DE JOE BURGER VAN DE DRIVE-IN BBQ
Recept

De joe burger van de drive-in bbq

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 Belgische rundsburgers
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
  • Een vierde van een rode ui
  • 4 plakjes opgelegde zoetzure augurk
  • 6 eetlepels light mayonaise
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • Het sap van een halve limoen
DE JOE BURGER VAN DE DRIVE-IN BBQ

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Bak de hamburger op de grill

2 / 7

Bak ook je broodje met sesamzaadjes nog even op de grill

3 / 7

Snipper je kwart rode ui en je augurkjes, en meng ze met de light mayonaise, de hoisin-saus, en het sap van 1 halve limoen (naar smaak)

4 / 7

Smeer de onderkant van het gegrilde broodje in met je sausje

5 / 7

Leg er de gebakken rundsburger op

6 / 7

Leg er een plakje cheddarkaas op en het hoedje van het broodje

7 / 7

Smullen maar

Laat het smaken.

Het wordt vandaag 25 graden en Anke en ik vieren dat op Joe door de hele dag een grote Drive-In BBQ te organiseren in Vilvoorde aan de gebouwen van Joe en Medialaan in Vilvoorde. Van zes uur vanmorgen tot vier uur deze namiddag staan we met onze radiostudio en onze grote Weber Genesis BBQ’s buiten aan het rondpuntje aan het Medialaangebouw en iedereen die langskomt wordt getrakteerd op een zelfgemaakte hamburger in een handig doosje en lekker veel zonnige muziek. Als je zonnige verzoekjes hebt zijn die van harte welkom op 6622 of via de app van Joe.

En we hebben maar liefst 1000 hamburgers voorzien. Als je niet langs kunt komen, geef ik hier even het recept voor mijn burger mee. Want ik weet zeker dat zo’n BBQ-dag op de radio aanstekelijk zal werken, en je zelf ook zin zult hebben om thuis de BBQ ook aan te steken. Overigens geven we in onze “hete quiz” vandaag ook zo’n splinternieuwe BBQ van Weber weg ter waarde van bijna 1700 euro.

Bereiding

  1. Bak de hamburger op de grill
  2. Bak ook je broodje met sesamzaadjes nog even op de grill
  3. Snipper je kwart rode ui en je augurkjes, en meng ze met de light mayonaise, de hoisin-saus, en het sap van 1 halve limoen (naar smaak)
  4. Smeer de onderkant van het gegrilde broodje in met je sausje
  5. Leg er de gebakken rundsburger op
  6. Leg er een plakje cheddarkaas op en het hoedje van het broodje
  7. Smullen maar

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer