De Gevulde Zoete Aardappel Van Andy van The Good Food Place

Ik deed vorige week een oproep op deze foodblog om in deze rare lock down tijden je favoriete eigen recepten eens met mij en met de lezers van Would Be Chef te delen en ik kreeg daar veel antwoorden op.

Met veel plezier ga ik de komende tijd dus weer wat mooie gerechten van fijne hobbykoks met je delen. Vandaag begin ik alvast met een heerlijk gerecht van een jonge hobbychef die deze heel enthousiaste mail naar me stuurde.

 

Dag Sven

Ik zag jouw op jouw blog dat je opzoek bent naar foodies. Wel ik ben een foodie in hart en nieren! Sinds kinds af aan was ik steeds gefascineerd door de desserts die mijn oma maakte. Blijkbaar speelde ik vroeger ook constant keukentje als kind. Jammer genoeg zijn mijn ouders geen keukenhelden, koken is voor hen een verplichting en geen passie. Hierdoor kwam er bij mij thuis steeds de “klassieke kost” op tafel, zeker en vast niets mis mee, maar er ontbrak iets.

Door ouder te worden en te gaan uit eten met vrienden (1 van mijn favoriete bezigheden) kwam ik steeds meer in contact met nieuwe smaken. Toen ik besloot om op kot te gaan was dit voor mij de ideale moment om mijn kookverhaal te starten. Ik probeerde nieuwe dingen uit, kocht verschillende bordjes om op te presenteren (mijn service bestaat uit verschillende borden waarvan ik er maar 1 heb), etc.

In tegenstelling tot mijn kotgenoten, die vaak eten meehadden van thuis of diepvriespizza aten, kookte ik altijd vers. Waardoor ik af en toe op kotfeestjes begon te koken voor anderen (stress van mijn leven) maar iedereen was laaiend enthousiast. Door dit meer en meer te doen begonnen vrienden te zeggen:  waarom start je niet met bloggen?

Uit onzekerheid ben ik eerst gewoon gestart met een Instagram pagina thegoodfoodplace. Vervolgens kreeg ik steeds meer de vraag of ik mijn recepten wou delen… spijtig genoeg kookte ik steeds uit de losse pols en had ik ook niet de tijd om alles neer te pennen. Maar vanwege de lockdown ben ik eindelijk gestart met mijn eigen blog: thegoodfoodplace

Met thegoodfoodplace probeer ik steeds opzoek te gaan naar een balans tussen lekker en snel, gezonde- en cheatgerechtjes. Zo wil ik aantonen dat gezond eten ook zeer hard kan smaken, maar dat je ook af en toe mag zondigen. Hiermee probeer ik mensen aan te sporen om te gaan experimenteren in de keuken. Tot zo ver mijn kookverhaal! Koken is voor mij ontspannend waardoor ik even aan niets anders denk en ik krijg er voldoening uit wanneer mensen het lekker vinden.

In je post las ik dat je foodies hun recepten en verhaal zou willen delen op jouw blog. Dit zou ik een grote eer vinden omdat ik zelf fan ben van jouw blog! Daarnaast zou het ook een mooie boost zijn voor een startende foodblogger.

 

Als je de gevulde zoete aardappel van Andy eens wil proberen te maken, hieronder staat z’n hele recept…

Bereiding

 

 1. Verwarm de oven op 200graden
 2. Leg de zoete aardappel in een ovenschotel en plaats deze vervolgens in de oven
 3. Ontpit de granaatappel
 4. Guacamole time
 5. Pel de avocado’s en plet ze
 6. Kruiden met peper, zout (look, chili peper).
 7. Voeg een beetje citroen sap toe
 8. Snij de rode ajuin en tomaten fijn en voeg onder het avocado mengsel
 9. Proef!!!!! Kruid bij indien nodig
 10. Controleer de zoete aardappel na ongeveer 40min. Deze is klaar wanneer je er met een prikker zeer makkelijk volledig door de kern heen kan prikken. Let wel op elke oven is anders, dus controleer regelmatig!!!
 11. OPTIONEEL: bak de kip/spek wanneer je weet dat de zoete aardappel gaar is, deze kan in de oven blijven tot je vlees klaar is. De aardappel wordt niet “overgaar”

Dresseren

 

 1. Snij de zoete aardappel net niet volledig in twee (zoals een taco)
 2. Start met de rucola
 3. Voeg de guacamole toe
 4. OPTIONEEL: beleg met spek/zalm/kip
 5. Snij de feta en verspreid deze over de zoete aardappel
 6. Top met de granaatappelpitten en zonnebloempitten
 7. Maak een mooie swirl met je dressing!