De PotCast van Roger van Damme: stamppot van z'n vader
Recept

De PotCast van Roger van Damme: stamppot van z’n vader

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kilo aardapelen
  • 2 preistengels
  • 3 eitjes
  • Rozemarijn en tijm
  • Een teentje look
  • Een kippenbouillonblokje
De PotCast van Roger van Damme: stamppot van z'n vader

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Kook de kilo aardappelen met een kippenbouillonblokje bij, wat tijm, rozemarijn, en look.

2 / 5

Enkele eitjes koken.

3 / 5

De prei helemaal aanstoven.

4 / 5

Bak de spekblokjes lekker uit.

5 / 5

Alles mengen door elkaar.

Laat het smaken.

Mijn goede vriend Roger van Damme is de eerste chef die te gast is in mijn splinternieuwe Podcast: de “Kook Uw Eigen PotCast”. Roger vertelde honderduit over hoe hij tegen de corona crisis aankijkt, wat het doet met z’n verschillende restaurants, hoe hij z’n dagen nu vult, en hoe hij kookt voor z’n fantastische gezin. Het is een eerlijke heerlijke babbel vol hoop en goesting, maar wel realistisch.

En dan de essentie: Roger deelt ook een heerlijk gerecht voor elke dag. De stamppot van z’n vader. Hieronder kun je het recept van Roger bekijken, en het eens zelf maken, in je kot. Veel kookgenot met in dit alledaagse topgerecht van een super goede vriend van me.

Bereiding

  1. Kook de kilo aardappelen met een kippenbouillonblokje bij, wat tijm, rozemarijn, en look.
  2. Enkele eitjes koken.
  3. De prei helemaal aanstoven.
  4. Bak de spekblokjes lekker uit.
  5. Alles mengen door elkaar.

Beluister hier de podcast met Roger

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer