BALLETJES IN RODE WIJN EN GRAANMOSTERD

Weinig gerechten verdienen zo hard het label “comfortfood” als balletjes. Luikse balletjes zijn absoluut een lekkernij, met hun saus op basis van Luikse siroop en azijn. Je kunt je balletjes uiteraard ook klassiek in tomatensaus maken, met puree of een frietje bij. Heerlijk. Maar waarom ze niet eens bereiden in een rode wijnsausje met graanmosterd? Je zult zien: dit is een verrassende variatie op een klassiek thema, en het geeft de balletjes een beetje extra punch.

Bereiding

 

  1. Begin met je gemengd gehakt lekker te kruiden. Met peper en zout, en ik doe er zelfs al een lepeltje graanmosterd onder. En voor de liefhebbers van iets pittiger eten kan een half fijngehakt chilipepertje ook wonderen verrichten.
  2. Rol de balletjes ongeveer even groot als pingpongballetjes
  3. Ik stoom ze dan kort, maar pocheren kan ook.
  4. Vervolgens bak je de balletjes in de pan in wat olijfolie
  5. Voeg al snel het glas rode wijn toe en de 2 eetlepels graanmosterd
  6. Laat wat inkoken
  7. Voeg de twee eetlepels ketchup toe en laat wat inkoken
  8. Roer uiteindelijk een klontje boter onder de saus om die wat glanzend te maken
  9. Werk af met veel fijngesnipperde bladpeterselie
  10. Serveer in een diep bord met een stuk brood bij of geroosterde aardappeltjes