De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Recept

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kleine Kabocha pompoenen
  • 1 pakje zongedroogde tomaten
  • Jasmijn rijst
  • een handje champignons
  • pijnboompitten
  • 4 lepels fetakaas
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan. Vandaag woont hij in Hong Kong en werkt heel veel voor Aziatische merken en modehuizen.
De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Gijs was vorig jaar voor een shoot in Barcelona en toen maakten we een paar grote wandelingen samen. Gijs vertelde daar toen over het wonderdrankje dat modellen gebruiken om gezond en slank te blijven, het recept kun je hier vinden. Ook sprak hij uitgebreid over zijn passie voor koken en gezond eten. Vandaag deelt dit Vlaamse topmodel op deze blog zijn heerlijk verrassende recept voor gevulde pompoen. Gezond, lekker, en ook nog eens visueel zeer aantrekkelijk. Ga hier niet voor die hele grote pompoenen, maar voor de kleinere, even smakelijke exemplaren. Smakelijk eten. En voor de liefhebbers: Gijs kun je hier volgen op Instagram. Je zult zien dat hij voor hem en z’n even knappe vriendin altijd lekkere gerechten maakt! Bereiding

15 stappen

1 / 15

Verwijder het steeltje van de pompoen en snij het in stukken van boven naar onder.

2 / 15

Verwijder ook de zaadjes. Je hoeft trouwens die zaadjes niet weg te gooien, je kan ze makkelijk grillen en opeten als een vieruurtje.

3 / 15

Laat de oven voorverwarmen op 160° graden.

4 / 15

Leg de 2 pompoenhelften met de schil naar boven in een braadpan.

5 / 15

Voeg een halve centimeter water toe om de pompoen vochtig te houden.

6 / 15

Gril de pompoen in een oven gedurende 1 uur of tot wanneer het vruchtvlees van de pompoen zacht genoeg is zodat je er door kan prikken met je vork.

7 / 15

Laat het niet te zacht worden zodat het zijn consistentie nog wat kan behouden en je makkelijk de vulling kan toevoegen zonder alles te breken.

8 / 15

Kook de rijst met een rijstzakje of met een rijstkoker.

9 / 15

Spoel de champignons en snij ze in kleine stukjes.

10 / 15

Stoof de mengeling samen met de pijnboompitten en een scheut olijfolie.

11 / 15

Voeg peper en paprika toe aan het mengsel.

12 / 15

Zet het vuur uit.

13 / 15

Verknip de zongedroogde tomaten tot kleinere stukjes en voeg ze toe aan je vulling.

14 / 15

Voeg de fetakaas en de rijst allemaal samen zodat de smaken lekker blenden.

15 / 15

Vul de pompoenhelften met het mengsel en serveer.

Laat het smaken.

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan. Vandaag woont hij in Hong Kong en werkt heel veel voor Aziatische merken en modehuizen.

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Gijs was vorig jaar voor een shoot in Barcelona en toen maakten we een paar grote wandelingen samen. Gijs vertelde daar toen over het wonderdrankje dat modellen gebruiken om gezond en slank te blijven, het recept kun je hier vinden. Ook sprak hij uitgebreid over zijn passie voor koken en gezond eten.

Vandaag deelt dit Vlaamse topmodel op deze blog zijn heerlijk verrassende recept voor gevulde pompoen. Gezond, lekker, en ook nog eens visueel zeer aantrekkelijk. Ga hier niet voor die hele grote pompoenen, maar voor de kleinere, even smakelijke exemplaren. Smakelijk eten. En voor de liefhebbers: Gijs kun je hier volgen op Instagram. Je zult zien dat hij voor hem en z’n even knappe vriendin altijd lekkere gerechten maakt!

Bereiding

  1. Verwijder het steeltje van de pompoen en snij het in stukken van boven naar onder.
  2. Verwijder ook de zaadjes. Je hoeft trouwens die zaadjes niet weg te gooien, je kan ze makkelijk grillen en opeten als een vieruurtje.
  3. Laat de oven voorverwarmen op 160° graden.
  4. Leg de 2 pompoenhelften met de schil naar boven in een braadpan.
  5. Voeg een halve centimeter water toe om de pompoen vochtig te houden.
  6. Gril de pompoen in een oven gedurende 1 uur of tot wanneer het vruchtvlees van de pompoen zacht genoeg is zodat je er door kan prikken met je vork.
  7. Laat het niet te zacht worden zodat het zijn consistentie nog wat kan behouden en je makkelijk de vulling kan toevoegen zonder alles te breken.
  8. Kook de rijst met een rijstzakje of met een rijstkoker.
  9. Spoel de champignons en snij ze in kleine stukjes.
  10. Stoof de mengeling samen met de pijnboompitten en een scheut olijfolie.
  11. Voeg peper en paprika toe aan het mengsel.
  12. Zet het vuur uit.
  13. Verknip de zongedroogde tomaten tot kleinere stukjes en voeg ze toe aan je vulling.
  14. Voeg de fetakaas en de rijst allemaal samen zodat de smaken lekker blenden.
  15. Vul de pompoenhelften met het mengsel en serveer.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer