Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Eerder deze maand heb ik een recept aan jullie voorgesteld dat je heel erg makkelijk klaar kunt maken in de Cookeo: mosselen met wortel, cocosmelk en rode curry. Je kunt het gerecht gewoon in de mosselpan maken, maar het is zoveel handiger en lekkerder in de Cookeo, je persoonlijke keukenassistent van Moulinex.

Via de wedstrijdpagina maak je nog altijd kans om zo’n prachtig en super makkelijk toestel te winnen. Speel mee via deze link en wie weet ga jij binnenkort ook zoveel handiger en sneller koken met de meer dan 100 recepten die sowieso al voorgeprogrammeerd zitten in het toestel en in de gratis bijhorende app. In een mum van tijd kun je hiermee namelijk de lekkerste gerechten voor jou en je familie bereiden.

Vandaag stel ik jullie een tweede en ook super lekker recept voor dat ik speciaal voor de Cookeo van Moulinex heb ontwikkeld. Kip met peren en heerlijke aromaten, die je serveert met lekkere couscous. Het gerecht zal je door de bijzondere aroma’s die zich in je huis zullen verspreiden meteen doen wegdromen naar het Midden-Oosten. Doe vandaag zeker nog mee aan de wedstrijd en wie weet maak je dit heerlijke gerecht met lekkere malse kip binnenkort zelf ook in je eigen handige Cookeo.

Meer info over de Cookeo kun je vinden op www.moulinex.be

Bereiding

 1. Snipper de ui en snij de geschilde peren in brunoise.
 2. Snij kleine plakjes van de gember.
 3. Week de saffraandraadjes in wat warm water.
 4. Begin met het aanbruinen van de kippenblokjes (die je met peper en zout hebt afgekruid) in wat olijfolie in je Cookeo.
 5. Voeg, wanneer het vlees aangekleurd is, de ui, de gember, de gehakte koriander, de kaneel, wat boter en de saffraandraadjes toe.
 6. Bak wat aan en roer af en toe om en om met een houten spatel.
 7. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en een scheutje (soja)room en laat alles met het deksel dicht 2 minuten snelkoken in je Cookeo.
 8. Wanneer de kip klaar is kun je de overtollige bouillon van het vlees scheppen en over je couscous gieten. Even laten weken en alles is klaar.

Dresseren

 1. Serveer de couscous in een ring in het midden van je bord.
 2. Serveer er de kip met de peer mooi rond.
 3. Eventueel afwerken met een takje koriander en een scheut olijfolie en eventueel nog een draai van de pepermolen.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS POUILLY FUMÉ

Het was een flinke zoektocht om deze grote wijn in ons assortiment te kunnen opnemen. Ook omdat de oogst in de Loire streek behoorlijk is tegengevallen. En we willen enkel een wijn op de markt brengen die top is aan een scherpe prijs. Maar yes, het is gelukt. Deze mooie Pouilly-Fumé is een zalige culinaire wijn.

Bestel hier mijn Pouilly Fumé