen die zich houden aan de regel dat er een “r” in de naam van de maand moet zitten om mosseltjes te consumeren, maar eerlijk gezegd: dat slaat nergens meer op. Verschillende Zeeuwse mosselboeren hebben mij vorige jaar uitgelegd waar die traditie vandaan komt. Het had te maken met het bewaren van mosselen, wat in de zomer vroeger veel moeilijker was dan nu. Vandaar dat in mei en juni, maar vooral in de hete zomermaanden juli en augustus mensen geen mosselen aten. Ook al waren ze in principe al goed, ze konden moeilijk vers bewaard worden destijds. Vandaar. Maar, ze zijn er dus, en ze zijn echt heel lekker.
Vorige woensdag heb ik twee gerechten met mosseltjes gemaakt in de Albert Heijnin Lier. Met mijn klein rondtrekkend kookprogrammaatje “Appie On Tour” waren we dit keer neergestreken in de gezellige Pallieterstad en ik had mensen op voorhand uitgenodigd om twee originele receptjes te komen proeven. Penne met mosselen, courgetten en kruidenkaas was er eentje van, dat recept volgt later nog. Maar ook een plezierig en heel makkelijk aperitiefhapje op Aziatische wijze.
Je zult zien in de video dat het echt een heel makkelijke bereiding is, die je eigenlijk perfect kan voorbereiden. Wanneer je gasten arriveren moet je de reeds open gekookte en geplukte mosseltjes nog maar anderhalf minuutje wokken in de simpele Aziatische marinade, en je serveert ze met een klein beetje zeewier (al zou koriander ook kunnen) in de schelp bij het aperitiefje. Als je trouwens mosselen over hebt die je op de klassieke manier hebt bereid, niet weggooien. Bewaar ze in de ijskast en serveer ze de volgende dag op deze manier…
Geniet van de mosseltjes, en kijk maar eens in het filmpje onderaan wat de klanten van Albert Heijn er zelf van vonden.
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
12 september is Chocolate Milkshake Day. Mijn favoriete milkshake is altijd die met bananen geweest. Wellicht omdat mijn mama die vroeger in de zomer wel eens maakte voor ons … Lees meer