Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Recept

Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Dit heb je nodig 2 personen

  • 450 gr kippenblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 niet al te rijpe peren (conférenceperen zijn ideaal)
  • Verse koriander
  • 1 duimpje verse gember
  • 1 snuifje kaneel
  • Enkele draadjes saffraan
  • Een geut room of sojaroom
  • 40 cl kippenbouillon
  • Een kopje couscous
  • Wat olijfolie
  • Een klompje boter
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snipper de ui en snij de geschilde peren in brunoise.

2 / 8

Snij kleine plakjes van de gember.

3 / 8

Week de saffraandraadjes in wat warm water.

4 / 8

Begin met het aanbruinen van de kippenblokjes (die je met peper en zout hebt afgekruid) in wat olijfolie in je Cookeo.

5 / 8

Voeg, wanneer het vlees aangekleurd is, de ui, de gember, de gehakte koriander, de kaneel, wat boter en de saffraandraadjes toe.

6 / 8

Bak wat aan en roer af en toe om en om met een houten spatel.

7 / 8

Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en een scheutje (soja)room en laat alles met het deksel dicht 2 minuten snelkoken in je Cookeo.

8 / 8

Wanneer de kip klaar is kun je de overtollige bouillon van het vlees scheppen en over je couscous gieten. Even laten weken en alles is klaar.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Serveer de couscous in een ring in het midden van je bord.

2 / 3

Serveer er de kip met de peer mooi rond.

3 / 3

Eventueel afwerken met een takje koriander en een scheut olijfolie en eventueel nog een draai van de pepermolen.

Laat het smaken.

Eerder deze maand heb ik een recept aan jullie voorgesteld dat je heel erg makkelijk klaar kunt maken in de Cookeo: mosselen met wortel, cocosmelk en rode curry. Je kunt het gerecht gewoon in de mosselpan maken, maar het is zoveel handiger en lekkerder in de Cookeo, je persoonlijke keukenassistent van Moulinex.

Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Via de wedstrijdpagina maak je nog altijd kans om zo’n prachtig en super makkelijk toestel te winnen. Speel mee via deze link en wie weet ga jij binnenkort ook zoveel handiger en sneller koken met de meer dan 100 recepten die sowieso al voorgeprogrammeerd zitten in het toestel en in de gratis bijhorende app. In een mum van tijd kun je hiermee namelijk de lekkerste gerechten voor jou en je familie bereiden.

Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Vandaag stel ik jullie een tweede en ook super lekker recept voor dat ik speciaal voor de Cookeo van Moulinex heb ontwikkeld. Kip met peren en heerlijke aromaten, die je serveert met lekkere couscous. Het gerecht zal je door de bijzondere aroma’s die zich in je huis zullen verspreiden meteen doen wegdromen naar het Midden-Oosten. Doe vandaag zeker nog mee aan de wedstrijd en wie weet maak je dit heerlijke gerecht met lekkere malse kip binnenkort zelf ook in je eigen handige Cookeo.

Meer info over de Cookeo kun je vinden op www.moulinex.be

Bereiding

  1. Snipper de ui en snij de geschilde peren in brunoise.
  2. Snij kleine plakjes van de gember.
  3. Week de saffraandraadjes in wat warm water.
  4. Begin met het aanbruinen van de kippenblokjes (die je met peper en zout hebt afgekruid) in wat olijfolie in je Cookeo.
  5. Voeg, wanneer het vlees aangekleurd is, de ui, de gember, de gehakte koriander, de kaneel, wat boter en de saffraandraadjes toe.
  6. Bak wat aan en roer af en toe om en om met een houten spatel.
  7. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en een scheutje (soja)room en laat alles met het deksel dicht 2 minuten snelkoken in je Cookeo.
  8. Wanneer de kip klaar is kun je de overtollige bouillon van het vlees scheppen en over je couscous gieten. Even laten weken en alles is klaar.

Dresseren

  1. Serveer de couscous in een ring in het midden van je bord.
  2. Serveer er de kip met de peer mooi rond.
  3. Eventueel afwerken met een takje koriander en een scheut olijfolie en eventueel nog een draai van de pepermolen.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS POUILLY FUMÉ

Het was een flinke zoektocht om deze grote wijn in ons assortiment te kunnen opnemen. Ook omdat de oogst in de Loire streek behoorlijk is tegengevallen. En we willen enkel een wijn op de markt brengen die top is aan een scherpe prijs. Maar yes, het is gelukt. Deze mooie Pouilly-Fumé is een zalige culinaire wijn.

Bestel hier mijn Pouilly Fumé

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Chocolade Milkshake

Chocolade Milkshake

12 september is Chocolate Milkshake Day. Mijn favoriete milkshake is altijd die met bananen geweest. Wellicht omdat mijn mama die vroeger in de zomer wel eens maakte voor ons … Lees meer