Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus
Recept

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 potten groentensaus van Manna van 680 gr
  • 600 gr kabeljauw
  • 6 grote aardappelen
  • Een zakje gemalen light kaas
Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Schil de aardappelen en snij met de mandoline of gewoon met een mes in plakjes.

2 / 12

Kook of stoom deze aardappelplakjes al dente. Pas op, echt niet te gaar!

3 / 12

Snij ook de rauwe kabeljauw in ongeveer even dikke plakjes als de aardappelen.

4 / 12

Doe onderin je ovenschotel een laagje van de Manna groentensaus.

5 / 12

Leg daarop een laagje aardappelen.

6 / 12

Doe daarop weer een dun laagje Manna groentensaus

7 / 12

Leg daarop de plakjes kabeljauw.

8 / 12

Daarop weer Manna groentensaus.

9 / 12

Afhankelijk van je schotel herhaal je dit een  paar keer.

10 / 12

Giet de rest van de saus in de ovenschotel.

11 / 12

Strooi er de geraspte kaas over.

12 / 12

Bak een goed kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Laat het smaken.

Ik hoor het van veel mensen, soms hebben ze wel goesting om te koken, maar niet zoveel tijd. Druk, druk, druk. Altijd stress. Ik vind het dan helemaal niet erg om met goede kant- en-klarebasisproducten aan de slag te gaan. Met enkele ingrediënten kun je dan een smaakvolle, gezonde en toch originele maaltijd voor je gezin bereiden.

Toen de mensen van Manna mij vroegen met welke saus van hen ik eens een fijn gerechtje wou bedenken, ging ik meteen aan de slag met de groentensaus, want daar werk ik echt vaak mee in de keuken. Die is echt lekker, vegetarisch, zit boordevol groentjes, en is gewoon een prima product om creatief mee te zijn in de keuken.

Ovenschotel met kabeljauw, aardappelen en Manna-groentensaus

Met pasta is deze groentesaus heerlijk, uiteraard! Maar deze ovenschotel met kabeljauw en aardappeltjes was echt een schot in de roos. Om het allemaal verrassend licht maar toch erg lekker te houden heb ik de ovenschotel gegratineerd met light kaas. Even lekker als volle kaas, met een korstje waar iedereen rond tafel voor vecht.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij met de mandoline of gewoon met een mes in plakjes.
  2. Kook of stoom deze aardappelplakjes al dente. Pas op, echt niet te gaar!
  3. Snij ook de rauwe kabeljauw in ongeveer even dikke plakjes als de aardappelen.
  4. Doe onderin je ovenschotel een laagje van de Manna groentensaus.
  5. Leg daarop een laagje aardappelen.
  6. Doe daarop weer een dun laagje Manna groentensaus
  7. Leg daarop de plakjes kabeljauw.
  8. Daarop weer Manna groentensaus.
  9. Afhankelijk van je schotel herhaal je dit een  paar keer.
  10. Giet de rest van de saus in de ovenschotel.
  11. Strooi er de geraspte kaas over.
  12. Bak een goed kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer