In de zomer vinden we het natuurlijk lekker om eens een licht slaatje te eten. Maar in de herfst of in de winter een slaatje eten, dat zijn we eigenlijk niet zo gewoon. Maar toch kun je ook wanneer het buiten herfstig is eens een lekker slaatje op het menu zetten. Maar ik vind het dan wel fijn om met typische winteringrediënten aan de slag te gaan.
Mijn goede vriend Patrick, die een uitstekende hobbyhok is, kwam met deze zelfbedachte wintersla op de proppen, en eerlijk gezegd: ik heb er ondertussen ook al bij veel gasten mee kunnen scoren.
Het is een voorgerecht, maar niks mag je tegen houden om de ingrediënten te verdubbelen en er een lekkere maaltijdsalade van te maken. Je kunt deze salade koud eten, maar lauw is ze minstens zo lekker…
Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer
Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer
Als trotse ambassadeur van Comté mocht ik begin september in De Vleeshalle in Mechelen een gloednieuw recept voorstellen: mijn wrap met Hot & Spicy kip, frisse saus en natuurlijk de onovertroffen Comté … Lees meer
Wie mij kent, weet dat er geen feestavond in ons huis voorbijgaat zonder Comté. Als trotse ambassadeur van deze karaktervolle kaas uit de Jura deel ik al jaren met veel plezier recepten waarin hij de hoofdrol speelt … Lees meer
Als jarenlang ambassadeur van Comté laat ik graag zien hoe veelzijdig deze Franse topkaas wel is. Iedereen kent Comté als een smaakmaker in hartige gerechten, maar wist je dat hij ook perfect tot zijn recht komt in een verfijnd dessert … Lees meer
Met dit recept wil ik je heel graag meenemen op een culinaire exotische reis. Stel je even voor: de geur van baharat die zich langzaam verspreidt in je keuken, de warmte van kruidig lamsgehakt en het zachte, geroosterde vruchtvlees van aubergine … Lees meer
Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer
Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer