Cannelloni met blauwe kaas & spinazie
Recept

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Per persoon 3 a 4 gedroogde cannelloni
  • 300 gram jonge spinazie
  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • Nootmuskaat
  • Een tak rozemarijn
  • 100 gram blauwe kaas
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaan
  • 6 a 8 walnoten
  • 250 gram passata di pomodore
Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Snipper het sjalotje en de look, stoof ze glazig in wat olijfolie samen met de fijngesnipperde rozemarijn in een grote pan of wok.

2 / 9

Voeg de spinazie toe en laat die slinken.

3 / 9

Doe er wat nootmuskaat bij, peper en zout.

4 / 9

Wanneer de spinazie geslonken is, de blauwe kaas, de ricotta toevoegen en de ruw gehakte noten en goed door elkaar mengen.

5 / 9

Vul de cannelloni’s met het mengsel.

6 / 9

Doe wat van de passata op de bodem van een ovenschaal.

7 / 9

Leg er de cannelloni op.

8 / 9

Giet er de rest van de passata tussen en over.

9 / 9

De schotel afwerken met de geraspte Parmezaan en een half uurtje in de oven plaatsen op 180 graden. Eventueel nog even de grill opzetten om een mooi korstje te krijgen.

 

2 stappen

1 / 2

Gewoon de ovenschotel op tafel plaatsen en uitserveren

2 / 2

Lekker met een glaasje chianti, of als het echt feest is, met een stevige Amarone uit Italië

Laat het smaken.

Deze heerlijke veggie pastaschotel is echt puur comfortfood. De noten en de spinazie doen het prima bij de blauwe kaas.

Ik kies zelf graag voor Fourme d’Ambert, maar eerlijk gezegd: dat beslis je zelf. Heb je nog een restje andere blauwe kaas in huis: dat lukt even goed. Het is ook een beetje een kwestie van smaak.

Maar wanneer het buiten koud is en je gewoon erg smakelijk wil eten dan is dit zeker een toppertje.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje en de look, stoof ze glazig in wat olijfolie samen met de fijngesnipperde rozemarijn in een grote pan of wok.
  2. Voeg de spinazie toe en laat die slinken.
  3. Doe er wat nootmuskaat bij, peper en zout.
  4. Wanneer de spinazie geslonken is, de blauwe kaas, de ricotta toevoegen en de ruw gehakte noten en goed door elkaar mengen.
  5. Vul de cannelloni’s met het mengsel.
  6. Doe wat van de passata op de bodem van een ovenschaal.
  7. Leg er de cannelloni op.
  8. Giet er de rest van de passata tussen en over.
  9. De schotel afwerken met de geraspte Parmezaan en een half uurtje in de oven plaatsen op 180 graden. Eventueel nog even de grill opzetten om een mooi korstje te krijgen.

Dresseren

 

  1. Gewoon de ovenschotel op tafel plaatsen en uitserveren
  2. Lekker met een glaasje chianti, of als het echt feest is, met een stevige Amarone uit Italië

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer