MIJN LEKKER 250 CALORIEËN GERECHT VOOR ALBERT HEIJN
Recept

Mijn lekker 250 calorieËn gerecht voor albert heijn

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 800 gram courgette spaghetti (twee verpakkingen bij Albert Heijn)
  • 4 tot 6 el magere Franse kwark
  • 200 gram zeekraal
  • 2 bosuitjes
  • 360 gram schelvis
  • 200 gram roze garnalen (gekookt en gepeld)
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Een paar takjes bieslook
MIJN LEKKER 250 CALORIEËN GERECHT VOOR ALBERT HEIJN

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Snij de bloemkool in roosjes en stoom of kook ze zacht

2 / 12

Doe de magere kwark bij de bloemkool, doe er peper, zout en wat nootmuskaat bij en pureer in een keukenblender tot een smakelijke saus

3 / 12

Kook de courgette spaghetti in 2  minuutjes al dente

4 / 12

Blancheer de zeekraal (reken op enkele minuutjes)

5 / 12

Snij de schelvis in kleine stukjes

6 / 12

Doe de schelvis en de gekookte garnalen samen met een gesnipperd bosuitje in de blender en cutter alles tot een vispuree

7 / 12

Maak je handen nat en rol kleine balletjes. Stoom die een minuutje op 100 graden, of kook ze heel even.

8 / 12

Serveer de gekookte courgette spaghetti onderaan in het bord.

9 / 12

Drapeer er de bloemkoolsaus rond

10 / 12

Drapeer daarboven de zeekraal met de rivierkreeftjes en de gestoomde visballetjes

11 / 12

Werk af met wat bieslook

12 / 12

Proficiat, dit gerecht is minder dan 250 calorieën waard. Een uurtje wandelen en je hebt al 300 calorieën verbrand!

Laat het smaken.

Sinds twee weken ben ik de Facebook vrienden van Albert Heijn in zogenaamde “After Party Vlogs” aan het uitleggen hoe ze weer “fit kunnen worden na de feestdagen.” Ik ben geen diëtist en geen voedingsdeskundige, maar met veel wandelen en vooral gezonder en lichter eten, ben ik er de voorbije jaren persoonlijk alvast in geslaagd om heel veel kilo’s te verliezen en gezonder te worden.

Met een beetje gezond verstand weet iedereen trouwens wel wat de beste manier is om wat af te vallen. En minder calorieën eten dan je verbrandt is een hele eenvoudige maar wel duidelijke en uiterst doeltreffende manier om af te vallen. Probeer om gezondheidsredenen wel steeds 70 procent van wat je verbranden kunt te eten. Een man verbrandt in principe 2500 en een vrouw 2000 calorieën per dag. Als je sport wordt dat wel een stuk meer.

Vandaag geef ik op de Facebookpagina van Albert Heijn een simpel, heel licht, maar zeer gezond receptje mee dat ik speciaal voor deze sympathieke kruidenier ontwikkeld heb. Je kunt op Youtube ook een filmpje zien over hoe ik precies te werk ga. Maar ik geef jullie hier ook graag het recept mee, want ik denk dat iedereen die houdt van lekker maar licht eten, dit wel eens wil proberen. En het ziet er ook nog eens goed uit ook!!!

Bereiding

  1. Snij de bloemkool in roosjes en stoom of kook ze zacht
  2. Doe de magere kwark bij de bloemkool, doe er peper, zout en wat nootmuskaat bij en pureer in een keukenblender tot een smakelijke saus
  3. Kook de courgette spaghetti in 2  minuutjes al dente
  4. Blancheer de zeekraal (reken op enkele minuutjes)
  5. Snij de schelvis in kleine stukjes
  6. Doe de schelvis en de gekookte garnalen samen met een gesnipperd bosuitje in de blender en cutter alles tot een vispuree
  7. Maak je handen nat en rol kleine balletjes. Stoom die een minuutje op 100 graden, of kook ze heel even.
  8. Serveer de gekookte courgette spaghetti onderaan in het bord.
  9. Drapeer er de bloemkoolsaus rond
  10. Drapeer daarboven de zeekraal met de rivierkreeftjes en de gestoomde visballetjes
  11. Werk af met wat bieslook
  12. Proficiat, dit gerecht is minder dan 250 calorieën waard. Een uurtje wandelen en je hebt al 300 calorieën verbrand!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer