Cannelloni met blauwe kaas & spinazie
Recept

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Per persoon 3 a 4 gedroogde cannelloni
  • 300 gram jonge spinazie
  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • Nootmuskaat
  • Een tak rozemarijn
  • 100 gram blauwe kaas
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaan
  • 6 a 8 walnoten
  • 250 gram passata di pomodore
Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Snipper het sjalotje en de look, stoof ze glazig in wat olijfolie samen met de fijngesnipperde rozemarijn in een grote pan of wok.

2 / 9

Voeg de spinazie toe en laat die slinken.

3 / 9

Doe er wat nootmuskaat bij, peper en zout.

4 / 9

Wanneer de spinazie geslonken is, de blauwe kaas, de ricotta toevoegen en de ruw gehakte noten en goed door elkaar mengen.

5 / 9

Vul de cannelloni’s met het mengsel.

6 / 9

Doe wat van de passata op de bodem van een ovenschaal.

7 / 9

Leg er de cannelloni op.

8 / 9

Giet er de rest van de passata tussen en over.

9 / 9

De schotel afwerken met de geraspte Parmezaan en een half uurtje in de oven plaatsen op 180 graden. Eventueel nog even de grill opzetten om een mooi korstje te krijgen.

 

2 stappen

1 / 2

Gewoon de ovenschotel op tafel plaatsen en uitserveren

2 / 2

Lekker met een glaasje chianti, of als het echt feest is, met een stevige Amarone uit Italië

Laat het smaken.

Deze heerlijke veggie pastaschotel is echt puur comfortfood. De noten en de spinazie doen het prima bij de blauwe kaas.

Ik kies zelf graag voor Fourme d’Ambert, maar eerlijk gezegd: dat beslis je zelf. Heb je nog een restje andere blauwe kaas in huis: dat lukt even goed. Het is ook een beetje een kwestie van smaak.

Maar wanneer het buiten koud is en je gewoon erg smakelijk wil eten dan is dit zeker een toppertje.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje en de look, stoof ze glazig in wat olijfolie samen met de fijngesnipperde rozemarijn in een grote pan of wok.
  2. Voeg de spinazie toe en laat die slinken.
  3. Doe er wat nootmuskaat bij, peper en zout.
  4. Wanneer de spinazie geslonken is, de blauwe kaas, de ricotta toevoegen en de ruw gehakte noten en goed door elkaar mengen.
  5. Vul de cannelloni’s met het mengsel.
  6. Doe wat van de passata op de bodem van een ovenschaal.
  7. Leg er de cannelloni op.
  8. Giet er de rest van de passata tussen en over.
  9. De schotel afwerken met de geraspte Parmezaan en een half uurtje in de oven plaatsen op 180 graden. Eventueel nog even de grill opzetten om een mooi korstje te krijgen.

Dresseren

 

  1. Gewoon de ovenschotel op tafel plaatsen en uitserveren
  2. Lekker met een glaasje chianti, of als het echt feest is, met een stevige Amarone uit Italië

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer