HEERLIJK OP DE BARBECUE: LANGOESTEN MET HAZELNOOT
Recept

Heerlijk op de barbecue: langoesten met hazelnoot

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier langoesten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Een kleine zachte ui of een sjalotje
  • Een kleine duim gember
  • Een lookteentje
  • Een sinaasappel
  • Een el currypoeder
  • Een handvol hazelnoten
HEERLIJK OP DE BARBECUE: LANGOESTEN MET HAZELNOOT

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Stoom de langoesten 1 minuutje op 100 graden, of kook ze heel kort.

2 / 12

Breek de kop van de staart en snij die laatste in twee

3 / 12

Haal de corail uit de kop (het merg) en hou bij

4 / 12

Snipper een zacht uitje en een teentje look heel fijn

5 / 12

Stoof aan in flink veel goede olijfolie, met wat peper en zout

6 / 12

Rasp er een kleine duim gember bij, en de zeste van een sinaasappel.

7 / 12

Pers er een paar lepels sinaasappelsap bij

8 / 12

Hak de hazelnoten heel fijn en doe die ook bij de olie.

9 / 12

Doe een el currypoeder bij de olie

10 / 12

Voeg uiteindelijk de corail toe en roer die mooi in de olie

11 / 12

Smeer de staarten van de langoesten in met de olie en bak een minuutje of drie op de gloeiend hete grill op de vleeskant en een minuutje nog op de harnaskant

12 / 12

Dien op met een gebakken aardappeltje en/of een lekker slaatje

Laat het smaken.

Superhappy, want ik heb een nieuwe barbecue in Barcelona. We hebben eigenlijk een piepklein terrasje, dus in principe niet de ruimte om een echte grote barbecue te zetten. En op de koop toe is het terrasje overdekt, en mogen er geen echte barbecues met kolen of gas geplaatst worden. Maar nu is er de Pulse, een elektrische barbecue van Weber, ideaal voor terrassen in de stad. Een super veilig, en handig apparaat. Met elektronische temperatuur-regeling en een geïntegreerde iGRILL-functie die de interne temperatuur van het voedsel controleert van begin tot eind en op je smartphone of tablet een seintje geeft zodra het de perfecte temperatuur heeft bereikt.

Gisteren ben ik het toestel gaan kopen en ik heb er meteen langoestenstaarten op bereid. Die had ik op de markt gevonden (ze waren trouwens letterlijk nog springlevend, agressieve gasten hoor!) en ik heb ze heerlijk ingesmeerd met een zelfgemaakte olie met verse gember, ui, hazelnootjes  en sinaasappel. Echt een lekkere aanrader die combinatie. Je kunt het recept trouwens ook net zo goed met kreeft of zelfs met gamba’s proberen, als je geen langoesten zou vinden in de viswinkel.

Bereiding

  1. Stoom de langoesten 1 minuutje op 100 graden, of kook ze heel kort.
  2. Breek de kop van de staart en snij die laatste in twee
  3. Haal de corail uit de kop (het merg) en hou bij
  4. Snipper een zacht uitje en een teentje look heel fijn
  5. Stoof aan in flink veel goede olijfolie, met wat peper en zout
  6. Rasp er een kleine duim gember bij, en de zeste van een sinaasappel.
  7. Pers er een paar lepels sinaasappelsap bij
  8. Hak de hazelnoten heel fijn en doe die ook bij de olie.
  9. Doe een el currypoeder bij de olie
  10. Voeg uiteindelijk de corail toe en roer die mooi in de olie
  11. Smeer de staarten van de langoesten in met de olie en bak een minuutje of drie op de gloeiend hete grill op de vleeskant en een minuutje nog op de harnaskant
  12. Dien op met een gebakken aardappeltje en/of een lekker slaatje

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer