EEN SLAATJE IN EEN IJSHOORNTJE
Recept

Een slaatje in een ijshoorntje

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 hoorntjes, de zwarte zijn leuk, maar gewone kunnen ook
  • 2 kreeftjes (enkel de pootjes zijn voldoende, maar als je het copieuzer wil, kun je ook de staart versnijden)
  • ½ papaja
  • 3 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 el honing
  • Het sap van ½ limoen
  • 1 el whisky
  • De zeste van ½ limoen
  • Een handvol frisée-salade
EEN SLAATJE IN EEN IJSHOORNTJE

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Stoom de kreeften(pootjes) een paar minuutjes of kook ze in een court-bouillon (3 l water, 2 visbouillonblokjes, 2 takjes selder, 2 wortels, 1 ui, een bouquet garni en 20 g peperkorrels).

2 / 7

Laat de pootjes afkoelen en haal ze uit hun schaal.

3 / 7

Hak of snij ze in kleine stukjes.

4 / 7

Snij met een (aard)appellepel bolletjes uit de papaja.

5 / 7

Meng de mayonaise, ketchup, honing, het limoensap en de whisky.

6 / 7

Schik de geplukte sla, de papaja-balletjes en de kreeft heerlijk door elkaar met voldoende van de zelfgemaakte cocktailsaus en serveer in het hoorntje.

7 / 7

Rasp er wat zeste van limoen over.

Laat het smaken.

Zaterdag 22 september, en het is vandaag Ice Cream Cone Day, de dag van de ‘hoorntjes’ waaruit je je ijsjes eet. Omdat het vandaag misschien niet echt ijsjesweer wordt wil ik deze feestdag vieren met een hartige bereiding in een hoorntje. Je ziet het op restaurant wel vaker dat hapjes in kleine hoorntjes worden geserveerd. Tartaar van zalm bijvoorbeeld, of soms eens foie gras. Dat inspireerde me om vorig weekend (toen het wel nog mooi weer was) een slaatje van kreeft in een hoorntje te serveren. Iedereen vond het creatief en lekker, en het was plezierig snoepen op ons zondags terras. Je kunt de kreeft trouwens ook makkelijk vervangen door krab of door (de veel goedkopere) roze garnalen.

Bereiding

  1. Stoom de kreeften(pootjes) een paar minuutjes of kook ze in een court-bouillon (3 l water, 2 visbouillonblokjes, 2 takjes selder, 2 wortels, 1 ui, een bouquet garni en 20 g peperkorrels).
  2. Laat de pootjes afkoelen en haal ze uit hun schaal.
  3. Hak of snij ze in kleine stukjes.
  4. Snij met een (aard)appellepel bolletjes uit de papaja.
  5. Meng de mayonaise, ketchup, honing, het limoensap en de whisky.
  6. Schik de geplukte sla, de papaja-balletjes en de kreeft heerlijk door elkaar met voldoende van de zelfgemaakte cocktailsaus en serveer in het hoorntje.
  7. Rasp er wat zeste van limoen over.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer