Gevulde courgette
Recept

Gevulde courgette

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier ronde courgettes
  • Een rode ui
  • Rozemarijn
  • 300 gr gehakt van tofu
  • 100 gr granen met gedroogde groente
  • Soja Light
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Wat tabasco
Gevulde courgette

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Hol de courgettes uit, besprenkel ze met wat olijfolie en stop ze in een voorverwarmde oven van 165 graden.

2 / 7

Kook wat water en doe er je granen- en gedroogde groentemengeling toe (couscous kan ook) in. Laat wat weken.

3 / 7

Snipper de rode ui en de rozemarijn en stoof aan in wat olijfolie.

4 / 7

Voeg het gehakt van tofu toe en bak zachtjes mee.

5 / 7

Voeg de inhoud van de uitgeholde courgette toe, en stoof wat aan samen met de geweekte granen.

6 / 7

Meng met een klein blikje tomatenpuree, een beetje soja light en eventueel wat rode wijn om wat vochtig te maken.

7 / 7

Vul de courgettes en plaats ze een half uurtje in de oven.

Laat het smaken.

Wereld Veggie Dag was het vandaag, en daar wou ik nu toch wel eens aan meedoen. Ik had mooie ronde courgettes gevonden, en heb die gevuld met gehakt van tofu, rozemarijn, granen en gedroogde groenten en rode ui. Dat bleek dus niet enkel een vegetarisch, maar zelfs een vegan gerecht te zijn. Ideaal dus voor mensen die absoluut geen producten van dierlijke oorsprong willen eten.

Bereiding

  1. Hol de courgettes uit, besprenkel ze met wat olijfolie en stop ze in een voorverwarmde oven van 165 graden.
  2. Kook wat water en doe er je granen- en gedroogde groentemengeling toe (couscous kan ook) in. Laat wat weken.
  3. Snipper de rode ui en de rozemarijn en stoof aan in wat olijfolie.
  4. Voeg het gehakt van tofu toe en bak zachtjes mee.
  5. Voeg de inhoud van de uitgeholde courgette toe, en stoof wat aan samen met de geweekte granen.
  6. Meng met een klein blikje tomatenpuree, een beetje soja light en eventueel wat rode wijn om wat vochtig te maken.
  7. Vul de courgettes en plaats ze een half uurtje in de oven.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer