Gevulde courgette
Recept

Gevulde courgette

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier ronde courgettes
  • Een rode ui
  • Rozemarijn
  • 300 gr gehakt van tofu
  • 100 gr granen met gedroogde groente
  • Soja Light
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Wat tabasco
Gevulde courgette

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Hol de courgettes uit, besprenkel ze met wat olijfolie en stop ze in een voorverwarmde oven van 165 graden.

2 / 7

Kook wat water en doe er je granen- en gedroogde groentemengeling toe (couscous kan ook) in. Laat wat weken.

3 / 7

Snipper de rode ui en de rozemarijn en stoof aan in wat olijfolie.

4 / 7

Voeg het gehakt van tofu toe en bak zachtjes mee.

5 / 7

Voeg de inhoud van de uitgeholde courgette toe, en stoof wat aan samen met de geweekte granen.

6 / 7

Meng met een klein blikje tomatenpuree, een beetje soja light en eventueel wat rode wijn om wat vochtig te maken.

7 / 7

Vul de courgettes en plaats ze een half uurtje in de oven.

Laat het smaken.

Wereld Veggie Dag was het vandaag, en daar wou ik nu toch wel eens aan meedoen. Ik had mooie ronde courgettes gevonden, en heb die gevuld met gehakt van tofu, rozemarijn, granen en gedroogde groenten en rode ui. Dat bleek dus niet enkel een vegetarisch, maar zelfs een vegan gerecht te zijn. Ideaal dus voor mensen die absoluut geen producten van dierlijke oorsprong willen eten.

Bereiding

  1. Hol de courgettes uit, besprenkel ze met wat olijfolie en stop ze in een voorverwarmde oven van 165 graden.
  2. Kook wat water en doe er je granen- en gedroogde groentemengeling toe (couscous kan ook) in. Laat wat weken.
  3. Snipper de rode ui en de rozemarijn en stoof aan in wat olijfolie.
  4. Voeg het gehakt van tofu toe en bak zachtjes mee.
  5. Voeg de inhoud van de uitgeholde courgette toe, en stoof wat aan samen met de geweekte granen.
  6. Meng met een klein blikje tomatenpuree, een beetje soja light en eventueel wat rode wijn om wat vochtig te maken.
  7. Vul de courgettes en plaats ze een half uurtje in de oven.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer