Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee. Ik durf zo’n saus weleens te gebruiken om dit snelle gerecht te maken. En waarom niet?

Soms zijn de dagen zo druk dat het gewoon eens fijn is om het mezelf makkelijk te maken. Doe dat zelf vooral ook. Door een paar lekkere groenten aan de saus toe te voegen en er wat rijst bij te koken, heb je in een mum van tijd een pittige maaltijd op tafel getoverd.

Bereiding

  1. Snij de kippenfilets in stukjes en wok in plantaardige olie. Kruid af met peper en wat zout.
  2. Kook of stoom de boontjes beetgaar. (Ook de maiskofjes mag je heel kort blancheren als je ze te knapperig vindt, maar ik doe dat niet.)
  3. Doe de currysaus bij de gewokte kip en voeg de boontjes en de maiskolfjes toe.
  4. Roer goed om en laat alles opwarmen.
  5. Voeg, een minuutje voor alles gaar is, de garnalen toe.
  6. Werk af met verse koriander.
  7. Serveer er gekookte rijst bij.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner