Gevulde courgette
Recept

Gevulde courgette

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier ronde courgettes
  • Een rode ui
  • Rozemarijn
  • 300 gr gehakt van tofu
  • 100 gr granen met gedroogde groente
  • Soja Light
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Wat tabasco
Gevulde courgette

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Hol de courgettes uit, besprenkel ze met wat olijfolie en stop ze in een voorverwarmde oven van 165 graden.

2 / 7

Kook wat water en doe er je granen- en gedroogde groentemengeling toe (couscous kan ook) in. Laat wat weken.

3 / 7

Snipper de rode ui en de rozemarijn en stoof aan in wat olijfolie.

4 / 7

Voeg het gehakt van tofu toe en bak zachtjes mee.

5 / 7

Voeg de inhoud van de uitgeholde courgette toe, en stoof wat aan samen met de geweekte granen.

6 / 7

Meng met een klein blikje tomatenpuree, een beetje soja light en eventueel wat rode wijn om wat vochtig te maken.

7 / 7

Vul de courgettes en plaats ze een half uurtje in de oven.

Laat het smaken.

Wereld Veggie Dag was het vandaag, en daar wou ik nu toch wel eens aan meedoen. Ik had mooie ronde courgettes gevonden, en heb die gevuld met gehakt van tofu, rozemarijn, granen en gedroogde groenten en rode ui. Dat bleek dus niet enkel een vegetarisch, maar zelfs een vegan gerecht te zijn. Ideaal dus voor mensen die absoluut geen producten van dierlijke oorsprong willen eten.

Bereiding

  1. Hol de courgettes uit, besprenkel ze met wat olijfolie en stop ze in een voorverwarmde oven van 165 graden.
  2. Kook wat water en doe er je granen- en gedroogde groentemengeling toe (couscous kan ook) in. Laat wat weken.
  3. Snipper de rode ui en de rozemarijn en stoof aan in wat olijfolie.
  4. Voeg het gehakt van tofu toe en bak zachtjes mee.
  5. Voeg de inhoud van de uitgeholde courgette toe, en stoof wat aan samen met de geweekte granen.
  6. Meng met een klein blikje tomatenpuree, een beetje soja light en eventueel wat rode wijn om wat vochtig te maken.
  7. Vul de courgettes en plaats ze een half uurtje in de oven.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Chocolade Milkshake

Chocolade Milkshake

12 september is Chocolate Milkshake Day. Mijn favoriete milkshake is altijd die met bananen geweest. Wellicht omdat mijn mama die vroeger in de zomer wel eens maakte voor ons … Lees meer