BALLETJES IN RODE WIJN EN GRAANMOSTERD
Recept

Balletjes in rode wijn en graanmosterd

Dit heb je nodig 4 personen

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 3 el graanmosterd
  • 2 el ketchup
  • 1 half chilipepertje
  • 1 glas rode wijn
  • 1 klontje boter
  • Bladpeterselie
BALLETJES IN RODE WIJN EN GRAANMOSTERD

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Begin met je gemengd gehakt lekker te kruiden. Met peper en zout, en ik doe er zelfs al een lepeltje graanmosterd onder. En voor de liefhebbers van iets pittiger eten kan een half fijngehakt chilipepertje ook wonderen verrichten.

2 / 10

Rol de balletjes ongeveer even groot als pingpongballetjes

3 / 10

Ik stoom ze dan kort, maar pocheren kan ook.

4 / 10

Vervolgens bak je de balletjes in de pan in wat olijfolie

5 / 10

Voeg al snel het glas rode wijn toe en de 2 eetlepels graanmosterd

6 / 10

Laat wat inkoken

7 / 10

Voeg de twee eetlepels ketchup toe en laat wat inkoken

8 / 10

Roer uiteindelijk een klontje boter onder de saus om die wat glanzend te maken

9 / 10

Werk af met veel fijngesnipperde bladpeterselie

10 / 10

Serveer in een diep bord met een stuk brood bij of geroosterde aardappeltjes

Laat het smaken.

Weinig gerechten verdienen zo hard het label “comfortfood” als balletjes. Luikse balletjes zijn absoluut een lekkernij, met hun saus op basis van Luikse siroop en azijn. Je kunt je balletjes uiteraard ook klassiek in tomatensaus maken, met puree of een frietje bij. Heerlijk. Maar waarom ze niet eens bereiden in een rode wijnsausje met graanmosterd? Je zult zien: dit is een verrassende variatie op een klassiek thema, en het geeft de balletjes een beetje extra punch.

Bereiding

  1. Begin met je gemengd gehakt lekker te kruiden. Met peper en zout, en ik doe er zelfs al een lepeltje graanmosterd onder. En voor de liefhebbers van iets pittiger eten kan een half fijngehakt chilipepertje ook wonderen verrichten.
  2. Rol de balletjes ongeveer even groot als pingpongballetjes
  3. Ik stoom ze dan kort, maar pocheren kan ook.
  4. Vervolgens bak je de balletjes in de pan in wat olijfolie
  5. Voeg al snel het glas rode wijn toe en de 2 eetlepels graanmosterd
  6. Laat wat inkoken
  7. Voeg de twee eetlepels ketchup toe en laat wat inkoken
  8. Roer uiteindelijk een klontje boter onder de saus om die wat glanzend te maken
  9. Werk af met veel fijngesnipperde bladpeterselie
  10. Serveer in een diep bord met een stuk brood bij of geroosterde aardappeltjes

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer