Gevulde tomaat met king crab #collab

Tomaat garnaal is één van mijn favoriete klassiekers in de lekkere Belgische keuken. Een heerlijk feestelijk gerecht, liefst met wat frietjes bij en wat mayonaise, en een goed glas witte wijn. Waneer de terrassen straks weer opengaan zal ik zo’n zalige tomates crevettes zeker nog eens gaan eten in de lentezon.

Wanneer je zelfs eens origineel aan de slag wil gaan met dit traditionele Belgische gerecht moet je zeker eens deze zalige versie proberen. Ik meng king crab met lente-ui, het wit van enkele hoeve-eitjes, bieslook en de zalige nieuwe mayonaise van Vandemoortele. Die is 100 procent Belgisch en zonder kunstmatige bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen. Ik gebruik de mayonaise niet enkel in de krab-vulling, maar ik serveer uiteraard ook nog een lekker lepeltje van deze mayonaise met citroen bij de frietjes.

Klik hier en maak zelf kans op Would Be Chef op een héérlijk mayonaise pakket van Vandemoortele!

Bereiding

  1. Leg de smaakvolle tomaten (type coeur de boeuf) een tiental seconden in kokend water, zo zul je ze net iets makkelijker kunnen ontvellen.
  2. Hak de king crab fijn, net als de lente-uitjes.
  3. Kook de eitjes hard. Haal de schaal van de eitjes. Haal de dooier uit het ei en hak het eiwit fijn.
  4. Meng de krab met de lente-ui, het wit van de eieren, meng er de mayonaise van Vandemoortele onder, en snipper er de bieslook onder
  5. De krab-vulling afkruiden met peper en een snufje zout
  6. Vul de tomaten met de krab en serveer er de versgebakken frietjes bij.