Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander
Recept

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kippenfilets
  • 100 gr prinsessenboontjes
  • 100 gr babymaiskolfjes
  • 1 grote pot Thaise curry (400 gr)
  • 150 gr voorgekookte roze garnalen zonder pantser
  • Een handvol koriander
  • Plantaardige olie
  • Peper en zout
Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de kippenfilets in stukjes en wok in plantaardige olie. Kruid af met peper en wat zout.

2 / 7

Kook of stoom de boontjes beetgaar. (Ook de maiskofjes mag je heel kort blancheren als je ze te knapperig vindt, maar ik doe dat niet.)

3 / 7

Doe de currysaus bij de gewokte kip en voeg de boontjes en de maiskolfjes toe.

4 / 7

Roer goed om en laat alles opwarmen.

5 / 7

Voeg, een minuutje voor alles gaar is, de garnalen toe.

6 / 7

Werk af met verse koriander.

7 / 7

Serveer er gekookte rijst bij.

Laat het smaken.

Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee. Ik durf zo’n saus weleens te gebruiken om dit snelle gerecht te maken. En waarom niet?

Soms zijn de dagen zo druk dat het gewoon eens fijn is om het mezelf makkelijk te maken. Doe dat zelf vooral ook. Door een paar lekkere groenten aan de saus toe te voegen en er wat rijst bij te koken, heb je in een mum van tijd een pittige maaltijd op tafel getoverd.

Bereiding

  1. Snij de kippenfilets in stukjes en wok in plantaardige olie. Kruid af met peper en wat zout.
  2. Kook of stoom de boontjes beetgaar. (Ook de maiskofjes mag je heel kort blancheren als je ze te knapperig vindt, maar ik doe dat niet.)
  3. Doe de currysaus bij de gewokte kip en voeg de boontjes en de maiskolfjes toe.
  4. Roer goed om en laat alles opwarmen.
  5. Voeg, een minuutje voor alles gaar is, de garnalen toe.
  6. Werk af met verse koriander.
  7. Serveer er gekookte rijst bij.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer