Gevulde courgette
Recept

Gevulde courgette

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier ronde courgettes
  • Een rode ui
  • Rozemarijn
  • 300 gr gehakt van tofu
  • 100 gr granen met gedroogde groente
  • Soja Light
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Wat tabasco
Gevulde courgette

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Hol de courgettes uit, besprenkel ze met wat olijfolie en stop ze in een voorverwarmde oven van 165 graden.

2 / 7

Kook wat water en doe er je granen- en gedroogde groentemengeling toe (couscous kan ook) in. Laat wat weken.

3 / 7

Snipper de rode ui en de rozemarijn en stoof aan in wat olijfolie.

4 / 7

Voeg het gehakt van tofu toe en bak zachtjes mee.

5 / 7

Voeg de inhoud van de uitgeholde courgette toe, en stoof wat aan samen met de geweekte granen.

6 / 7

Meng met een klein blikje tomatenpuree, een beetje soja light en eventueel wat rode wijn om wat vochtig te maken.

7 / 7

Vul de courgettes en plaats ze een half uurtje in de oven.

Laat het smaken.

Wereld Veggie Dag was het vandaag, en daar wou ik nu toch wel eens aan meedoen. Ik had mooie ronde courgettes gevonden, en heb die gevuld met gehakt van tofu, rozemarijn, granen en gedroogde groenten en rode ui. Dat bleek dus niet enkel een vegetarisch, maar zelfs een vegan gerecht te zijn. Ideaal dus voor mensen die absoluut geen producten van dierlijke oorsprong willen eten.

Bereiding

  1. Hol de courgettes uit, besprenkel ze met wat olijfolie en stop ze in een voorverwarmde oven van 165 graden.
  2. Kook wat water en doe er je granen- en gedroogde groentemengeling toe (couscous kan ook) in. Laat wat weken.
  3. Snipper de rode ui en de rozemarijn en stoof aan in wat olijfolie.
  4. Voeg het gehakt van tofu toe en bak zachtjes mee.
  5. Voeg de inhoud van de uitgeholde courgette toe, en stoof wat aan samen met de geweekte granen.
  6. Meng met een klein blikje tomatenpuree, een beetje soja light en eventueel wat rode wijn om wat vochtig te maken.
  7. Vul de courgettes en plaats ze een half uurtje in de oven.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer