DE FRIGO IS LEEG DANKZIJ DEZE TAART VAN BLADERDEEG
Recept

De frigo is leeg dankzij deze taart van bladerdeeg

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een vierkant stuk bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • Restjes Jamon Iberico
  • Enkele plakjes kippenfilet
  • Kerstomaatjes
  • 1 ui
  • Een halve blok feta
  • Bladpeterselie
  • Peper en zout
DE FRIGO IS LEEG DANKZIJ DEZE TAART VAN BLADERDEEG

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Prik gaatjes in het vel bladerdeeg en strijk in met eigeel. Plaats in de voorverwarmde oven van 200 graden, bak een tiental minuutjes

2 / 10

Snij de ui in ringen en stoof op een middelmatig vuurtje in wat olijfolie, met peper en zout en eventueel wat oregano of cayennepeper

3 / 10

Snij de bladerdeeg na een tiental minuutjes voorzichtig open, haal “het dakje er af”

4 / 10

Bak de onderkant nog wat verder, het deeg mag absoluut niet meer wak zijn

5 / 10

Snij de feta, de tomaatjes, ham en de kippenfilet in blokjes. Versnipper de peterselie

6 / 10

Haal de verder afgebakken onderkant uit de oven en beleg met de feta, de tomaatjes, de ham en de kip, bovenaan de gestoofde uiringen, en de peterselie

7 / 10

Plaats nog een 5 tal minuutjes in de hete oven.

8 / 10

Leg er het dakje op en laat dat nog even mee warm worden in de oven

9 / 10

Haal uit de oven en laat even afkoelen.

10 / 10

Serveren op een houten plank, zodat iedereen er met een broodmes zijn hoekje afsnijden kan.

Laat het smaken.

Voila, mijn vakantie in Barcelona is over. Zometeen neem ik het vliegtuig en begint voor mij weer het ook erg plezierige leven van DJ-sets in het weekend, vroeg opstaan in de week, radio maken, en hopelijk ook nog wat genieten van de Belgische zomer. Ik heb de flat netjes gekuist en vooral mijn frigo in Barcelona leeg gemaakt.

Omdat ik een bloedhekel aan verspillen heb, heb ik met de restjes een soort van bladerdeegtaart gemaakt. Ik heb het met de ingrediënten gedaan die ik nog in mijn ijskast liggen had, maar je kunt zelf uiteraard met andere lekkere dingen ook aan de slag! Geniet er van, en ook van jouw vakantie!

Bereiding

  1. Prik gaatjes in het vel bladerdeeg en strijk in met eigeel. Plaats in de voorverwarmde oven van 200 graden, bak een tiental minuutjes
  2. Snij de ui in ringen en stoof op een middelmatig vuurtje in wat olijfolie, met peper en zout en eventueel wat oregano of cayennepeper
  3. Snij de bladerdeeg na een tiental minuutjes voorzichtig open, haal “het dakje er af”
  4. Bak de onderkant nog wat verder, het deeg mag absoluut niet meer wak zijn
  5. Snij de feta, de tomaatjes, ham en de kippenfilet in blokjes. Versnipper de peterselie
  6. Haal de verder afgebakken onderkant uit de oven en beleg met de feta, de tomaatjes, de ham en de kip, bovenaan de gestoofde uiringen, en de peterselie
  7. Plaats nog een 5 tal minuutjes in de hete oven.
  8. Leg er het dakje op en laat dat nog even mee warm worden in de oven
  9. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  10. Serveren op een houten plank, zodat iedereen er met een broodmes zijn hoekje afsnijden kan.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer