Slaatje met gerookte forel, spruitjes, krieltjes en gefrituurde ui
Recept

Slaatje met gerookte forel, spruitjes, krieltjes en gefrituurde ui

Dit heb je nodig 4 personen

Voorgerecht voor 4 pers,
  • 4 gerookte forelfilets
  • 16 gekookte spruitjes
  • 1 bosje waterkers
  • 8 gekookte krieltjes
  • 2 el Mayonaise
  • 2 el Mosterd
  • 2 el Room of soja room
  • Citroensap
  • Peper en zout
Slaatje met gerookte forel, spruitjes, krieltjes en gefrituurde ui

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Dresseer de pittige waterkers op bordjes.

2 / 6

Kook de aardappeltjes en spruitjes gaar. Opgelet: de spruitjes niet plat koken!

3 / 6

Snij de gaargekookte spruitjes en krieltjes in kwartjes, en serveer ze over de sla?

4 / 6

Scheur de gerookte forel, en leg ook in het bord.

5 / 6

Mix de mayonaise, de mosterd, de sojaroom en het citroensap. Alles moet naar mosterd smaken, voeg desnoods een extra lepeltje toe.

6 / 6

Als krokantje kan je er wat gebakken uitjes opstrooien.

Laat het smaken.

In de zomer vinden we het natuurlijk lekker om eens een licht slaatje te eten. Maar in de herfst of in de winter een slaatje eten, dat zijn we eigenlijk niet zo gewoon. Maar toch kun je ook wanneer het buiten herfstig is eens een lekker slaatje op het menu zetten. Maar ik vind het dan wel fijn om met typische winteringrediënten aan de slag te gaan.

Mijn goede vriend Patrick, die een uitstekende hobbyhok is, kwam met deze zelfbedachte wintersla op de proppen, en eerlijk gezegd: ik heb er ondertussen ook al bij veel gasten mee kunnen scoren.

Het is een voorgerecht, maar niks mag je tegen houden om de ingrediënten te verdubbelen en er een lekkere maaltijdsalade van te maken. Je kunt deze salade koud eten, maar lauw is ze minstens zo lekker…

Bereiding

  1. Dresseer de pittige waterkers op bordjes.
  2. Kook de aardappeltjes en spruitjes gaar. Opgelet: de spruitjes niet plat koken!
  3. Snij de gaargekookte spruitjes en krieltjes in kwartjes, en serveer ze over de sla?
  4. Scheur de gerookte forel, en leg ook in het bord.
  5. Mix de mayonaise, de mosterd, de sojaroom en het citroensap. Alles moet naar mosterd smaken, voeg desnoods een extra lepeltje toe.
  6. Als krokantje kan je er wat gebakken uitjes opstrooien.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

IMG_6328

Te koop in de Vleeshalle, mijn wrap met Comté kip en appel-vijgensaus #advertentie

Als trotse ambassadeur van Comté mocht ik begin september in De Vleeshalle in Mechelen een gloednieuw recept voorstellen: mijn wrap met Hot & Spicy kip, frisse saus en natuurlijk de onovertroffen Comté … Lees meer

Comté- en Tijmblini met Druiven en HoningmosterdsausWBC-74886

Comté- en Tijmblini met Druiven en Honingmosterdsaus #advertentie

Wie mij kent, weet dat er geen feestavond in ons huis voorbijgaat zonder Comté. Als trotse ambassadeur van deze karaktervolle kaas uit de Jura deel ik al jaren met veel plezier recepten waarin hij de hoofdrol speelt … Lees meer

Comté & honingflan met gekaramelliseerde vijgen WBC-74961

Comté & honingflan met gekaramelliseerde vijgen #advertentie

Als jarenlang ambassadeur van Comté laat ik graag zien hoe veelzijdig deze Franse topkaas wel is. Iedereen kent Comté als een smaakmaker in hartige gerechten, maar wist je dat hij ook perfect tot zijn recht komt in een verfijnd dessert … Lees meer

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsausWBC-75025

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsaus

Met dit recept wil ik je heel graag meenemen op een culinaire exotische reis. Stel je even voor: de geur van baharat die zich langzaam verspreidt in je keuken, de warmte van kruidig lamsgehakt en het zachte, geroosterde vruchtvlees van aubergine … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer