
Foto: Michaël Schockaert
Gevulde courgette
Wereld Veggie Dag was het vandaag, en daar wou ik nu toch wel eens aan meedoen. Ik had mooie ronde courgettes gevonden, en heb die gevuld met gehakt van tofu, rozemarijn, granen en gedroogde groenten en rode ui. Dat bleek dus niet enkel een vegetarisch, maar zelfs een vegan gerecht te zijn. Ideaal dus voor mensen die absoluut geen producten van dierlijke oorsprong willen eten.
Bereiding
- Hol de courgettes uit, besprenkel ze met wat olijfolie en stop ze in een voorverwarmde oven van 165 graden.
- Kook wat water en doe er je granen- en gedroogde groentemengeling toe (couscous kan ook) in. Laat wat weken.
- Snipper de rode ui en de rozemarijn en stoof aan in wat olijfolie.
- Voeg het gehakt van tofu toe en bak zachtjes mee.
- Voeg de inhoud van de uitgeholde courgette toe, en stoof wat aan samen met de geweekte granen.
- Meng met een klein blikje tomatenpuree, een beetje soja light en eventueel wat rode wijn om wat vochtig te maken.
- Vul de courgettes en plaats ze een half uurtje in de oven.
Reacties