MIJN LEKKER 250 CALORIEËN GERECHT VOOR ALBERT HEIJN

Sinds twee weken ben ik de Facebook vrienden van Albert Heijn in zogenaamde “After Party Vlogs” aan het uitleggen hoe ze weer “fit kunnen worden na de feestdagen.” Ik ben geen diëtist en geen voedingsdeskundige, maar met veel wandelen en vooral gezonder en lichter eten, ben ik er de voorbije jaren persoonlijk alvast in geslaagd om heel veel kilo’s te verliezen en gezonder te worden.

Met een beetje gezond verstand weet iedereen trouwens wel wat de beste manier is om wat af te vallen. En minder calorieën eten dan je verbrandt is een hele eenvoudige maar wel duidelijke en uiterst doeltreffende manier om af te vallen. Probeer om gezondheidsredenen wel steeds 70 procent van wat je verbranden kunt te eten. Een man verbrandt in principe 2500 en een vrouw 2000 calorieën per dag. Als je sport wordt dat wel een stuk meer.

Vandaag geef ik op de Facebookpagina van Albert Heijn een simpel, heel licht, maar zeer gezond receptje mee dat ik speciaal voor deze sympathieke kruidenier ontwikkeld heb. Je kunt op Youtube ook een filmpje zien over hoe ik precies te werk ga. Maar ik geef jullie hier ook graag het recept mee, want ik denk dat iedereen die houdt van lekker maar licht eten, dit wel eens wil proberen. En het ziet er ook nog eens goed uit ook!!!

Bereiding

 1. Snij de bloemkool in roosjes en stoom of kook ze zacht
 2. Doe de magere kwark bij de bloemkool, doe er peper, zout en wat nootmuskaat bij en pureer in een keukenblender tot een smakelijke saus
 3. Kook de courgette spaghetti in 2  minuutjes al dente
 4. Blancheer de zeekraal (reken op enkele minuutjes)
 5. Snij de schelvis in kleine stukjes
 6. Doe de schelvis en de gekookte garnalen samen met een gesnipperd bosuitje in de blender en cutter alles tot een vispuree
 7. Maak je handen nat en rol kleine balletjes. Stoom die een minuutje op 100 graden, of kook ze heel even.
 8. Serveer de gekookte courgette spaghetti onderaan in het bord.
 9. Drapeer er de bloemkoolsaus rond
 10. Drapeer daarboven de zeekraal met de rivierkreeftjes en de gestoomde visballetjes
 11. Werk af met wat bieslook
 12. Proficiat, dit gerecht is minder dan 250 calorieën waard. Een uurtje wandelen en je hebt al 300 calorieën verbrand!