
Foto: Stefanie Geerts
Cannelloni met blauwe kaas & spinazie
Deze heerlijke veggie pastaschotel is echt puur comfortfood. De noten en de spinazie doen het prima bij de blauwe kaas.
Ik kies zelf graag voor Fourme d’Ambert, maar eerlijk gezegd: dat beslis je zelf. Heb je nog een restje andere blauwe kaas in huis: dat lukt even goed. Het is ook een beetje een kwestie van smaak.
Maar wanneer het buiten koud is en je gewoon erg smakelijk wil eten dan is dit zeker een toppertje.
Bereiding
- Snipper het sjalotje en de look, stoof ze glazig in wat olijfolie samen met de fijngesnipperde rozemarijn in een grote pan of wok.
- Voeg de spinazie toe en laat die slinken.
- Doe er wat nootmuskaat bij, peper en zout.
- Wanneer de spinazie geslonken is, de blauwe kaas, de ricotta toevoegen en de ruw gehakte noten en goed door elkaar mengen.
- Vul de cannelloni’s met het mengsel.
- Doe wat van de passata op de bodem van een ovenschaal.
- Leg er de cannelloni op.
- Giet er de rest van de passata tussen en over.
- De schotel afwerken met de geraspte Parmezaan en een half uurtje in de oven plaatsen op 180 graden. Eventueel nog even de grill opzetten om een mooi korstje te krijgen.
Dresseren
- Gewoon de ovenschotel op tafel plaatsen en uitserveren
- Lekker met een glaasje chianti, of als het echt feest is, met een stevige Amarone uit Italië
Reacties