EEN SLAATJE IN EEN IJSHOORNTJE
Recept

Een slaatje in een ijshoorntje

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 hoorntjes, de zwarte zijn leuk, maar gewone kunnen ook
  • 2 kreeftjes (enkel de pootjes zijn voldoende, maar als je het copieuzer wil, kun je ook de staart versnijden)
  • ½ papaja
  • 3 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 el honing
  • Het sap van ½ limoen
  • 1 el whisky
  • De zeste van ½ limoen
  • Een handvol frisée-salade
EEN SLAATJE IN EEN IJSHOORNTJE

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Stoom de kreeften(pootjes) een paar minuutjes of kook ze in een court-bouillon (3 l water, 2 visbouillonblokjes, 2 takjes selder, 2 wortels, 1 ui, een bouquet garni en 20 g peperkorrels).

2 / 7

Laat de pootjes afkoelen en haal ze uit hun schaal.

3 / 7

Hak of snij ze in kleine stukjes.

4 / 7

Snij met een (aard)appellepel bolletjes uit de papaja.

5 / 7

Meng de mayonaise, ketchup, honing, het limoensap en de whisky.

6 / 7

Schik de geplukte sla, de papaja-balletjes en de kreeft heerlijk door elkaar met voldoende van de zelfgemaakte cocktailsaus en serveer in het hoorntje.

7 / 7

Rasp er wat zeste van limoen over.

Laat het smaken.

Zaterdag 22 september, en het is vandaag Ice Cream Cone Day, de dag van de ‘hoorntjes’ waaruit je je ijsjes eet. Omdat het vandaag misschien niet echt ijsjesweer wordt wil ik deze feestdag vieren met een hartige bereiding in een hoorntje. Je ziet het op restaurant wel vaker dat hapjes in kleine hoorntjes worden geserveerd. Tartaar van zalm bijvoorbeeld, of soms eens foie gras. Dat inspireerde me om vorig weekend (toen het wel nog mooi weer was) een slaatje van kreeft in een hoorntje te serveren. Iedereen vond het creatief en lekker, en het was plezierig snoepen op ons zondags terras. Je kunt de kreeft trouwens ook makkelijk vervangen door krab of door (de veel goedkopere) roze garnalen.

Bereiding

  1. Stoom de kreeften(pootjes) een paar minuutjes of kook ze in een court-bouillon (3 l water, 2 visbouillonblokjes, 2 takjes selder, 2 wortels, 1 ui, een bouquet garni en 20 g peperkorrels).
  2. Laat de pootjes afkoelen en haal ze uit hun schaal.
  3. Hak of snij ze in kleine stukjes.
  4. Snij met een (aard)appellepel bolletjes uit de papaja.
  5. Meng de mayonaise, ketchup, honing, het limoensap en de whisky.
  6. Schik de geplukte sla, de papaja-balletjes en de kreeft heerlijk door elkaar met voldoende van de zelfgemaakte cocktailsaus en serveer in het hoorntje.
  7. Rasp er wat zeste van limoen over.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer