HEERLIJK OP DE BARBECUE: LANGOESTEN MET HAZELNOOT
Recept

Heerlijk op de barbecue: langoesten met hazelnoot

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier langoesten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Een kleine zachte ui of een sjalotje
  • Een kleine duim gember
  • Een lookteentje
  • Een sinaasappel
  • Een el currypoeder
  • Een handvol hazelnoten
HEERLIJK OP DE BARBECUE: LANGOESTEN MET HAZELNOOT

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Stoom de langoesten 1 minuutje op 100 graden, of kook ze heel kort.

2 / 12

Breek de kop van de staart en snij die laatste in twee

3 / 12

Haal de corail uit de kop (het merg) en hou bij

4 / 12

Snipper een zacht uitje en een teentje look heel fijn

5 / 12

Stoof aan in flink veel goede olijfolie, met wat peper en zout

6 / 12

Rasp er een kleine duim gember bij, en de zeste van een sinaasappel.

7 / 12

Pers er een paar lepels sinaasappelsap bij

8 / 12

Hak de hazelnoten heel fijn en doe die ook bij de olie.

9 / 12

Doe een el currypoeder bij de olie

10 / 12

Voeg uiteindelijk de corail toe en roer die mooi in de olie

11 / 12

Smeer de staarten van de langoesten in met de olie en bak een minuutje of drie op de gloeiend hete grill op de vleeskant en een minuutje nog op de harnaskant

12 / 12

Dien op met een gebakken aardappeltje en/of een lekker slaatje

Laat het smaken.

Superhappy, want ik heb een nieuwe barbecue in Barcelona. We hebben eigenlijk een piepklein terrasje, dus in principe niet de ruimte om een echte grote barbecue te zetten. En op de koop toe is het terrasje overdekt, en mogen er geen echte barbecues met kolen of gas geplaatst worden. Maar nu is er de Pulse, een elektrische barbecue van Weber, ideaal voor terrassen in de stad. Een super veilig, en handig apparaat. Met elektronische temperatuur-regeling en een geïntegreerde iGRILL-functie die de interne temperatuur van het voedsel controleert van begin tot eind en op je smartphone of tablet een seintje geeft zodra het de perfecte temperatuur heeft bereikt.

Gisteren ben ik het toestel gaan kopen en ik heb er meteen langoestenstaarten op bereid. Die had ik op de markt gevonden (ze waren trouwens letterlijk nog springlevend, agressieve gasten hoor!) en ik heb ze heerlijk ingesmeerd met een zelfgemaakte olie met verse gember, ui, hazelnootjes  en sinaasappel. Echt een lekkere aanrader die combinatie. Je kunt het recept trouwens ook net zo goed met kreeft of zelfs met gamba’s proberen, als je geen langoesten zou vinden in de viswinkel.

Bereiding

  1. Stoom de langoesten 1 minuutje op 100 graden, of kook ze heel kort.
  2. Breek de kop van de staart en snij die laatste in twee
  3. Haal de corail uit de kop (het merg) en hou bij
  4. Snipper een zacht uitje en een teentje look heel fijn
  5. Stoof aan in flink veel goede olijfolie, met wat peper en zout
  6. Rasp er een kleine duim gember bij, en de zeste van een sinaasappel.
  7. Pers er een paar lepels sinaasappelsap bij
  8. Hak de hazelnoten heel fijn en doe die ook bij de olie.
  9. Doe een el currypoeder bij de olie
  10. Voeg uiteindelijk de corail toe en roer die mooi in de olie
  11. Smeer de staarten van de langoesten in met de olie en bak een minuutje of drie op de gloeiend hete grill op de vleeskant en een minuutje nog op de harnaskant
  12. Dien op met een gebakken aardappeltje en/of een lekker slaatje

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer