Ik deed vorige week een oproep op deze foodblog om in deze rare lock down tijden je favoriete eigen recepten eens met mij en met de lezers van Would Be Chef te delen en ik kreeg daar veel antwoorden op.
Met veel plezier ga ik de komende tijd dus weer wat mooie gerechten van fijne hobbykoks met je delen. Vandaag begin ik alvast met een heerlijk gerecht van een jonge hobbychef die deze heel enthousiaste mail naar me stuurde.
Dag Sven
Ik zag jouw op jouw blog dat je opzoek bent naar foodies. Wel ik ben een foodie in hart en nieren! Sinds kinds af aan was ik steeds gefascineerd door de desserts die mijn oma maakte. Blijkbaar speelde ik vroeger ook constant keukentje als kind. Jammer genoeg zijn mijn ouders geen keukenhelden, koken is voor hen een verplichting en geen passie. Hierdoor kwam er bij mij thuis steeds de “klassieke kost” op tafel, zeker en vast niets mis mee, maar er ontbrak iets.
Door ouder te worden en te gaan uit eten met vrienden (1 van mijn favoriete bezigheden) kwam ik steeds meer in contact met nieuwe smaken. Toen ik besloot om op kot te gaan was dit voor mij de ideale moment om mijn kookverhaal te starten. Ik probeerde nieuwe dingen uit, kocht verschillende bordjes om op te presenteren (mijn service bestaat uit verschillende borden waarvan ik er maar 1 heb), etc.
In tegenstelling tot mijn kotgenoten, die vaak eten meehadden van thuis of diepvriespizza aten, kookte ik altijd vers. Waardoor ik af en toe op kotfeestjes begon te koken voor anderen (stress van mijn leven) maar iedereen was laaiend enthousiast. Door dit meer en meer te doen begonnen vrienden te zeggen: waarom start je niet met bloggen?
Uit onzekerheid ben ik eerst gewoon gestart met een Instagram pagina thegoodfoodplace. Vervolgens kreeg ik steeds meer de vraag of ik mijn recepten wou delen… spijtig genoeg kookte ik steeds uit de losse pols en had ik ook niet de tijd om alles neer te pennen. Maar vanwege de lockdown ben ik eindelijk gestart met mijn eigen blog: thegoodfoodplace
Met thegoodfoodplace probeer ik steeds opzoek te gaan naar een balans tussen lekker en snel, gezonde- en cheatgerechtjes. Zo wil ik aantonen dat gezond eten ook zeer hard kan smaken, maar dat je ook af en toe mag zondigen. Hiermee probeer ik mensen aan te sporen om te gaan experimenteren in de keuken. Tot zo ver mijn kookverhaal! Koken is voor mij ontspannend waardoor ik even aan niets anders denk en ik krijg er voldoening uit wanneer mensen het lekker vinden.
In je post las ik dat je foodies hun recepten en verhaal zou willen delen op jouw blog. Dit zou ik een grote eer vinden omdat ik zelf fan ben van jouw blog! Daarnaast zou het ook een mooie boost zijn voor een startende foodblogger.
Als je de gevulde zoete aardappel van Andy eens wil proberen te maken, hieronder staat z’n hele recept…
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer