Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Recept

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 stukjes kabeljauw van 30 gram
  • 8 stukjes prosciutto
  • 1 rode ui
  • 40 gram boter
  • 20 cl droge witte wijn
  • De blaadjes van 5 takjes dragon
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Breng het ultrablade hakmes aan, schil de rode ui, snij in vier en en doe ze in de COMPANION.

2 / 6

Meng 10 seconden op snelheid 11.

3 / 6

Vervang het hakmes door de menger, voeg de gezouten boter toe en start het stoofprogramma (Slow Cook) P1 gedurende 5 min op 100° graden.

4 / 6

Maak je blinde vinken: wikkel een beetje prosciutto rond elk stukje kabeljauw van ongeveer 30 gr.

5 / 6

Doe de witte wijn, de dragon, en de blinde vinken van kabeljauw en prosciutto in de COMPANION en start het stoofprogramma (Slow Cook) gedurende 20 minuten op 90° graden.

6 / 6

Serveer in een diep bordje, met een gekookt aardappeltje bij of een stuk brood, of gewoon als lekker tussengerecht.

Laat het smaken.

Zoals je al weet ben ik als ambassadeur van Moulinex dit najaar aan de slag met de fantastische Companion. Hier kun je mijn recept vinden van “cheesecake met kingkrab en viseitjes” en ik mag ook zo’n prachtig toestel weggeven! Zeker deelnemen aan de wedstrijd want het is echt een hebbeding voor de hobbykok.

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

De iCompanion XL multifunctionele kookrobot snijdt, bereidt en kookt alles wat je wil. Je kunt ermee koken, sudderen, stoomkoken, bakken, mengen en kneden. Er zijn 12 geautomatiseerde programma’s en 6 accessoires: een hakmes, een kneedmes/mixer, een blender, een garde, een stoommandje, en een XL voetstuk. Je kunt er ook nog eens een groentesnijder, stoomkoker, minikom en gebakset en een weegschaal aan toevoegen. En je kunt werken aan temperaturen van 30°C tot 150°C.

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Je krijgt er ook nog eens een handig receptenboek bij met 300 recepten. En wat super makkelijk is, de Companion is via Bluetooth verbonden met je smartphone of tablet, zodat je het kookproces via allerlei parameters en meldingen kunt aansturen en opvolgen. Lekker makkelijk!

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv
Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Blinde vinken kennen we allemaal, maar blinde vinken van vis zijn misschien net dat tikje anders dan je gewoon bent. Maar de combinatie van kabeljauw met prosciutto is echt heerlijk. Door de rode ui, die je in enkele seconden fijn snippert, en de dragon met witte wijn krijgt dit heerlijke gerecht dat je sudderend in de Slow Cook functie klaarmaakt echt een heel bijzondere kleur, geur, smaak en textuur. Echt een aanrader! En heerlijk.

Blinde vink van kabeljauw en prosciutto in de Companion van Moulinex #adv

Bereiding

  1. Breng het ultrablade hakmes aan, schil de rode ui, snij in vier en en doe ze in de COMPANION.
  2. Meng 10 seconden op snelheid 11.
  3. Vervang het hakmes door de menger, voeg de gezouten boter toe en start het stoofprogramma (Slow Cook) P1 gedurende 5 min op 100° graden.
  4. Maak je blinde vinken: wikkel een beetje prosciutto rond elk stukje kabeljauw van ongeveer 30 gr.
  5. Doe de witte wijn, de dragon, en de blinde vinken van kabeljauw en prosciutto in de COMPANION en start het stoofprogramma (Slow Cook) gedurende 20 minuten op 90° graden.
  6. Serveer in een diep bordje, met een gekookt aardappeltje bij of een stuk brood, of gewoon als lekker tussengerecht.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer