EEN SLAATJE IN EEN IJSHOORNTJE
Recept

Een slaatje in een ijshoorntje

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 hoorntjes, de zwarte zijn leuk, maar gewone kunnen ook
  • 2 kreeftjes (enkel de pootjes zijn voldoende, maar als je het copieuzer wil, kun je ook de staart versnijden)
  • ½ papaja
  • 3 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 el honing
  • Het sap van ½ limoen
  • 1 el whisky
  • De zeste van ½ limoen
  • Een handvol frisée-salade
EEN SLAATJE IN EEN IJSHOORNTJE

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Stoom de kreeften(pootjes) een paar minuutjes of kook ze in een court-bouillon (3 l water, 2 visbouillonblokjes, 2 takjes selder, 2 wortels, 1 ui, een bouquet garni en 20 g peperkorrels).

2 / 7

Laat de pootjes afkoelen en haal ze uit hun schaal.

3 / 7

Hak of snij ze in kleine stukjes.

4 / 7

Snij met een (aard)appellepel bolletjes uit de papaja.

5 / 7

Meng de mayonaise, ketchup, honing, het limoensap en de whisky.

6 / 7

Schik de geplukte sla, de papaja-balletjes en de kreeft heerlijk door elkaar met voldoende van de zelfgemaakte cocktailsaus en serveer in het hoorntje.

7 / 7

Rasp er wat zeste van limoen over.

Laat het smaken.

Zaterdag 22 september, en het is vandaag Ice Cream Cone Day, de dag van de ‘hoorntjes’ waaruit je je ijsjes eet. Omdat het vandaag misschien niet echt ijsjesweer wordt wil ik deze feestdag vieren met een hartige bereiding in een hoorntje. Je ziet het op restaurant wel vaker dat hapjes in kleine hoorntjes worden geserveerd. Tartaar van zalm bijvoorbeeld, of soms eens foie gras. Dat inspireerde me om vorig weekend (toen het wel nog mooi weer was) een slaatje van kreeft in een hoorntje te serveren. Iedereen vond het creatief en lekker, en het was plezierig snoepen op ons zondags terras. Je kunt de kreeft trouwens ook makkelijk vervangen door krab of door (de veel goedkopere) roze garnalen.

Bereiding

  1. Stoom de kreeften(pootjes) een paar minuutjes of kook ze in een court-bouillon (3 l water, 2 visbouillonblokjes, 2 takjes selder, 2 wortels, 1 ui, een bouquet garni en 20 g peperkorrels).
  2. Laat de pootjes afkoelen en haal ze uit hun schaal.
  3. Hak of snij ze in kleine stukjes.
  4. Snij met een (aard)appellepel bolletjes uit de papaja.
  5. Meng de mayonaise, ketchup, honing, het limoensap en de whisky.
  6. Schik de geplukte sla, de papaja-balletjes en de kreeft heerlijk door elkaar met voldoende van de zelfgemaakte cocktailsaus en serveer in het hoorntje.
  7. Rasp er wat zeste van limoen over.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer