HEERLIJK OP DE BARBECUE: LANGOESTEN MET HAZELNOOT

Superhappy, want ik heb een nieuwe barbecue in Barcelona. We hebben eigenlijk een piepklein terrasje, dus in principe niet de ruimte om een echte grote barbecue te zetten. En op de koop toe is het terrasje overdekt, en mogen er geen echte barbecues met kolen of gas geplaatst worden. Maar nu is er de Pulse, een elektrische barbecue van Weber, ideaal voor terrassen in de stad. Een super veilig, en handig apparaat. Met elektronische temperatuur-regeling en een geïntegreerde iGRILL-functie die de interne temperatuur van het voedsel controleert van begin tot eind en op je smartphone of tablet een seintje geeft zodra het de perfecte temperatuur heeft bereikt.

Gisteren ben ik het toestel gaan kopen en ik heb er meteen langoestenstaarten op bereid. Die had ik op de markt gevonden (ze waren trouwens letterlijk nog springlevend, agressieve gasten hoor!) en ik heb ze heerlijk ingesmeerd met een zelfgemaakte olie met verse gember, ui, hazelnootjes  en sinaasappel. Echt een lekkere aanrader die combinatie. Je kunt het recept trouwens ook net zo goed met kreeft of zelfs met gamba’s proberen, als je geen langoesten zou vinden in de viswinkel.

Bereiding

 1. Stoom de langoesten 1 minuutje op 100 graden, of kook ze heel kort.
 2. Breek de kop van de staart en snij die laatste in twee
 3. Haal de corail uit de kop (het merg) en hou bij
 4. Snipper een zacht uitje en een teentje look heel fijn
 5. Stoof aan in flink veel goede olijfolie, met wat peper en zout
 6. Rasp er een kleine duim gember bij, en de zeste van een sinaasappel.
 7. Pers er een paar lepels sinaasappelsap bij
 8. Hak de hazelnoten heel fijn en doe die ook bij de olie.
 9. Doe een el currypoeder bij de olie
 10. Voeg uiteindelijk de corail toe en roer die mooi in de olie
 11. Smeer de staarten van de langoesten in met de olie en bak een minuutje of drie op de gloeiend hete grill op de vleeskant en een minuutje nog op de harnaskant
 12. Dien op met een gebakken aardappeltje en/of een lekker slaatje