DE JOE BURGER VAN DE DRIVE-IN BBQ
Recept

De joe burger van de drive-in bbq

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 Belgische rundsburgers
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
  • Een vierde van een rode ui
  • 4 plakjes opgelegde zoetzure augurk
  • 6 eetlepels light mayonaise
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • Het sap van een halve limoen
DE JOE BURGER VAN DE DRIVE-IN BBQ

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Bak de hamburger op de grill

2 / 7

Bak ook je broodje met sesamzaadjes nog even op de grill

3 / 7

Snipper je kwart rode ui en je augurkjes, en meng ze met de light mayonaise, de hoisin-saus, en het sap van 1 halve limoen (naar smaak)

4 / 7

Smeer de onderkant van het gegrilde broodje in met je sausje

5 / 7

Leg er de gebakken rundsburger op

6 / 7

Leg er een plakje cheddarkaas op en het hoedje van het broodje

7 / 7

Smullen maar

Laat het smaken.

Het wordt vandaag 25 graden en Anke en ik vieren dat op Joe door de hele dag een grote Drive-In BBQ te organiseren in Vilvoorde aan de gebouwen van Joe en Medialaan in Vilvoorde. Van zes uur vanmorgen tot vier uur deze namiddag staan we met onze radiostudio en onze grote Weber Genesis BBQ’s buiten aan het rondpuntje aan het Medialaangebouw en iedereen die langskomt wordt getrakteerd op een zelfgemaakte hamburger in een handig doosje en lekker veel zonnige muziek. Als je zonnige verzoekjes hebt zijn die van harte welkom op 6622 of via de app van Joe.

En we hebben maar liefst 1000 hamburgers voorzien. Als je niet langs kunt komen, geef ik hier even het recept voor mijn burger mee. Want ik weet zeker dat zo’n BBQ-dag op de radio aanstekelijk zal werken, en je zelf ook zin zult hebben om thuis de BBQ ook aan te steken. Overigens geven we in onze “hete quiz” vandaag ook zo’n splinternieuwe BBQ van Weber weg ter waarde van bijna 1700 euro.

Bereiding

  1. Bak de hamburger op de grill
  2. Bak ook je broodje met sesamzaadjes nog even op de grill
  3. Snipper je kwart rode ui en je augurkjes, en meng ze met de light mayonaise, de hoisin-saus, en het sap van 1 halve limoen (naar smaak)
  4. Smeer de onderkant van het gegrilde broodje in met je sausje
  5. Leg er de gebakken rundsburger op
  6. Leg er een plakje cheddarkaas op en het hoedje van het broodje
  7. Smullen maar

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Chocolade Milkshake

Chocolade Milkshake

12 september is Chocolate Milkshake Day. Mijn favoriete milkshake is altijd die met bananen geweest. Wellicht omdat mijn mama die vroeger in de zomer wel eens maakte voor ons … Lees meer