Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters
Recept

Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters

Dit heb je nodig 4 personen

  • een zak kleine sint-jakobsnootjes uit de diepvries
  • peper en zout
  • oregano
  • een sjalotje
  • 1 blik bonen in tomatensaus (die van Heinz zijn bijvoorbeeld heel lekker)
Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Bak per persoon een tiental van die kleine nootjes in een hele hete pan, met wat peper, zout en gedroogde oregano (zo’n basiskruid dat iedereen wel in huis zal hebben). Zorg dat ze een knapperig korstje krijgen.

2 / 5

Snipper een sjalotje fijn en stoof dat wat aan, die het bij de Sint-Jacobsnootjes.

3 / 5

Open een blik bonen in tomatensaus. Doe het volledige blik bonen bij de gebakken sint-jakobsnootjes. Even goed omroeren en opwarmen, en voeg wat gedroogde oregano toe.

4 / 5

Eventueel wat bijkruiden met peper en zout, en wat Tabasco, en klaar is Kees.

5 / 5

Serveren kun je het zo of met een lekkere toast bij.

Laat het smaken.

Er zijn zo van die gerechten die mensen niet lusten omdat ze ze te veel hebben moeten eten in hun kindertijd. Bij mijn papa zijn dat bonen in tomatensaus. Op internaat kreeg hij die soms tot drie keer per week, en nu heeft hij er voor de rest van z’n leven een soort van “culinair” trauma aan overgehouden. Zonde, want ik vind ze eigenlijk wel lekker.

Omdat pimpen mag, heb ik hier voor jullie een ontzettend simpele bereiding waarin de bonen in tomatensaus één van de hoofdrollen spelen. Ik heb in de diepvries namelijk altijd wel een zak van die kleine Sint-Jacobsnootjes zitten voor noodgevallen, en die passen daar ongelofelijk goed bij. Misschien denk je: te simpel… Maak dan maar eens klaar.

Bereiding

  1. Bak per persoon een tiental van die kleine nootjes in een hele hete pan, met wat peper, zout en gedroogde oregano (zo’n basiskruid dat iedereen wel in huis zal hebben). Zorg dat ze een knapperig korstje krijgen.
  2. Snipper een sjalotje fijn en stoof dat wat aan, die het bij de Sint-Jacobsnootjes.
  3. Open een blik bonen in tomatensaus. Doe het volledige blik bonen bij de gebakken sint-jakobsnootjes. Even goed omroeren en opwarmen, en voeg wat gedroogde oregano toe.
  4. Eventueel wat bijkruiden met peper en zout, en wat Tabasco, en klaar is Kees.
  5. Serveren kun je het zo of met een lekkere toast bij.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer