Cannelloni met blauwe kaas & spinazie
Recept

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Per persoon 3 a 4 gedroogde cannelloni
  • 300 gram jonge spinazie
  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • Nootmuskaat
  • Een tak rozemarijn
  • 100 gram blauwe kaas
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaan
  • 6 a 8 walnoten
  • 250 gram passata di pomodore
Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Snipper het sjalotje en de look, stoof ze glazig in wat olijfolie samen met de fijngesnipperde rozemarijn in een grote pan of wok.

2 / 9

Voeg de spinazie toe en laat die slinken.

3 / 9

Doe er wat nootmuskaat bij, peper en zout.

4 / 9

Wanneer de spinazie geslonken is, de blauwe kaas, de ricotta toevoegen en de ruw gehakte noten en goed door elkaar mengen.

5 / 9

Vul de cannelloni’s met het mengsel.

6 / 9

Doe wat van de passata op de bodem van een ovenschaal.

7 / 9

Leg er de cannelloni op.

8 / 9

Giet er de rest van de passata tussen en over.

9 / 9

De schotel afwerken met de geraspte Parmezaan en een half uurtje in de oven plaatsen op 180 graden. Eventueel nog even de grill opzetten om een mooi korstje te krijgen.

 

2 stappen

1 / 2

Gewoon de ovenschotel op tafel plaatsen en uitserveren

2 / 2

Lekker met een glaasje chianti, of als het echt feest is, met een stevige Amarone uit Italië

Laat het smaken.

Deze heerlijke veggie pastaschotel is echt puur comfortfood. De noten en de spinazie doen het prima bij de blauwe kaas.

Ik kies zelf graag voor Fourme d’Ambert, maar eerlijk gezegd: dat beslis je zelf. Heb je nog een restje andere blauwe kaas in huis: dat lukt even goed. Het is ook een beetje een kwestie van smaak.

Maar wanneer het buiten koud is en je gewoon erg smakelijk wil eten dan is dit zeker een toppertje.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje en de look, stoof ze glazig in wat olijfolie samen met de fijngesnipperde rozemarijn in een grote pan of wok.
  2. Voeg de spinazie toe en laat die slinken.
  3. Doe er wat nootmuskaat bij, peper en zout.
  4. Wanneer de spinazie geslonken is, de blauwe kaas, de ricotta toevoegen en de ruw gehakte noten en goed door elkaar mengen.
  5. Vul de cannelloni’s met het mengsel.
  6. Doe wat van de passata op de bodem van een ovenschaal.
  7. Leg er de cannelloni op.
  8. Giet er de rest van de passata tussen en over.
  9. De schotel afwerken met de geraspte Parmezaan en een half uurtje in de oven plaatsen op 180 graden. Eventueel nog even de grill opzetten om een mooi korstje te krijgen.

Dresseren

 

  1. Gewoon de ovenschotel op tafel plaatsen en uitserveren
  2. Lekker met een glaasje chianti, of als het echt feest is, met een stevige Amarone uit Italië

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer