
Foto: Would Be Chef
DE FRIGO IS LEEG DANKZIJ DEZE TAART VAN BLADERDEEG
Voila, mijn vakantie in Barcelona is over. Zometeen neem ik het vliegtuig en begint voor mij weer het ook erg plezierige leven van DJ-sets in het weekend, vroeg opstaan in de week, radio maken, en hopelijk ook nog wat genieten van de Belgische zomer. Ik heb de flat netjes gekuist en vooral mijn frigo in Barcelona leeg gemaakt.
Omdat ik een bloedhekel aan verspillen heb, heb ik met de restjes een soort van bladerdeegtaart gemaakt. Ik heb het met de ingrediënten gedaan die ik nog in mijn ijskast liggen had, maar je kunt zelf uiteraard met andere lekkere dingen ook aan de slag! Geniet er van, en ook van jouw vakantie!
Bereiding
- Prik gaatjes in het vel bladerdeeg en strijk in met eigeel. Plaats in de voorverwarmde oven van 200 graden, bak een tiental minuutjes
- Snij de ui in ringen en stoof op een middelmatig vuurtje in wat olijfolie, met peper en zout en eventueel wat oregano of cayennepeper
- Snij de bladerdeeg na een tiental minuutjes voorzichtig open, haal “het dakje er af”
- Bak de onderkant nog wat verder, het deeg mag absoluut niet meer wak zijn
- Snij de feta, de tomaatjes, ham en de kippenfilet in blokjes. Versnipper de peterselie
- Haal de verder afgebakken onderkant uit de oven en beleg met de feta, de tomaatjes, de ham en de kip, bovenaan de gestoofde uiringen, en de peterselie
- Plaats nog een 5 tal minuutjes in de hete oven.
- Leg er het dakje op en laat dat nog even mee warm worden in de oven
- Haal uit de oven en laat even afkoelen.
- Serveren op een houten plank, zodat iedereen er met een broodmes zijn hoekje afsnijden kan.
Reacties