Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus
Recept

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 potten groentensaus van Manna van 680 gr
  • 600 gr kabeljauw
  • 6 grote aardappelen
  • Een zakje gemalen light kaas
Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Schil de aardappelen en snij met de mandoline of gewoon met een mes in plakjes.

2 / 12

Kook of stoom deze aardappelplakjes al dente. Pas op, echt niet te gaar!

3 / 12

Snij ook de rauwe kabeljauw in ongeveer even dikke plakjes als de aardappelen.

4 / 12

Doe onderin je ovenschotel een laagje van de Manna groentensaus.

5 / 12

Leg daarop een laagje aardappelen.

6 / 12

Doe daarop weer een dun laagje Manna groentensaus

7 / 12

Leg daarop de plakjes kabeljauw.

8 / 12

Daarop weer Manna groentensaus.

9 / 12

Afhankelijk van je schotel herhaal je dit een  paar keer.

10 / 12

Giet de rest van de saus in de ovenschotel.

11 / 12

Strooi er de geraspte kaas over.

12 / 12

Bak een goed kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Laat het smaken.

Ik hoor het van veel mensen, soms hebben ze wel goesting om te koken, maar niet zoveel tijd. Druk, druk, druk. Altijd stress. Ik vind het dan helemaal niet erg om met goede kant- en-klarebasisproducten aan de slag te gaan. Met enkele ingrediënten kun je dan een smaakvolle, gezonde en toch originele maaltijd voor je gezin bereiden.

Toen de mensen van Manna mij vroegen met welke saus van hen ik eens een fijn gerechtje wou bedenken, ging ik meteen aan de slag met de groentensaus, want daar werk ik echt vaak mee in de keuken. Die is echt lekker, vegetarisch, zit boordevol groentjes, en is gewoon een prima product om creatief mee te zijn in de keuken.

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Met pasta is deze groentesaus heerlijk, uiteraard! Maar deze ovenschotel met kabeljauw en aardappeltjes was echt een schot in de roos. Om het allemaal verrassend licht maar toch erg lekker te houden heb ik de ovenschotel gegratineerd met light kaas. Even lekker als volle kaas, met een korstje waar iedereen rond tafel voor vecht.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij met de mandoline of gewoon met een mes in plakjes.
  2. Kook of stoom deze aardappelplakjes al dente. Pas op, echt niet te gaar!
  3. Snij ook de rauwe kabeljauw in ongeveer even dikke plakjes als de aardappelen.
  4. Doe onderin je ovenschotel een laagje van de Manna groentensaus.
  5. Leg daarop een laagje aardappelen.
  6. Doe daarop weer een dun laagje Manna groentensaus
  7. Leg daarop de plakjes kabeljauw.
  8. Daarop weer Manna groentensaus.
  9. Afhankelijk van je schotel herhaal je dit een  paar keer.
  10. Giet de rest van de saus in de ovenschotel.
  11. Strooi er de geraspte kaas over.
  12. Bak een goed kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer