De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan. Vandaag woont hij in Hong Kong en werkt heel veel voor Aziatische merken en modehuizen.

Gijs was vorig jaar voor een shoot in Barcelona en toen maakten we een paar grote wandelingen samen. Gijs vertelde daar toen over het wonderdrankje dat modellen gebruiken om gezond en slank te blijven, het recept kun je hier vinden. Ook sprak hij uitgebreid over zijn passie voor koken en gezond eten.

Vandaag deelt dit Vlaamse topmodel op deze blog zijn heerlijk verrassende recept voor gevulde pompoen. Gezond, lekker, en ook nog eens visueel zeer aantrekkelijk. Ga hier niet voor die hele grote pompoenen, maar voor de kleinere, even smakelijke exemplaren. Smakelijk eten. En voor de liefhebbers: Gijs kun je hier volgen op Instagram. Je zult zien dat hij voor hem en z’n even knappe vriendin altijd lekkere gerechten maakt!

Bereiding

 1. Verwijder het steeltje van de pompoen en snij het in stukken van boven naar onder.
 2. Verwijder ook de zaadjes. Je hoeft trouwens die zaadjes niet weg te gooien, je kan ze makkelijk grillen en opeten als een vieruurtje.
 3. Laat de oven voorverwarmen op 160° graden.
 4. Leg de 2 pompoenhelften met de schil naar boven in een braadpan.
 5. Voeg een halve centimeter water toe om de pompoen vochtig te houden.
 6. Gril de pompoen in een oven gedurende 1 uur of tot wanneer het vruchtvlees van de pompoen zacht genoeg is zodat je er door kan prikken met je vork.
 7. Laat het niet te zacht worden zodat het zijn consistentie nog wat kan behouden en je makkelijk de vulling kan toevoegen zonder alles te breken.
 8. Kook de rijst met een rijstzakje of met een rijstkoker.
 9. Spoel de champignons en snij ze in kleine stukjes.
 10. Stoof de mengeling samen met de pijnboompitten en een scheut olijfolie.
 11. Voeg peper en paprika toe aan het mengsel.
 12. Zet het vuur uit.
 13. Verknip de zongedroogde tomaten tot kleinere stukjes en voeg ze toe aan je vulling.
 14. Voeg de fetakaas en de rijst allemaal samen zodat de smaken lekker blenden.
 15. Vul de pompoenhelften met het mengsel en serveer.