Gevulde tomaat met king crab #collab
Recept

Gevulde tomaat met king crab #collab

Dit heb je nodig 2 personen

  • 4 mooie tomaten (type coeur de boeuf)
  • 200 gr king crab
  • 2 lente-uitjes
  • 3 hoeve-eitjes
  • 3 el mayonaise van Vandemoortele
  • Een paar takjes verse bieslook
  • Peper en zout
  • Frietjes
Gevulde tomaat met king crab #collab

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Leg de smaakvolle tomaten (type coeur de boeuf) een tiental seconden in kokend water, zo zul je ze net iets makkelijker kunnen ontvellen.

2 / 6

Hak de king crab fijn, net als de lente-uitjes.

3 / 6

Kook de eitjes hard. Haal de schaal van de eitjes. Haal de dooier uit het ei en hak het eiwit fijn.

4 / 6

Meng de krab met de lente-ui, het wit van de eieren, meng er de mayonaise van Vandemoortele onder, en snipper er de bieslook onder

5 / 6

De krab-vulling afkruiden met peper en een snufje zout

6 / 6

Vul de tomaten met de krab en serveer er de versgebakken frietjes bij.

Laat het smaken.

Tomaat garnaal is één van mijn favoriete klassiekers in de lekkere Belgische keuken. Een heerlijk feestelijk gerecht, liefst met wat frietjes bij en wat mayonaise, en een goed glas witte wijn. Waneer de terrassen straks weer opengaan zal ik zo’n zalige tomates crevettes zeker nog eens gaan eten in de lentezon.

Wanneer je zelfs eens origineel aan de slag wil gaan met dit traditionele Belgische gerecht moet je zeker eens deze zalige versie proberen. Ik meng king crab met lente-ui, het wit van enkele hoeve-eitjes, bieslook en de zalige nieuwe mayonaise van Vandemoortele. Die is 100 procent Belgisch en zonder kunstmatige bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen. Ik gebruik de mayonaise niet enkel in de krab-vulling, maar ik serveer uiteraard ook nog een lekker lepeltje van deze mayonaise met citroen bij de frietjes.

Gevulde tomaat met king crab #collab
Gevulde tomaat met king crab #collab
Gevulde tomaat met king crab #collab
Gevulde tomaat met king crab #collab

Klik hier en maak zelf kans op Would Be Chef op een héérlijk mayonaise pakket van Vandemoortele!

Bereiding

  1. Leg de smaakvolle tomaten (type coeur de boeuf) een tiental seconden in kokend water, zo zul je ze net iets makkelijker kunnen ontvellen.
  2. Hak de king crab fijn, net als de lente-uitjes.
  3. Kook de eitjes hard. Haal de schaal van de eitjes. Haal de dooier uit het ei en hak het eiwit fijn.
  4. Meng de krab met de lente-ui, het wit van de eieren, meng er de mayonaise van Vandemoortele onder, en snipper er de bieslook onder
  5. De krab-vulling afkruiden met peper en een snufje zout
  6. Vul de tomaten met de krab en serveer er de versgebakken frietjes bij.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer