De PotCast van Roger van Damme: stamppot van z'n vader
Recept

De PotCast van Roger van Damme: stamppot van z’n vader

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kilo aardapelen
  • 2 preistengels
  • 3 eitjes
  • Rozemarijn en tijm
  • Een teentje look
  • Een kippenbouillonblokje
De PotCast van Roger van Damme: stamppot van z'n vader

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Kook de kilo aardappelen met een kippenbouillonblokje bij, wat tijm, rozemarijn, en look.

2 / 5

Enkele eitjes koken.

3 / 5

De prei helemaal aanstoven.

4 / 5

Bak de spekblokjes lekker uit.

5 / 5

Alles mengen door elkaar.

Laat het smaken.

Mijn goede vriend Roger van Damme is de eerste chef die te gast is in mijn splinternieuwe Podcast: de “Kook Uw Eigen PotCast”. Roger vertelde honderduit over hoe hij tegen de corona crisis aankijkt, wat het doet met z’n verschillende restaurants, hoe hij z’n dagen nu vult, en hoe hij kookt voor z’n fantastische gezin. Het is een eerlijke heerlijke babbel vol hoop en goesting, maar wel realistisch.

En dan de essentie: Roger deelt ook een heerlijk gerecht voor elke dag. De stamppot van z’n vader. Hieronder kun je het recept van Roger bekijken, en het eens zelf maken, in je kot. Veel kookgenot met in dit alledaagse topgerecht van een super goede vriend van me.

Bereiding

  1. Kook de kilo aardappelen met een kippenbouillonblokje bij, wat tijm, rozemarijn, en look.
  2. Enkele eitjes koken.
  3. De prei helemaal aanstoven.
  4. Bak de spekblokjes lekker uit.
  5. Alles mengen door elkaar.

Beluister hier de podcast met Roger

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer