Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus
Recept

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 potten groentensaus van Manna van 680 gr
  • 600 gr kabeljauw
  • 6 grote aardappelen
  • Een zakje gemalen light kaas
Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Schil de aardappelen en snij met de mandoline of gewoon met een mes in plakjes.

2 / 12

Kook of stoom deze aardappelplakjes al dente. Pas op, echt niet te gaar!

3 / 12

Snij ook de rauwe kabeljauw in ongeveer even dikke plakjes als de aardappelen.

4 / 12

Doe onderin je ovenschotel een laagje van de Manna groentensaus.

5 / 12

Leg daarop een laagje aardappelen.

6 / 12

Doe daarop weer een dun laagje Manna groentensaus

7 / 12

Leg daarop de plakjes kabeljauw.

8 / 12

Daarop weer Manna groentensaus.

9 / 12

Afhankelijk van je schotel herhaal je dit een  paar keer.

10 / 12

Giet de rest van de saus in de ovenschotel.

11 / 12

Strooi er de geraspte kaas over.

12 / 12

Bak een goed kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Laat het smaken.

Ik hoor het van veel mensen, soms hebben ze wel goesting om te koken, maar niet zoveel tijd. Druk, druk, druk. Altijd stress. Ik vind het dan helemaal niet erg om met goede kant- en-klarebasisproducten aan de slag te gaan. Met enkele ingrediënten kun je dan een smaakvolle, gezonde en toch originele maaltijd voor je gezin bereiden.

Toen de mensen van Manna mij vroegen met welke saus van hen ik eens een fijn gerechtje wou bedenken, ging ik meteen aan de slag met de groentensaus, want daar werk ik echt vaak mee in de keuken. Die is echt lekker, vegetarisch, zit boordevol groentjes, en is gewoon een prima product om creatief mee te zijn in de keuken.

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Met pasta is deze groentesaus heerlijk, uiteraard! Maar deze ovenschotel met kabeljauw en aardappeltjes was echt een schot in de roos. Om het allemaal verrassend licht maar toch erg lekker te houden heb ik de ovenschotel gegratineerd met light kaas. Even lekker als volle kaas, met een korstje waar iedereen rond tafel voor vecht.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij met de mandoline of gewoon met een mes in plakjes.
  2. Kook of stoom deze aardappelplakjes al dente. Pas op, echt niet te gaar!
  3. Snij ook de rauwe kabeljauw in ongeveer even dikke plakjes als de aardappelen.
  4. Doe onderin je ovenschotel een laagje van de Manna groentensaus.
  5. Leg daarop een laagje aardappelen.
  6. Doe daarop weer een dun laagje Manna groentensaus
  7. Leg daarop de plakjes kabeljauw.
  8. Daarop weer Manna groentensaus.
  9. Afhankelijk van je schotel herhaal je dit een  paar keer.
  10. Giet de rest van de saus in de ovenschotel.
  11. Strooi er de geraspte kaas over.
  12. Bak een goed kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

IMG_6328

Te koop in de Vleeshalle, mijn wrap met Comté kip en appel-vijgensaus #advertentie

Als trotse ambassadeur van Comté mocht ik begin september in De Vleeshalle in Mechelen een gloednieuw recept voorstellen: mijn wrap met Hot & Spicy kip, frisse saus en natuurlijk de onovertroffen Comté … Lees meer

Comté- en Tijmblini met Druiven en HoningmosterdsausWBC-74886

Comté- en Tijmblini met Druiven en Honingmosterdsaus #advertentie

Wie mij kent, weet dat er geen feestavond in ons huis voorbijgaat zonder Comté. Als trotse ambassadeur van deze karaktervolle kaas uit de Jura deel ik al jaren met veel plezier recepten waarin hij de hoofdrol speelt … Lees meer

Comté & honingflan met gekaramelliseerde vijgen WBC-74961

Comté & honingflan met gekaramelliseerde vijgen #advertentie

Als jarenlang ambassadeur van Comté laat ik graag zien hoe veelzijdig deze Franse topkaas wel is. Iedereen kent Comté als een smaakmaker in hartige gerechten, maar wist je dat hij ook perfect tot zijn recht komt in een verfijnd dessert … Lees meer

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsausWBC-75025

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsaus

Met dit recept wil ik je heel graag meenemen op een culinaire exotische reis. Stel je even voor: de geur van baharat die zich langzaam verspreidt in je keuken, de warmte van kruidig lamsgehakt en het zachte, geroosterde vruchtvlees van aubergine … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer