Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Ik hoor het van veel mensen, soms hebben ze wel goesting om te koken, maar niet zoveel tijd. Druk, druk, druk. Altijd stress. Ik vind het dan helemaal niet erg om met goede kant- en-klarebasisproducten aan de slag te gaan. Met enkele ingrediënten kun je dan een smaakvolle, gezonde en toch originele maaltijd voor je gezin bereiden.

Toen de mensen van Manna mij vroegen met welke saus van hen ik eens een fijn gerechtje wou bedenken, ging ik meteen aan de slag met de groentensaus, want daar werk ik echt vaak mee in de keuken. Die is echt lekker, vegetarisch, zit boordevol groentjes, en is gewoon een prima product om creatief mee te zijn in de keuken.

Met pasta is deze groentesaus heerlijk, uiteraard! Maar deze ovenschotel met kabeljauw en aardappeltjes was echt een schot in de roos. Om het allemaal verrassend licht maar toch erg lekker te houden heb ik de ovenschotel gegratineerd met light kaas. Even lekker als volle kaas, met een korstje waar iedereen rond tafel voor vecht.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij met de mandoline of gewoon met een mes in plakjes.
  2. Kook of stoom deze aardappelplakjes al dente. Pas op, echt niet te gaar!
  3. Snij ook de rauwe kabeljauw in ongeveer even dikke plakjes als de aardappelen.
  4. Doe onderin je ovenschotel een laagje van de Manna groentensaus.
  5. Leg daarop een laagje aardappelen.
  6. Doe daarop weer een dun laagje Manna groentensaus
  7. Leg daarop de plakjes kabeljauw.
  8. Daarop weer Manna groentensaus.
  9. Afhankelijk van je schotel herhaal je dit een  paar keer.
  10. Giet de rest van de saus in de ovenschotel.
  11. Strooi er de geraspte kaas over.
  12. Bak een goed kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.