De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Recept

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kleine Kabocha pompoenen
  • 1 pakje zongedroogde tomaten
  • Jasmijn rijst
  • een handje champignons
  • pijnboompitten
  • 4 lepels fetakaas
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan. Vandaag woont hij in Hong Kong en werkt heel veel voor Aziatische merken en modehuizen.
De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere
Gijs was vorig jaar voor een shoot in Barcelona en toen maakten we een paar grote wandelingen samen. Gijs vertelde daar toen over het wonderdrankje dat modellen gebruiken om gezond en slank te blijven, het recept kun je hier vinden. Ook sprak hij uitgebreid over zijn passie voor koken en gezond eten. Vandaag deelt dit Vlaamse topmodel op deze blog zijn heerlijk verrassende recept voor gevulde pompoen. Gezond, lekker, en ook nog eens visueel zeer aantrekkelijk. Ga hier niet voor die hele grote pompoenen, maar voor de kleinere, even smakelijke exemplaren. Smakelijk eten. En voor de liefhebbers: Gijs kun je hier volgen op Instagram. Je zult zien dat hij voor hem en z’n even knappe vriendin altijd lekkere gerechten maakt! Bereiding

15 stappen

1 / 15

Verwijder het steeltje van de pompoen en snij het in stukken van boven naar onder.

2 / 15

Verwijder ook de zaadjes. Je hoeft trouwens die zaadjes niet weg te gooien, je kan ze makkelijk grillen en opeten als een vieruurtje.

3 / 15

Laat de oven voorverwarmen op 160° graden.

4 / 15

Leg de 2 pompoenhelften met de schil naar boven in een braadpan.

5 / 15

Voeg een halve centimeter water toe om de pompoen vochtig te houden.

6 / 15

Gril de pompoen in een oven gedurende 1 uur of tot wanneer het vruchtvlees van de pompoen zacht genoeg is zodat je er door kan prikken met je vork.

7 / 15

Laat het niet te zacht worden zodat het zijn consistentie nog wat kan behouden en je makkelijk de vulling kan toevoegen zonder alles te breken.

8 / 15

Kook de rijst met een rijstzakje of met een rijstkoker.

9 / 15

Spoel de champignons en snij ze in kleine stukjes.

10 / 15

Stoof de mengeling samen met de pijnboompitten en een scheut olijfolie.

11 / 15

Voeg peper en paprika toe aan het mengsel.

12 / 15

Zet het vuur uit.

13 / 15

Verknip de zongedroogde tomaten tot kleinere stukjes en voeg ze toe aan je vulling.

14 / 15

Voeg de fetakaas en de rijst allemaal samen zodat de smaken lekker blenden.

15 / 15

Vul de pompoenhelften met het mengsel en serveer.

Laat het smaken.

Onze Would Be Guest Chef vandaag is alweer een straffe gast: Gijs Depoortere. Gijs is afkomstig uit het West-Vlaamse Geluwe, maar hij woonde lange tijd in Milaan waar hij als fotomodel aan de slag was. Maar hij reist voortdurend de wereld rond en heeft al voor de grootste merken geposeerd en op de catwalk gestaan. Vandaag woont hij in Hong Kong en werkt heel veel voor Aziatische merken en modehuizen.

De gevulde pompoen van Would Be Guest Chef Gijs Depoortere

Gijs was vorig jaar voor een shoot in Barcelona en toen maakten we een paar grote wandelingen samen. Gijs vertelde daar toen over het wonderdrankje dat modellen gebruiken om gezond en slank te blijven, het recept kun je hier vinden. Ook sprak hij uitgebreid over zijn passie voor koken en gezond eten.

Vandaag deelt dit Vlaamse topmodel op deze blog zijn heerlijk verrassende recept voor gevulde pompoen. Gezond, lekker, en ook nog eens visueel zeer aantrekkelijk. Ga hier niet voor die hele grote pompoenen, maar voor de kleinere, even smakelijke exemplaren. Smakelijk eten. En voor de liefhebbers: Gijs kun je hier volgen op Instagram. Je zult zien dat hij voor hem en z’n even knappe vriendin altijd lekkere gerechten maakt!

Bereiding

  1. Verwijder het steeltje van de pompoen en snij het in stukken van boven naar onder.
  2. Verwijder ook de zaadjes. Je hoeft trouwens die zaadjes niet weg te gooien, je kan ze makkelijk grillen en opeten als een vieruurtje.
  3. Laat de oven voorverwarmen op 160° graden.
  4. Leg de 2 pompoenhelften met de schil naar boven in een braadpan.
  5. Voeg een halve centimeter water toe om de pompoen vochtig te houden.
  6. Gril de pompoen in een oven gedurende 1 uur of tot wanneer het vruchtvlees van de pompoen zacht genoeg is zodat je er door kan prikken met je vork.
  7. Laat het niet te zacht worden zodat het zijn consistentie nog wat kan behouden en je makkelijk de vulling kan toevoegen zonder alles te breken.
  8. Kook de rijst met een rijstzakje of met een rijstkoker.
  9. Spoel de champignons en snij ze in kleine stukjes.
  10. Stoof de mengeling samen met de pijnboompitten en een scheut olijfolie.
  11. Voeg peper en paprika toe aan het mengsel.
  12. Zet het vuur uit.
  13. Verknip de zongedroogde tomaten tot kleinere stukjes en voeg ze toe aan je vulling.
  14. Voeg de fetakaas en de rijst allemaal samen zodat de smaken lekker blenden.
  15. Vul de pompoenhelften met het mengsel en serveer.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer