DE JOE BURGER VAN DE DRIVE-IN BBQ

Het wordt vandaag 25 graden en Anke en ik vieren dat op Joe door de hele dag een grote Drive-In BBQ te organiseren in Vilvoorde aan de gebouwen van Joe en Medialaan in Vilvoorde. Van zes uur vanmorgen tot vier uur deze namiddag staan we met onze radiostudio en onze grote Weber Genesis BBQ’s buiten aan het rondpuntje aan het Medialaangebouw en iedereen die langskomt wordt getrakteerd op een zelfgemaakte hamburger in een handig doosje en lekker veel zonnige muziek. Als je zonnige verzoekjes hebt zijn die van harte welkom op 6622 of via de app van Joe.

En we hebben maar liefst 1000 hamburgers voorzien. Als je niet langs kunt komen, geef ik hier even het recept voor mijn burger mee. Want ik weet zeker dat zo’n BBQ-dag op de radio aanstekelijk zal werken, en je zelf ook zin zult hebben om thuis de BBQ ook aan te steken. Overigens geven we in onze “hete quiz” vandaag ook zo’n splinternieuwe BBQ van Weber weg ter waarde van bijna 1700 euro.

Bereiding

  1. Bak de hamburger op de grill
  2. Bak ook je broodje met sesamzaadjes nog even op de grill
  3. Snipper je kwart rode ui en je augurkjes, en meng ze met de light mayonaise, de hoisin-saus, en het sap van 1 halve limoen (naar smaak)
  4. Smeer de onderkant van het gegrilde broodje in met je sausje
  5. Leg er de gebakken rundsburger op
  6. Leg er een plakje cheddarkaas op en het hoedje van het broodje
  7. Smullen maar