MIJN LEKKER 250 CALORIEËN GERECHT VOOR ALBERT HEIJN
Recept

Mijn lekker 250 calorieËn gerecht voor albert heijn

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 800 gram courgette spaghetti (twee verpakkingen bij Albert Heijn)
  • 4 tot 6 el magere Franse kwark
  • 200 gram zeekraal
  • 2 bosuitjes
  • 360 gram schelvis
  • 200 gram roze garnalen (gekookt en gepeld)
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Een paar takjes bieslook
MIJN LEKKER 250 CALORIEËN GERECHT VOOR ALBERT HEIJN

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Snij de bloemkool in roosjes en stoom of kook ze zacht

2 / 12

Doe de magere kwark bij de bloemkool, doe er peper, zout en wat nootmuskaat bij en pureer in een keukenblender tot een smakelijke saus

3 / 12

Kook de courgette spaghetti in 2  minuutjes al dente

4 / 12

Blancheer de zeekraal (reken op enkele minuutjes)

5 / 12

Snij de schelvis in kleine stukjes

6 / 12

Doe de schelvis en de gekookte garnalen samen met een gesnipperd bosuitje in de blender en cutter alles tot een vispuree

7 / 12

Maak je handen nat en rol kleine balletjes. Stoom die een minuutje op 100 graden, of kook ze heel even.

8 / 12

Serveer de gekookte courgette spaghetti onderaan in het bord.

9 / 12

Drapeer er de bloemkoolsaus rond

10 / 12

Drapeer daarboven de zeekraal met de rivierkreeftjes en de gestoomde visballetjes

11 / 12

Werk af met wat bieslook

12 / 12

Proficiat, dit gerecht is minder dan 250 calorieën waard. Een uurtje wandelen en je hebt al 300 calorieën verbrand!

Laat het smaken.

Sinds twee weken ben ik de Facebook vrienden van Albert Heijn in zogenaamde “After Party Vlogs” aan het uitleggen hoe ze weer “fit kunnen worden na de feestdagen.” Ik ben geen diëtist en geen voedingsdeskundige, maar met veel wandelen en vooral gezonder en lichter eten, ben ik er de voorbije jaren persoonlijk alvast in geslaagd om heel veel kilo’s te verliezen en gezonder te worden.

Met een beetje gezond verstand weet iedereen trouwens wel wat de beste manier is om wat af te vallen. En minder calorieën eten dan je verbrandt is een hele eenvoudige maar wel duidelijke en uiterst doeltreffende manier om af te vallen. Probeer om gezondheidsredenen wel steeds 70 procent van wat je verbranden kunt te eten. Een man verbrandt in principe 2500 en een vrouw 2000 calorieën per dag. Als je sport wordt dat wel een stuk meer.

Vandaag geef ik op de Facebookpagina van Albert Heijn een simpel, heel licht, maar zeer gezond receptje mee dat ik speciaal voor deze sympathieke kruidenier ontwikkeld heb. Je kunt op Youtube ook een filmpje zien over hoe ik precies te werk ga. Maar ik geef jullie hier ook graag het recept mee, want ik denk dat iedereen die houdt van lekker maar licht eten, dit wel eens wil proberen. En het ziet er ook nog eens goed uit ook!!!

Bereiding

  1. Snij de bloemkool in roosjes en stoom of kook ze zacht
  2. Doe de magere kwark bij de bloemkool, doe er peper, zout en wat nootmuskaat bij en pureer in een keukenblender tot een smakelijke saus
  3. Kook de courgette spaghetti in 2  minuutjes al dente
  4. Blancheer de zeekraal (reken op enkele minuutjes)
  5. Snij de schelvis in kleine stukjes
  6. Doe de schelvis en de gekookte garnalen samen met een gesnipperd bosuitje in de blender en cutter alles tot een vispuree
  7. Maak je handen nat en rol kleine balletjes. Stoom die een minuutje op 100 graden, of kook ze heel even.
  8. Serveer de gekookte courgette spaghetti onderaan in het bord.
  9. Drapeer er de bloemkoolsaus rond
  10. Drapeer daarboven de zeekraal met de rivierkreeftjes en de gestoomde visballetjes
  11. Werk af met wat bieslook
  12. Proficiat, dit gerecht is minder dan 250 calorieën waard. Een uurtje wandelen en je hebt al 300 calorieën verbrand!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer