DE JOE BURGER VAN DE DRIVE-IN BBQ
Recept

De joe burger van de drive-in bbq

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 Belgische rundsburgers
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
  • Een vierde van een rode ui
  • 4 plakjes opgelegde zoetzure augurk
  • 6 eetlepels light mayonaise
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • Het sap van een halve limoen
DE JOE BURGER VAN DE DRIVE-IN BBQ

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Bak de hamburger op de grill

2 / 7

Bak ook je broodje met sesamzaadjes nog even op de grill

3 / 7

Snipper je kwart rode ui en je augurkjes, en meng ze met de light mayonaise, de hoisin-saus, en het sap van 1 halve limoen (naar smaak)

4 / 7

Smeer de onderkant van het gegrilde broodje in met je sausje

5 / 7

Leg er de gebakken rundsburger op

6 / 7

Leg er een plakje cheddarkaas op en het hoedje van het broodje

7 / 7

Smullen maar

Laat het smaken.

Het wordt vandaag 25 graden en Anke en ik vieren dat op Joe door de hele dag een grote Drive-In BBQ te organiseren in Vilvoorde aan de gebouwen van Joe en Medialaan in Vilvoorde. Van zes uur vanmorgen tot vier uur deze namiddag staan we met onze radiostudio en onze grote Weber Genesis BBQ’s buiten aan het rondpuntje aan het Medialaangebouw en iedereen die langskomt wordt getrakteerd op een zelfgemaakte hamburger in een handig doosje en lekker veel zonnige muziek. Als je zonnige verzoekjes hebt zijn die van harte welkom op 6622 of via de app van Joe.

En we hebben maar liefst 1000 hamburgers voorzien. Als je niet langs kunt komen, geef ik hier even het recept voor mijn burger mee. Want ik weet zeker dat zo’n BBQ-dag op de radio aanstekelijk zal werken, en je zelf ook zin zult hebben om thuis de BBQ ook aan te steken. Overigens geven we in onze “hete quiz” vandaag ook zo’n splinternieuwe BBQ van Weber weg ter waarde van bijna 1700 euro.

Bereiding

  1. Bak de hamburger op de grill
  2. Bak ook je broodje met sesamzaadjes nog even op de grill
  3. Snipper je kwart rode ui en je augurkjes, en meng ze met de light mayonaise, de hoisin-saus, en het sap van 1 halve limoen (naar smaak)
  4. Smeer de onderkant van het gegrilde broodje in met je sausje
  5. Leg er de gebakken rundsburger op
  6. Leg er een plakje cheddarkaas op en het hoedje van het broodje
  7. Smullen maar

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer