HEERLIJK OP DE BARBECUE: LANGOESTEN MET HAZELNOOT
Recept

Heerlijk op de barbecue: langoesten met hazelnoot

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier langoesten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Een kleine zachte ui of een sjalotje
  • Een kleine duim gember
  • Een lookteentje
  • Een sinaasappel
  • Een el currypoeder
  • Een handvol hazelnoten
HEERLIJK OP DE BARBECUE: LANGOESTEN MET HAZELNOOT

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Stoom de langoesten 1 minuutje op 100 graden, of kook ze heel kort.

2 / 12

Breek de kop van de staart en snij die laatste in twee

3 / 12

Haal de corail uit de kop (het merg) en hou bij

4 / 12

Snipper een zacht uitje en een teentje look heel fijn

5 / 12

Stoof aan in flink veel goede olijfolie, met wat peper en zout

6 / 12

Rasp er een kleine duim gember bij, en de zeste van een sinaasappel.

7 / 12

Pers er een paar lepels sinaasappelsap bij

8 / 12

Hak de hazelnoten heel fijn en doe die ook bij de olie.

9 / 12

Doe een el currypoeder bij de olie

10 / 12

Voeg uiteindelijk de corail toe en roer die mooi in de olie

11 / 12

Smeer de staarten van de langoesten in met de olie en bak een minuutje of drie op de gloeiend hete grill op de vleeskant en een minuutje nog op de harnaskant

12 / 12

Dien op met een gebakken aardappeltje en/of een lekker slaatje

Laat het smaken.

Superhappy, want ik heb een nieuwe barbecue in Barcelona. We hebben eigenlijk een piepklein terrasje, dus in principe niet de ruimte om een echte grote barbecue te zetten. En op de koop toe is het terrasje overdekt, en mogen er geen echte barbecues met kolen of gas geplaatst worden. Maar nu is er de Pulse, een elektrische barbecue van Weber, ideaal voor terrassen in de stad. Een super veilig, en handig apparaat. Met elektronische temperatuur-regeling en een geïntegreerde iGRILL-functie die de interne temperatuur van het voedsel controleert van begin tot eind en op je smartphone of tablet een seintje geeft zodra het de perfecte temperatuur heeft bereikt.

Gisteren ben ik het toestel gaan kopen en ik heb er meteen langoestenstaarten op bereid. Die had ik op de markt gevonden (ze waren trouwens letterlijk nog springlevend, agressieve gasten hoor!) en ik heb ze heerlijk ingesmeerd met een zelfgemaakte olie met verse gember, ui, hazelnootjes  en sinaasappel. Echt een lekkere aanrader die combinatie. Je kunt het recept trouwens ook net zo goed met kreeft of zelfs met gamba’s proberen, als je geen langoesten zou vinden in de viswinkel.

Bereiding

  1. Stoom de langoesten 1 minuutje op 100 graden, of kook ze heel kort.
  2. Breek de kop van de staart en snij die laatste in twee
  3. Haal de corail uit de kop (het merg) en hou bij
  4. Snipper een zacht uitje en een teentje look heel fijn
  5. Stoof aan in flink veel goede olijfolie, met wat peper en zout
  6. Rasp er een kleine duim gember bij, en de zeste van een sinaasappel.
  7. Pers er een paar lepels sinaasappelsap bij
  8. Hak de hazelnoten heel fijn en doe die ook bij de olie.
  9. Doe een el currypoeder bij de olie
  10. Voeg uiteindelijk de corail toe en roer die mooi in de olie
  11. Smeer de staarten van de langoesten in met de olie en bak een minuutje of drie op de gloeiend hete grill op de vleeskant en een minuutje nog op de harnaskant
  12. Dien op met een gebakken aardappeltje en/of een lekker slaatje

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Chocolade Milkshake

Chocolade Milkshake

12 september is Chocolate Milkshake Day. Mijn favoriete milkshake is altijd die met bananen geweest. Wellicht omdat mijn mama die vroeger in de zomer wel eens maakte voor ons … Lees meer