EEN SLAATJE IN EEN IJSHOORNTJE

Zaterdag 22 september, en het is vandaag Ice Cream Cone Day, de dag van de ‘hoorntjes’ waaruit je je ijsjes eet. Omdat het vandaag misschien niet echt ijsjesweer wordt wil ik deze feestdag vieren met een hartige bereiding in een hoorntje. Je ziet het op restaurant wel vaker dat hapjes in kleine hoorntjes worden geserveerd. Tartaar van zalm bijvoorbeeld, of soms eens foie gras. Dat inspireerde me om vorig weekend (toen het wel nog mooi weer was) een slaatje van kreeft in een hoorntje te serveren. Iedereen vond het creatief en lekker, en het was plezierig snoepen op ons zondags terras. Je kunt de kreeft trouwens ook makkelijk vervangen door krab of door (de veel goedkopere) roze garnalen.

Bereiding

  1. Stoom de kreeften(pootjes) een paar minuutjes of kook ze in een court-bouillon (3 l water, 2 visbouillonblokjes, 2 takjes selder, 2 wortels, 1 ui, een bouquet garni en 20 g peperkorrels).
  2. Laat de pootjes afkoelen en haal ze uit hun schaal.
  3. Hak of snij ze in kleine stukjes.
  4. Snij met een (aard)appellepel bolletjes uit de papaja.
  5. Meng de mayonaise, ketchup, honing, het limoensap en de whisky.
  6. Schik de geplukte sla, de papaja-balletjes en de kreeft heerlijk door elkaar met voldoende van de zelfgemaakte cocktailsaus en serveer in het hoorntje.
  7. Rasp er wat zeste van limoen over.