Het wordt vandaag 25 graden en Anke en ik vieren dat op Joe door de hele dag een grote Drive-In BBQ te organiseren in Vilvoorde aan de gebouwen van Joe en Medialaan in Vilvoorde. Van zes uur vanmorgen tot vier uur deze namiddag staan we met onze radiostudio en onze grote Weber Genesis BBQ’s buiten aan het rondpuntje aan het Medialaangebouw en iedereen die langskomt wordt getrakteerd op een zelfgemaakte hamburger in een handig doosje en lekker veel zonnige muziek. Als je zonnige verzoekjes hebt zijn die van harte welkom op 6622 of via de app van Joe.
En we hebben maar liefst 1000 hamburgers voorzien. Als je niet langs kunt komen, geef ik hier even het recept voor mijn burger mee. Want ik weet zeker dat zo’n BBQ-dag op de radio aanstekelijk zal werken, en je zelf ook zin zult hebben om thuis de BBQ ook aan te steken. Overigens geven we in onze “hete quiz” vandaag ook zo’n splinternieuwe BBQ van Weber weg ter waarde van bijna 1700 euro.
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer