De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Recept

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kleine Kabocha pompoenen
  • 1 pakje zongedroogde tomaten
  • Jasmijn rijst
  • een handje champignons
  • pijnboompitten
  • 4 lepels fetakaas
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan. Vandaag woont hij in Hong Kong en werkt heel veel voor Aziatische merken en modehuizen.
De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Gijs was vorig jaar voor een shoot in Barcelona en toen maakten we een paar grote wandelingen samen. Gijs vertelde daar toen over het wonderdrankje dat modellen gebruiken om gezond en slank te blijven, het recept kun je hier vinden. Ook sprak hij uitgebreid over zijn passie voor koken en gezond eten. Vandaag deelt dit Vlaamse topmodel op deze blog zijn heerlijk verrassende recept voor gevulde pompoen. Gezond, lekker, en ook nog eens visueel zeer aantrekkelijk. Ga hier niet voor die hele grote pompoenen, maar voor de kleinere, even smakelijke exemplaren. Smakelijk eten. En voor de liefhebbers: Gijs kun je hier volgen op Instagram. Je zult zien dat hij voor hem en z’n even knappe vriendin altijd lekkere gerechten maakt! Bereiding

15 stappen

1 / 15

Verwijder het steeltje van de pompoen en snij het in stukken van boven naar onder.

2 / 15

Verwijder ook de zaadjes. Je hoeft trouwens die zaadjes niet weg te gooien, je kan ze makkelijk grillen en opeten als een vieruurtje.

3 / 15

Laat de oven voorverwarmen op 160° graden.

4 / 15

Leg de 2 pompoenhelften met de schil naar boven in een braadpan.

5 / 15

Voeg een halve centimeter water toe om de pompoen vochtig te houden.

6 / 15

Gril de pompoen in een oven gedurende 1 uur of tot wanneer het vruchtvlees van de pompoen zacht genoeg is zodat je er door kan prikken met je vork.

7 / 15

Laat het niet te zacht worden zodat het zijn consistentie nog wat kan behouden en je makkelijk de vulling kan toevoegen zonder alles te breken.

8 / 15

Kook de rijst met een rijstzakje of met een rijstkoker.

9 / 15

Spoel de champignons en snij ze in kleine stukjes.

10 / 15

Stoof de mengeling samen met de pijnboompitten en een scheut olijfolie.

11 / 15

Voeg peper en paprika toe aan het mengsel.

12 / 15

Zet het vuur uit.

13 / 15

Verknip de zongedroogde tomaten tot kleinere stukjes en voeg ze toe aan je vulling.

14 / 15

Voeg de fetakaas en de rijst allemaal samen zodat de smaken lekker blenden.

15 / 15

Vul de pompoenhelften met het mengsel en serveer.

Laat het smaken.

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan. Vandaag woont hij in Hong Kong en werkt heel veel voor Aziatische merken en modehuizen.

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Gijs was vorig jaar voor een shoot in Barcelona en toen maakten we een paar grote wandelingen samen. Gijs vertelde daar toen over het wonderdrankje dat modellen gebruiken om gezond en slank te blijven, het recept kun je hier vinden. Ook sprak hij uitgebreid over zijn passie voor koken en gezond eten.

Vandaag deelt dit Vlaamse topmodel op deze blog zijn heerlijk verrassende recept voor gevulde pompoen. Gezond, lekker, en ook nog eens visueel zeer aantrekkelijk. Ga hier niet voor die hele grote pompoenen, maar voor de kleinere, even smakelijke exemplaren. Smakelijk eten. En voor de liefhebbers: Gijs kun je hier volgen op Instagram. Je zult zien dat hij voor hem en z’n even knappe vriendin altijd lekkere gerechten maakt!

Bereiding

  1. Verwijder het steeltje van de pompoen en snij het in stukken van boven naar onder.
  2. Verwijder ook de zaadjes. Je hoeft trouwens die zaadjes niet weg te gooien, je kan ze makkelijk grillen en opeten als een vieruurtje.
  3. Laat de oven voorverwarmen op 160° graden.
  4. Leg de 2 pompoenhelften met de schil naar boven in een braadpan.
  5. Voeg een halve centimeter water toe om de pompoen vochtig te houden.
  6. Gril de pompoen in een oven gedurende 1 uur of tot wanneer het vruchtvlees van de pompoen zacht genoeg is zodat je er door kan prikken met je vork.
  7. Laat het niet te zacht worden zodat het zijn consistentie nog wat kan behouden en je makkelijk de vulling kan toevoegen zonder alles te breken.
  8. Kook de rijst met een rijstzakje of met een rijstkoker.
  9. Spoel de champignons en snij ze in kleine stukjes.
  10. Stoof de mengeling samen met de pijnboompitten en een scheut olijfolie.
  11. Voeg peper en paprika toe aan het mengsel.
  12. Zet het vuur uit.
  13. Verknip de zongedroogde tomaten tot kleinere stukjes en voeg ze toe aan je vulling.
  14. Voeg de fetakaas en de rijst allemaal samen zodat de smaken lekker blenden.
  15. Vul de pompoenhelften met het mengsel en serveer.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer