Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters
Recept

Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters

Dit heb je nodig 4 personen

  • een zak kleine sint-jakobsnootjes uit de diepvries
  • peper en zout
  • oregano
  • een sjalotje
  • 1 blik bonen in tomatensaus (die van Heinz zijn bijvoorbeeld heel lekker)
Bonen in tomatensaus en sint-jacobsoesters

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Bak per persoon een tiental van die kleine nootjes in een hele hete pan, met wat peper, zout en gedroogde oregano (zo’n basiskruid dat iedereen wel in huis zal hebben). Zorg dat ze een knapperig korstje krijgen.

2 / 5

Snipper een sjalotje fijn en stoof dat wat aan, die het bij de Sint-Jacobsnootjes.

3 / 5

Open een blik bonen in tomatensaus. Doe het volledige blik bonen bij de gebakken sint-jakobsnootjes. Even goed omroeren en opwarmen, en voeg wat gedroogde oregano toe.

4 / 5

Eventueel wat bijkruiden met peper en zout, en wat Tabasco, en klaar is Kees.

5 / 5

Serveren kun je het zo of met een lekkere toast bij.

Laat het smaken.

Er zijn zo van die gerechten die mensen niet lusten omdat ze ze te veel hebben moeten eten in hun kindertijd. Bij mijn papa zijn dat bonen in tomatensaus. Op internaat kreeg hij die soms tot drie keer per week, en nu heeft hij er voor de rest van z’n leven een soort van “culinair” trauma aan overgehouden. Zonde, want ik vind ze eigenlijk wel lekker.

Omdat pimpen mag, heb ik hier voor jullie een ontzettend simpele bereiding waarin de bonen in tomatensaus één van de hoofdrollen spelen. Ik heb in de diepvries namelijk altijd wel een zak van die kleine Sint-Jacobsnootjes zitten voor noodgevallen, en die passen daar ongelofelijk goed bij. Misschien denk je: te simpel… Maak dan maar eens klaar.

Bereiding

  1. Bak per persoon een tiental van die kleine nootjes in een hele hete pan, met wat peper, zout en gedroogde oregano (zo’n basiskruid dat iedereen wel in huis zal hebben). Zorg dat ze een knapperig korstje krijgen.
  2. Snipper een sjalotje fijn en stoof dat wat aan, die het bij de Sint-Jacobsnootjes.
  3. Open een blik bonen in tomatensaus. Doe het volledige blik bonen bij de gebakken sint-jakobsnootjes. Even goed omroeren en opwarmen, en voeg wat gedroogde oregano toe.
  4. Eventueel wat bijkruiden met peper en zout, en wat Tabasco, en klaar is Kees.
  5. Serveren kun je het zo of met een lekkere toast bij.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer