Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander
Recept

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kippenfilets
  • 100 gr prinsessenboontjes
  • 100 gr babymaiskolfjes
  • 1 grote pot Thaise curry (400 gr)
  • 150 gr voorgekookte roze garnalen zonder pantser
  • Een handvol koriander
  • Plantaardige olie
  • Peper en zout
Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de kippenfilets in stukjes en wok in plantaardige olie. Kruid af met peper en wat zout.

2 / 7

Kook of stoom de boontjes beetgaar. (Ook de maiskofjes mag je heel kort blancheren als je ze te knapperig vindt, maar ik doe dat niet.)

3 / 7

Doe de currysaus bij de gewokte kip en voeg de boontjes en de maiskolfjes toe.

4 / 7

Roer goed om en laat alles opwarmen.

5 / 7

Voeg, een minuutje voor alles gaar is, de garnalen toe.

6 / 7

Werk af met verse koriander.

7 / 7

Serveer er gekookte rijst bij.

Laat het smaken.

Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee. Ik durf zo’n saus weleens te gebruiken om dit snelle gerecht te maken. En waarom niet?

Soms zijn de dagen zo druk dat het gewoon eens fijn is om het mezelf makkelijk te maken. Doe dat zelf vooral ook. Door een paar lekkere groenten aan de saus toe te voegen en er wat rijst bij te koken, heb je in een mum van tijd een pittige maaltijd op tafel getoverd.

Bereiding

  1. Snij de kippenfilets in stukjes en wok in plantaardige olie. Kruid af met peper en wat zout.
  2. Kook of stoom de boontjes beetgaar. (Ook de maiskofjes mag je heel kort blancheren als je ze te knapperig vindt, maar ik doe dat niet.)
  3. Doe de currysaus bij de gewokte kip en voeg de boontjes en de maiskolfjes toe.
  4. Roer goed om en laat alles opwarmen.
  5. Voeg, een minuutje voor alles gaar is, de garnalen toe.
  6. Werk af met verse koriander.
  7. Serveer er gekookte rijst bij.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer