Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Recept

Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Dit heb je nodig 2 personen

  • 450 gr kippenblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 niet al te rijpe peren (conférenceperen zijn ideaal)
  • Verse koriander
  • 1 duimpje verse gember
  • 1 snuifje kaneel
  • Enkele draadjes saffraan
  • Een geut room of sojaroom
  • 40 cl kippenbouillon
  • Een kopje couscous
  • Wat olijfolie
  • Een klompje boter
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snipper de ui en snij de geschilde peren in brunoise.

2 / 8

Snij kleine plakjes van de gember.

3 / 8

Week de saffraandraadjes in wat warm water.

4 / 8

Begin met het aanbruinen van de kippenblokjes (die je met peper en zout hebt afgekruid) in wat olijfolie in je Cookeo.

5 / 8

Voeg, wanneer het vlees aangekleurd is, de ui, de gember, de gehakte koriander, de kaneel, wat boter en de saffraandraadjes toe.

6 / 8

Bak wat aan en roer af en toe om en om met een houten spatel.

7 / 8

Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en een scheutje (soja)room en laat alles met het deksel dicht 2 minuten snelkoken in je Cookeo.

8 / 8

Wanneer de kip klaar is kun je de overtollige bouillon van het vlees scheppen en over je couscous gieten. Even laten weken en alles is klaar.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Serveer de couscous in een ring in het midden van je bord.

2 / 3

Serveer er de kip met de peer mooi rond.

3 / 3

Eventueel afwerken met een takje koriander en een scheut olijfolie en eventueel nog een draai van de pepermolen.

Laat het smaken.

Eerder deze maand heb ik een recept aan jullie voorgesteld dat je heel erg makkelijk klaar kunt maken in de Cookeo: mosselen met wortel, cocosmelk en rode curry. Je kunt het gerecht gewoon in de mosselpan maken, maar het is zoveel handiger en lekkerder in de Cookeo, je persoonlijke keukenassistent van Moulinex.

Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Via de wedstrijdpagina maak je nog altijd kans om zo’n prachtig en super makkelijk toestel te winnen. Speel mee via deze link en wie weet ga jij binnenkort ook zoveel handiger en sneller koken met de meer dan 100 recepten die sowieso al voorgeprogrammeerd zitten in het toestel en in de gratis bijhorende app. In een mum van tijd kun je hiermee namelijk de lekkerste gerechten voor jou en je familie bereiden.

Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv
Kip met conférencepeer kaneel en saffraan in de Cookeo #adv

Vandaag stel ik jullie een tweede en ook super lekker recept voor dat ik speciaal voor de Cookeo van Moulinex heb ontwikkeld. Kip met peren en heerlijke aromaten, die je serveert met lekkere couscous. Het gerecht zal je door de bijzondere aroma’s die zich in je huis zullen verspreiden meteen doen wegdromen naar het Midden-Oosten. Doe vandaag zeker nog mee aan de wedstrijd en wie weet maak je dit heerlijke gerecht met lekkere malse kip binnenkort zelf ook in je eigen handige Cookeo.

Meer info over de Cookeo kun je vinden op www.moulinex.be

Bereiding

  1. Snipper de ui en snij de geschilde peren in brunoise.
  2. Snij kleine plakjes van de gember.
  3. Week de saffraandraadjes in wat warm water.
  4. Begin met het aanbruinen van de kippenblokjes (die je met peper en zout hebt afgekruid) in wat olijfolie in je Cookeo.
  5. Voeg, wanneer het vlees aangekleurd is, de ui, de gember, de gehakte koriander, de kaneel, wat boter en de saffraandraadjes toe.
  6. Bak wat aan en roer af en toe om en om met een houten spatel.
  7. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en een scheutje (soja)room en laat alles met het deksel dicht 2 minuten snelkoken in je Cookeo.
  8. Wanneer de kip klaar is kun je de overtollige bouillon van het vlees scheppen en over je couscous gieten. Even laten weken en alles is klaar.

Dresseren

  1. Serveer de couscous in een ring in het midden van je bord.
  2. Serveer er de kip met de peer mooi rond.
  3. Eventueel afwerken met een takje koriander en een scheut olijfolie en eventueel nog een draai van de pepermolen.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS POUILLY FUMÉ

Het was een flinke zoektocht om deze grote wijn in ons assortiment te kunnen opnemen. Ook omdat de oogst in de Loire streek behoorlijk is tegengevallen. En we willen enkel een wijn op de markt brengen die top is aan een scherpe prijs. Maar yes, het is gelukt. Deze mooie Pouilly-Fumé is een zalige culinaire wijn.

Bestel hier mijn Pouilly Fumé

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer