De Gevulde Zoete Aardappel Van Andy van The Good Food Place
Recept

De Gevulde Zoete Aardappel Van Andy van The Good Food Place

Dit heb je nodig 2 personen

  • -Twee grote zoete aardappelen
  •  Ruccola
  • Feta
  • Granaatappel
  • 2 Avocado’s
  • Rode ajuin
  • Kerstomaten
  • Zonnebloempitten
  • Dressing (tip: bieslookdressing)
  • OPTIONEEL: zalm, spek, kip, vleesvervanger,…
De Gevulde Zoete Aardappel Van Andy van The Good Food Place

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Verwarm de oven op 200graden

2 / 11

Leg de zoete aardappel in een ovenschotel en plaats deze vervolgens in de oven

3 / 11

Ontpit de granaatappel

4 / 11

Guacamole time

5 / 11

Pel de avocado’s en plet ze

6 / 11

Kruiden met peper, zout (look, chili peper).

7 / 11

Voeg een beetje citroen sap toe

8 / 11

Snij de rode ajuin en tomaten fijn en voeg onder het avocado mengsel

9 / 11

Proef!!!!! Kruid bij indien nodig

10 / 11

Controleer de zoete aardappel na ongeveer 40min. Deze is klaar wanneer je er met een prikker zeer makkelijk volledig door de kern heen kan prikken. Let wel op elke oven is anders, dus controleer regelmatig!!!

11 / 11

OPTIONEEL: bak de kip/spek wanneer je weet dat de zoete aardappel gaar is, deze kan in de oven blijven tot je vlees klaar is. De aardappel wordt niet “overgaar”

Dresseren

7 stappen

1 / 7

Snij de zoete aardappel net niet volledig in twee (zoals een taco)

2 / 7

Start met de rucola

3 / 7

Voeg de guacamole toe

4 / 7

OPTIONEEL: beleg met spek/zalm/kip

5 / 7

Snij de feta en verspreid deze over de zoete aardappel

6 / 7

Top met de granaatappelpitten en zonnebloempitten

7 / 7

Maak een mooie swirl met je dressing!

Laat het smaken.

Ik deed vorige week een oproep op deze foodblog om in deze rare lock down tijden je favoriete eigen recepten eens met mij en met de lezers van Would Be Chef te delen en ik kreeg daar veel antwoorden op.

Met veel plezier ga ik de komende tijd dus weer wat mooie gerechten van fijne hobbykoks met je delen. Vandaag begin ik alvast met een heerlijk gerecht van een jonge hobbychef die deze heel enthousiaste mail naar me stuurde.

Dag Sven

Ik zag jouw op jouw blog dat je opzoek bent naar foodies. Wel ik ben een foodie in hart en nieren! Sinds kinds af aan was ik steeds gefascineerd door de desserts die mijn oma maakte. Blijkbaar speelde ik vroeger ook constant keukentje als kind. Jammer genoeg zijn mijn ouders geen keukenhelden, koken is voor hen een verplichting en geen passie. Hierdoor kwam er bij mij thuis steeds de “klassieke kost” op tafel, zeker en vast niets mis mee, maar er ontbrak iets.

Door ouder te worden en te gaan uit eten met vrienden (1 van mijn favoriete bezigheden) kwam ik steeds meer in contact met nieuwe smaken. Toen ik besloot om op kot te gaan was dit voor mij de ideale moment om mijn kookverhaal te starten. Ik probeerde nieuwe dingen uit, kocht verschillende bordjes om op te presenteren (mijn service bestaat uit verschillende borden waarvan ik er maar 1 heb), etc.

In tegenstelling tot mijn kotgenoten, die vaak eten meehadden van thuis of diepvriespizza aten, kookte ik altijd vers. Waardoor ik af en toe op kotfeestjes begon te koken voor anderen (stress van mijn leven) maar iedereen was laaiend enthousiast. Door dit meer en meer te doen begonnen vrienden te zeggen:  waarom start je niet met bloggen?

Uit onzekerheid ben ik eerst gewoon gestart met een Instagram pagina thegoodfoodplace. Vervolgens kreeg ik steeds meer de vraag of ik mijn recepten wou delen… spijtig genoeg kookte ik steeds uit de losse pols en had ik ook niet de tijd om alles neer te pennen. Maar vanwege de lockdown ben ik eindelijk gestart met mijn eigen blog: thegoodfoodplace

Met thegoodfoodplace probeer ik steeds opzoek te gaan naar een balans tussen lekker en snel, gezonde- en cheatgerechtjes. Zo wil ik aantonen dat gezond eten ook zeer hard kan smaken, maar dat je ook af en toe mag zondigen. Hiermee probeer ik mensen aan te sporen om te gaan experimenteren in de keuken. Tot zo ver mijn kookverhaal! Koken is voor mij ontspannend waardoor ik even aan niets anders denk en ik krijg er voldoening uit wanneer mensen het lekker vinden.

In je post las ik dat je foodies hun recepten en verhaal zou willen delen op jouw blog. Dit zou ik een grote eer vinden omdat ik zelf fan ben van jouw blog! Daarnaast zou het ook een mooie boost zijn voor een startende foodblogger.

De Gevulde Zoete Aardappel Van Andy van The Good Food Place
De Gevulde Zoete Aardappel Van Andy van The Good Food Place

Als je de gevulde zoete aardappel van Andy eens wil proberen te maken, hieronder staat z’n hele recept…

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200graden
  2. Leg de zoete aardappel in een ovenschotel en plaats deze vervolgens in de oven
  3. Ontpit de granaatappel
  4. Guacamole time
  5. Pel de avocado’s en plet ze
  6. Kruiden met peper, zout (look, chili peper).
  7. Voeg een beetje citroen sap toe
  8. Snij de rode ajuin en tomaten fijn en voeg onder het avocado mengsel
  9. Proef!!!!! Kruid bij indien nodig
  10. Controleer de zoete aardappel na ongeveer 40min. Deze is klaar wanneer je er met een prikker zeer makkelijk volledig door de kern heen kan prikken. Let wel op elke oven is anders, dus controleer regelmatig!!!
  11. OPTIONEEL: bak de kip/spek wanneer je weet dat de zoete aardappel gaar is, deze kan in de oven blijven tot je vlees klaar is. De aardappel wordt niet “overgaar”

Dresseren

  1. Snij de zoete aardappel net niet volledig in twee (zoals een taco)
  2. Start met de rucola
  3. Voeg de guacamole toe
  4. OPTIONEEL: beleg met spek/zalm/kip
  5. Snij de feta en verspreid deze over de zoete aardappel
  6. Top met de granaatappelpitten en zonnebloempitten
  7. Maak een mooie swirl met je dressing!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

IMG_6328

Te koop in de Vleeshalle, mijn wrap met Comté kip en appel-vijgensaus #advertentie

Als trotse ambassadeur van Comté mocht ik begin september in De Vleeshalle in Mechelen een gloednieuw recept voorstellen: mijn wrap met Hot & Spicy kip, frisse saus en natuurlijk de onovertroffen Comté … Lees meer

Comté- en Tijmblini met Druiven en HoningmosterdsausWBC-74886

Comté- en Tijmblini met Druiven en Honingmosterdsaus #advertentie

Wie mij kent, weet dat er geen feestavond in ons huis voorbijgaat zonder Comté. Als trotse ambassadeur van deze karaktervolle kaas uit de Jura deel ik al jaren met veel plezier recepten waarin hij de hoofdrol speelt … Lees meer

Comté & honingflan met gekaramelliseerde vijgen WBC-74961

Comté & honingflan met gekaramelliseerde vijgen #advertentie

Als jarenlang ambassadeur van Comté laat ik graag zien hoe veelzijdig deze Franse topkaas wel is. Iedereen kent Comté als een smaakmaker in hartige gerechten, maar wist je dat hij ook perfect tot zijn recht komt in een verfijnd dessert … Lees meer

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsausWBC-75025

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsaus

Met dit recept wil ik je heel graag meenemen op een culinaire exotische reis. Stel je even voor: de geur van baharat die zich langzaam verspreidt in je keuken, de warmte van kruidig lamsgehakt en het zachte, geroosterde vruchtvlees van aubergine … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer