Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters

Er zijn zo van die gerechten die mensen niet lusten omdat ze ze te veel hebben moeten eten in hun kindertijd. Bij mijn papa zijn dat bonen in tomatensaus. Op internaat kreeg hij die soms tot drie keer per week, en nu heeft hij er voor de rest van z’n leven een soort van “culinair” trauma aan overgehouden. Zonde, want ik vind ze eigenlijk wel lekker.

Omdat pimpen mag, heb ik hier voor jullie een ontzettend simpele bereiding waarin de bonen in tomatensaus één van de hoofdrollen spelen. Ik heb in de diepvries namelijk altijd wel een zak van die kleine Sint-Jacobsnootjes zitten voor noodgevallen, en die passen daar ongelofelijk goed bij. Misschien denk je: te simpel… Maak dan maar eens klaar.

Bereiding

 

  1. Bak per persoon een tiental van die kleine nootjes in een hele hete pan, met wat peper, zout en gedroogde oregano (zo’n basiskruid dat iedereen wel in huis zal hebben). Zorg dat ze een knapperig korstje krijgen.
  2. Snipper een sjalotje fijn en stoof dat wat aan, die het bij de Sint-Jacobsnootjes.
  3. Open een blik bonen in tomatensaus. Doe het volledige blik bonen bij de gebakken sint-jakobsnootjes. Even goed omroeren en opwarmen, en voeg wat gedroogde oregano toe.
  4. Eventueel wat bijkruiden met peper en zout, en wat Tabasco, en klaar is Kees.
  5. Serveren kun je het zo of met een lekkere toast bij.