Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Recept

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 stukjes kabeljauw van 30 gram
  • 8 stukjes prosciutto
  • 1 rode ui
  • 40 gram boter
  • 20 cl droge witte wijn
  • De blaadjes van 5 takjes dragon
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Breng het ultrablade hakmes aan, schil de rode ui, snij in vier en en doe ze in de COMPANION.

2 / 6

Meng 10 seconden op snelheid 11.

3 / 6

Vervang het hakmes door de menger, voeg de gezouten boter toe en start het stoofprogramma (Slow Cook) P1 gedurende 5 min op 100° graden.

4 / 6

Maak je blinde vinken: wikkel een beetje prosciutto rond elk stukje kabeljauw van ongeveer 30 gr.

5 / 6

Doe de witte wijn, de dragon, en de blinde vinken van kabeljauw en prosciutto in de COMPANION en start het stoofprogramma (Slow Cook) gedurende 20 minuten op 90° graden.

6 / 6

Serveer in een diep bordje, met een gekookt aardappeltje bij of een stuk brood, of gewoon als lekker tussengerecht.

Laat het smaken.

Zoals je al weet ben ik als ambassadeur van Moulinex dit najaar aan de slag met de fantastische Companion. Hier kun je mijn recept vinden van “cheesecake met kingkrab en viseitjes” en ik mag ook zo’n prachtig toestel weggeven! Zeker deelnemen aan de wedstrijd want het is echt een hebbeding voor de hobbykok.

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

De iCompanion XL multifunctionele kookrobot snijdt, bereidt en kookt alles wat je wil. Je kunt ermee koken, sudderen, stoomkoken, bakken, mengen en kneden. Er zijn 12 geautomatiseerde programma’s en 6 accessoires: een hakmes, een kneedmes/mixer, een blender, een garde, een stoommandje, en een XL voetstuk. Je kunt er ook nog eens een groentesnijder, stoomkoker, minikom en gebakset en een weegschaal aan toevoegen. En je kunt werken aan temperaturen van 30°C tot 150°C.

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Je krijgt er ook nog eens een handig receptenboek bij met 300 recepten. En wat super makkelijk is, de Companion is via Bluetooth verbonden met je smartphone of tablet, zodat je het kookproces via allerlei parameters en meldingen kunt aansturen en opvolgen. Lekker makkelijk!

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Blinde vinken kennen we allemaal, maar blinde vinken van vis zijn misschien net dat tikje anders dan je gewoon bent. Maar de combinatie van kabeljauw met prosciutto is echt heerlijk. Door de rode ui, die je in enkele seconden fijn snippert, en de dragon met witte wijn krijgt dit heerlijke gerecht dat je sudderend in de Slow Cook functie klaarmaakt echt een heel bijzondere kleur, geur, smaak en textuur. Echt een aanrader! En heerlijk.

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Bereiding

  1. Breng het ultrablade hakmes aan, schil de rode ui, snij in vier en en doe ze in de COMPANION.
  2. Meng 10 seconden op snelheid 11.
  3. Vervang het hakmes door de menger, voeg de gezouten boter toe en start het stoofprogramma (Slow Cook) P1 gedurende 5 min op 100° graden.
  4. Maak je blinde vinken: wikkel een beetje prosciutto rond elk stukje kabeljauw van ongeveer 30 gr.
  5. Doe de witte wijn, de dragon, en de blinde vinken van kabeljauw en prosciutto in de COMPANION en start het stoofprogramma (Slow Cook) gedurende 20 minuten op 90° graden.
  6. Serveer in een diep bordje, met een gekookt aardappeltje bij of een stuk brood, of gewoon als lekker tussengerecht.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer