Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Recept

Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Dit heb je nodig 2 personen

  • 450 gr kippenblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 niet al te rijpe peren (conférenceperen zijn ideaal)
  • Verse koriander
  • 1 duimpje verse gember
  • 1 snuifje kaneel
  • Enkele draadjes saffraan
  • Een geut room of sojaroom
  • 40 cl kippenbouillon
  • Een kopje couscous
  • Wat olijfolie
  • Een klompje boter
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snipper de ui en snij de geschilde peren in brunoise.

2 / 8

Snij kleine plakjes van de gember.

3 / 8

Week de saffraandraadjes in wat warm water.

4 / 8

Begin met het aanbruinen van de kippenblokjes (die je met peper en zout hebt afgekruid) in wat olijfolie in je Cookeo.

5 / 8

Voeg, wanneer het vlees aangekleurd is, de ui, de gember, de gehakte koriander, de kaneel, wat boter en de saffraandraadjes toe.

6 / 8

Bak wat aan en roer af en toe om en om met een houten spatel.

7 / 8

Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en een scheutje (soja)room en laat alles met het deksel dicht 2 minuten snelkoken in je Cookeo.

8 / 8

Wanneer de kip klaar is kun je de overtollige bouillon van het vlees scheppen en over je couscous gieten. Even laten weken en alles is klaar.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Serveer de couscous in een ring in het midden van je bord.

2 / 3

Serveer er de kip met de peer mooi rond.

3 / 3

Eventueel afwerken met een takje koriander en een scheut olijfolie en eventueel nog een draai van de pepermolen.

Laat het smaken.

Eerder deze maand heb ik een recept aan jullie voorgesteld dat je heel erg makkelijk klaar kunt maken in de Cookeo: mosselen met wortel, cocosmelk en rode curry. Je kunt het gerecht gewoon in de mosselpan maken, maar het is zoveel handiger en lekkerder in de Cookeo, je persoonlijke keukenassistent van Moulinex.

Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Via de wedstrijdpagina maak je nog altijd kans om zo’n prachtig en super makkelijk toestel te winnen. Speel mee via deze link en wie weet ga jij binnenkort ook zoveel handiger en sneller koken met de meer dan 100 recepten die sowieso al voorgeprogrammeerd zitten in het toestel en in de gratis bijhorende app. In een mum van tijd kun je hiermee namelijk de lekkerste gerechten voor jou en je familie bereiden.

Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Vandaag stel ik jullie een tweede en ook super lekker recept voor dat ik speciaal voor de Cookeo van Moulinex heb ontwikkeld. Kip met peren en heerlijke aromaten, die je serveert met lekkere couscous. Het gerecht zal je door de bijzondere aroma’s die zich in je huis zullen verspreiden meteen doen wegdromen naar het Midden-Oosten. Doe vandaag zeker nog mee aan de wedstrijd en wie weet maak je dit heerlijke gerecht met lekkere malse kip binnenkort zelf ook in je eigen handige Cookeo.

Meer info over de Cookeo kun je vinden op www.moulinex.be

Bereiding

  1. Snipper de ui en snij de geschilde peren in brunoise.
  2. Snij kleine plakjes van de gember.
  3. Week de saffraandraadjes in wat warm water.
  4. Begin met het aanbruinen van de kippenblokjes (die je met peper en zout hebt afgekruid) in wat olijfolie in je Cookeo.
  5. Voeg, wanneer het vlees aangekleurd is, de ui, de gember, de gehakte koriander, de kaneel, wat boter en de saffraandraadjes toe.
  6. Bak wat aan en roer af en toe om en om met een houten spatel.
  7. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en een scheutje (soja)room en laat alles met het deksel dicht 2 minuten snelkoken in je Cookeo.
  8. Wanneer de kip klaar is kun je de overtollige bouillon van het vlees scheppen en over je couscous gieten. Even laten weken en alles is klaar.

Dresseren

  1. Serveer de couscous in een ring in het midden van je bord.
  2. Serveer er de kip met de peer mooi rond.
  3. Eventueel afwerken met een takje koriander en een scheut olijfolie en eventueel nog een draai van de pepermolen.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS POUILLY FUMÉ

Het was een flinke zoektocht om deze grote wijn in ons assortiment te kunnen opnemen. Ook omdat de oogst in de Loire streek behoorlijk is tegengevallen. En we willen enkel een wijn op de markt brengen die top is aan een scherpe prijs. Maar yes, het is gelukt. Deze mooie Pouilly-Fumé is een zalige culinaire wijn.

Bestel hier mijn Pouilly Fumé

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer