Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus
Recept

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 potten groentensaus van Manna van 680 gr
  • 600 gr kabeljauw
  • 6 grote aardappelen
  • Een zakje gemalen light kaas
Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Schil de aardappelen en snij met de mandoline of gewoon met een mes in plakjes.

2 / 12

Kook of stoom deze aardappelplakjes al dente. Pas op, echt niet te gaar!

3 / 12

Snij ook de rauwe kabeljauw in ongeveer even dikke plakjes als de aardappelen.

4 / 12

Doe onderin je ovenschotel een laagje van de Manna groentensaus.

5 / 12

Leg daarop een laagje aardappelen.

6 / 12

Doe daarop weer een dun laagje Manna groentensaus

7 / 12

Leg daarop de plakjes kabeljauw.

8 / 12

Daarop weer Manna groentensaus.

9 / 12

Afhankelijk van je schotel herhaal je dit een  paar keer.

10 / 12

Giet de rest van de saus in de ovenschotel.

11 / 12

Strooi er de geraspte kaas over.

12 / 12

Bak een goed kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Laat het smaken.

Ik hoor het van veel mensen, soms hebben ze wel goesting om te koken, maar niet zoveel tijd. Druk, druk, druk. Altijd stress. Ik vind het dan helemaal niet erg om met goede kant- en-klarebasisproducten aan de slag te gaan. Met enkele ingrediënten kun je dan een smaakvolle, gezonde en toch originele maaltijd voor je gezin bereiden.

Toen de mensen van Manna mij vroegen met welke saus van hen ik eens een fijn gerechtje wou bedenken, ging ik meteen aan de slag met de groentensaus, want daar werk ik echt vaak mee in de keuken. Die is echt lekker, vegetarisch, zit boordevol groentjes, en is gewoon een prima product om creatief mee te zijn in de keuken.

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Met pasta is deze groentesaus heerlijk, uiteraard! Maar deze ovenschotel met kabeljauw en aardappeltjes was echt een schot in de roos. Om het allemaal verrassend licht maar toch erg lekker te houden heb ik de ovenschotel gegratineerd met light kaas. Even lekker als volle kaas, met een korstje waar iedereen rond tafel voor vecht.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij met de mandoline of gewoon met een mes in plakjes.
  2. Kook of stoom deze aardappelplakjes al dente. Pas op, echt niet te gaar!
  3. Snij ook de rauwe kabeljauw in ongeveer even dikke plakjes als de aardappelen.
  4. Doe onderin je ovenschotel een laagje van de Manna groentensaus.
  5. Leg daarop een laagje aardappelen.
  6. Doe daarop weer een dun laagje Manna groentensaus
  7. Leg daarop de plakjes kabeljauw.
  8. Daarop weer Manna groentensaus.
  9. Afhankelijk van je schotel herhaal je dit een  paar keer.
  10. Giet de rest van de saus in de ovenschotel.
  11. Strooi er de geraspte kaas over.
  12. Bak een goed kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Chocolade Milkshake

Chocolade Milkshake

12 september is Chocolate Milkshake Day. Mijn favoriete milkshake is altijd die met bananen geweest. Wellicht omdat mijn mama die vroeger in de zomer wel eens maakte voor ons … Lees meer