Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Zoals je al weet ben ik als ambassadeur van Moulinex dit najaar aan de slag met de fantastische Companion. Hier kun je mijn recept vinden van “cheesecake met kingkrab en viseitjes” en ik mag ook zo’n prachtig toestel weggeven! Zeker deelnemen aan de wedstrijd want het is echt een hebbeding voor de hobbykok.

De iCompanion XL multifunctionele kookrobot snijdt, bereidt en kookt alles wat je wil. Je kunt ermee koken, sudderen, stoomkoken, bakken, mengen en kneden. Er zijn 12 geautomatiseerde programma’s en 6 accessoires: een hakmes, een kneedmes/mixer, een blender, een garde, een stoommandje, en een XL voetstuk. Je kunt er ook nog eens een groentesnijder, stoomkoker, minikom en gebakset en een weegschaal aan toevoegen. En je kunt werken aan temperaturen van 30°C tot 150°C.

Je krijgt er ook nog eens een handig receptenboek bij met 300 recepten. En wat super makkelijk is, de Companion is via Bluetooth verbonden met je smartphone of tablet, zodat je het kookproces via allerlei parameters en meldingen kunt aansturen en opvolgen. Lekker makkelijk!

Blinde vinken kennen we allemaal, maar blinde vinken van vis zijn misschien net dat tikje anders dan je gewoon bent. Maar de combinatie van kabeljauw met prosciutto is echt heerlijk. Door de rode ui, die je in enkele seconden fijn snippert, en de dragon met witte wijn krijgt dit heerlijke gerecht dat je sudderend in de Slow Cook functie klaarmaakt echt een heel bijzondere kleur, geur, smaak en textuur. Echt een aanrader! En heerlijk.

Bereiding

  1. Breng het ultrablade hakmes aan, schil de rode ui, snij in vier en en doe ze in de COMPANION.
  2. Meng 10 seconden op snelheid 11.
  3. Vervang het hakmes door de menger, voeg de gezouten boter toe en start het stoofprogramma (Slow Cook) P1 gedurende 5 min op 100° graden.
  4. Maak je blinde vinken: wikkel een beetje prosciutto rond elk stukje kabeljauw van ongeveer 30 gr.
  5. Doe de witte wijn, de dragon, en de blinde vinken van kabeljauw en prosciutto in de COMPANION en start het stoofprogramma (Slow Cook) gedurende 20 minuten op 90° graden.
  6. Serveer in een diep bordje, met een gekookt aardappeltje bij of een stuk brood, of gewoon als lekker tussengerecht.