DE FRIGO IS LEEG DANKZIJ DEZE TAART VAN BLADERDEEG
Recept

De frigo is leeg dankzij deze taart van bladerdeeg

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een vierkant stuk bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • Restjes Jamon Iberico
  • Enkele plakjes kippenfilet
  • Kerstomaatjes
  • 1 ui
  • Een halve blok feta
  • Bladpeterselie
  • Peper en zout
DE FRIGO IS LEEG DANKZIJ DEZE TAART VAN BLADERDEEG

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Prik gaatjes in het vel bladerdeeg en strijk in met eigeel. Plaats in de voorverwarmde oven van 200 graden, bak een tiental minuutjes

2 / 10

Snij de ui in ringen en stoof op een middelmatig vuurtje in wat olijfolie, met peper en zout en eventueel wat oregano of cayennepeper

3 / 10

Snij de bladerdeeg na een tiental minuutjes voorzichtig open, haal “het dakje er af”

4 / 10

Bak de onderkant nog wat verder, het deeg mag absoluut niet meer wak zijn

5 / 10

Snij de feta, de tomaatjes, ham en de kippenfilet in blokjes. Versnipper de peterselie

6 / 10

Haal de verder afgebakken onderkant uit de oven en beleg met de feta, de tomaatjes, de ham en de kip, bovenaan de gestoofde uiringen, en de peterselie

7 / 10

Plaats nog een 5 tal minuutjes in de hete oven.

8 / 10

Leg er het dakje op en laat dat nog even mee warm worden in de oven

9 / 10

Haal uit de oven en laat even afkoelen.

10 / 10

Serveren op een houten plank, zodat iedereen er met een broodmes zijn hoekje afsnijden kan.

Laat het smaken.

Voila, mijn vakantie in Barcelona is over. Zometeen neem ik het vliegtuig en begint voor mij weer het ook erg plezierige leven van DJ-sets in het weekend, vroeg opstaan in de week, radio maken, en hopelijk ook nog wat genieten van de Belgische zomer. Ik heb de flat netjes gekuist en vooral mijn frigo in Barcelona leeg gemaakt.

Omdat ik een bloedhekel aan verspillen heb, heb ik met de restjes een soort van bladerdeegtaart gemaakt. Ik heb het met de ingrediënten gedaan die ik nog in mijn ijskast liggen had, maar je kunt zelf uiteraard met andere lekkere dingen ook aan de slag! Geniet er van, en ook van jouw vakantie!

Bereiding

  1. Prik gaatjes in het vel bladerdeeg en strijk in met eigeel. Plaats in de voorverwarmde oven van 200 graden, bak een tiental minuutjes
  2. Snij de ui in ringen en stoof op een middelmatig vuurtje in wat olijfolie, met peper en zout en eventueel wat oregano of cayennepeper
  3. Snij de bladerdeeg na een tiental minuutjes voorzichtig open, haal “het dakje er af”
  4. Bak de onderkant nog wat verder, het deeg mag absoluut niet meer wak zijn
  5. Snij de feta, de tomaatjes, ham en de kippenfilet in blokjes. Versnipper de peterselie
  6. Haal de verder afgebakken onderkant uit de oven en beleg met de feta, de tomaatjes, de ham en de kip, bovenaan de gestoofde uiringen, en de peterselie
  7. Plaats nog een 5 tal minuutjes in de hete oven.
  8. Leg er het dakje op en laat dat nog even mee warm worden in de oven
  9. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  10. Serveren op een houten plank, zodat iedereen er met een broodmes zijn hoekje afsnijden kan.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

IMG_6328

Te koop in de Vleeshalle, mijn wrap met Comté kip en appel-vijgensaus #advertentie

Als trotse ambassadeur van Comté mocht ik begin september in De Vleeshalle in Mechelen een gloednieuw recept voorstellen: mijn wrap met Hot & Spicy kip, frisse saus en natuurlijk de onovertroffen Comté … Lees meer

Comté- en Tijmblini met Druiven en HoningmosterdsausWBC-74886

Comté- en Tijmblini met Druiven en Honingmosterdsaus #advertentie

Wie mij kent, weet dat er geen feestavond in ons huis voorbijgaat zonder Comté. Als trotse ambassadeur van deze karaktervolle kaas uit de Jura deel ik al jaren met veel plezier recepten waarin hij de hoofdrol speelt … Lees meer

Comté & honingflan met gekaramelliseerde vijgen WBC-74961

Comté & honingflan met gekaramelliseerde vijgen #advertentie

Als jarenlang ambassadeur van Comté laat ik graag zien hoe veelzijdig deze Franse topkaas wel is. Iedereen kent Comté als een smaakmaker in hartige gerechten, maar wist je dat hij ook perfect tot zijn recht komt in een verfijnd dessert … Lees meer

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsausWBC-75025

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsaus

Met dit recept wil ik je heel graag meenemen op een culinaire exotische reis. Stel je even voor: de geur van baharat die zich langzaam verspreidt in je keuken, de warmte van kruidig lamsgehakt en het zachte, geroosterde vruchtvlees van aubergine … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer