Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Recept

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 stukjes kabeljauw van 30 gram
  • 8 stukjes prosciutto
  • 1 rode ui
  • 40 gram boter
  • 20 cl droge witte wijn
  • De blaadjes van 5 takjes dragon
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Breng het ultrablade hakmes aan, schil de rode ui, snij in vier en en doe ze in de COMPANION.

2 / 6

Meng 10 seconden op snelheid 11.

3 / 6

Vervang het hakmes door de menger, voeg de gezouten boter toe en start het stoofprogramma (Slow Cook) P1 gedurende 5 min op 100° graden.

4 / 6

Maak je blinde vinken: wikkel een beetje prosciutto rond elk stukje kabeljauw van ongeveer 30 gr.

5 / 6

Doe de witte wijn, de dragon, en de blinde vinken van kabeljauw en prosciutto in de COMPANION en start het stoofprogramma (Slow Cook) gedurende 20 minuten op 90° graden.

6 / 6

Serveer in een diep bordje, met een gekookt aardappeltje bij of een stuk brood, of gewoon als lekker tussengerecht.

Laat het smaken.

Zoals je al weet ben ik als ambassadeur van Moulinex dit najaar aan de slag met de fantastische Companion. Hier kun je mijn recept vinden van “cheesecake met kingkrab en viseitjes” en ik mag ook zo’n prachtig toestel weggeven! Zeker deelnemen aan de wedstrijd want het is echt een hebbeding voor de hobbykok.

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

De iCompanion XL multifunctionele kookrobot snijdt, bereidt en kookt alles wat je wil. Je kunt ermee koken, sudderen, stoomkoken, bakken, mengen en kneden. Er zijn 12 geautomatiseerde programma’s en 6 accessoires: een hakmes, een kneedmes/mixer, een blender, een garde, een stoommandje, en een XL voetstuk. Je kunt er ook nog eens een groentesnijder, stoomkoker, minikom en gebakset en een weegschaal aan toevoegen. En je kunt werken aan temperaturen van 30°C tot 150°C.

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Je krijgt er ook nog eens een handig receptenboek bij met 300 recepten. En wat super makkelijk is, de Companion is via Bluetooth verbonden met je smartphone of tablet, zodat je het kookproces via allerlei parameters en meldingen kunt aansturen en opvolgen. Lekker makkelijk!

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Blinde vinken kennen we allemaal, maar blinde vinken van vis zijn misschien net dat tikje anders dan je gewoon bent. Maar de combinatie van kabeljauw met prosciutto is echt heerlijk. Door de rode ui, die je in enkele seconden fijn snippert, en de dragon met witte wijn krijgt dit heerlijke gerecht dat je sudderend in de Slow Cook functie klaarmaakt echt een heel bijzondere kleur, geur, smaak en textuur. Echt een aanrader! En heerlijk.

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Bereiding

  1. Breng het ultrablade hakmes aan, schil de rode ui, snij in vier en en doe ze in de COMPANION.
  2. Meng 10 seconden op snelheid 11.
  3. Vervang het hakmes door de menger, voeg de gezouten boter toe en start het stoofprogramma (Slow Cook) P1 gedurende 5 min op 100° graden.
  4. Maak je blinde vinken: wikkel een beetje prosciutto rond elk stukje kabeljauw van ongeveer 30 gr.
  5. Doe de witte wijn, de dragon, en de blinde vinken van kabeljauw en prosciutto in de COMPANION en start het stoofprogramma (Slow Cook) gedurende 20 minuten op 90° graden.
  6. Serveer in een diep bordje, met een gekookt aardappeltje bij of een stuk brood, of gewoon als lekker tussengerecht.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer