Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters
Recept

Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters

Dit heb je nodig 4 personen

  • een zak kleine sint-jakobsnootjes uit de diepvries
  • peper en zout
  • oregano
  • een sjalotje
  • 1 blik bonen in tomatensaus (die van Heinz zijn bijvoorbeeld heel lekker)
Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Bak per persoon een tiental van die kleine nootjes in een hele hete pan, met wat peper, zout en gedroogde oregano (zo’n basiskruid dat iedereen wel in huis zal hebben). Zorg dat ze een knapperig korstje krijgen.

2 / 5

Snipper een sjalotje fijn en stoof dat wat aan, die het bij de Sint-Jacobsnootjes.

3 / 5

Open een blik bonen in tomatensaus. Doe het volledige blik bonen bij de gebakken sint-jakobsnootjes. Even goed omroeren en opwarmen, en voeg wat gedroogde oregano toe.

4 / 5

Eventueel wat bijkruiden met peper en zout, en wat Tabasco, en klaar is Kees.

5 / 5

Serveren kun je het zo of met een lekkere toast bij.

Laat het smaken.

Er zijn zo van die gerechten die mensen niet lusten omdat ze ze te veel hebben moeten eten in hun kindertijd. Bij mijn papa zijn dat bonen in tomatensaus. Op internaat kreeg hij die soms tot drie keer per week, en nu heeft hij er voor de rest van z’n leven een soort van “culinair” trauma aan overgehouden. Zonde, want ik vind ze eigenlijk wel lekker.

Omdat pimpen mag, heb ik hier voor jullie een ontzettend simpele bereiding waarin de bonen in tomatensaus één van de hoofdrollen spelen. Ik heb in de diepvries namelijk altijd wel een zak van die kleine Sint-Jacobsnootjes zitten voor noodgevallen, en die passen daar ongelofelijk goed bij. Misschien denk je: te simpel… Maak dan maar eens klaar.

Bereiding

  1. Bak per persoon een tiental van die kleine nootjes in een hele hete pan, met wat peper, zout en gedroogde oregano (zo’n basiskruid dat iedereen wel in huis zal hebben). Zorg dat ze een knapperig korstje krijgen.
  2. Snipper een sjalotje fijn en stoof dat wat aan, die het bij de Sint-Jacobsnootjes.
  3. Open een blik bonen in tomatensaus. Doe het volledige blik bonen bij de gebakken sint-jakobsnootjes. Even goed omroeren en opwarmen, en voeg wat gedroogde oregano toe.
  4. Eventueel wat bijkruiden met peper en zout, en wat Tabasco, en klaar is Kees.
  5. Serveren kun je het zo of met een lekkere toast bij.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer