Slaatje met gerookte forel, spruitjes, krieltjes en gefrituurde ui
Recept

Slaatje met gerookte forel, spruitjes, krieltjes en gefrituurde ui

Dit heb je nodig 4 personen

Voorgerecht voor 4 pers,
  • 4 gerookte forelfilets
  • 16 gekookte spruitjes
  • 1 bosje waterkers
  • 8 gekookte krieltjes
  • 2 el Mayonaise
  • 2 el Mosterd
  • 2 el Room of soja room
  • Citroensap
  • Peper en zout
Slaatje met gerookte forel, spruitjes, krieltjes en gefrituurde ui

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Dresseer de pittige waterkers op bordjes.

2 / 6

Kook de aardappeltjes en spruitjes gaar. Opgelet: de spruitjes niet plat koken!

3 / 6

Snij de gaargekookte spruitjes en krieltjes in kwartjes, en serveer ze over de sla?

4 / 6

Scheur de gerookte forel, en leg ook in het bord.

5 / 6

Mix de mayonaise, de mosterd, de sojaroom en het citroensap. Alles moet naar mosterd smaken, voeg desnoods een extra lepeltje toe.

6 / 6

Als krokantje kan je er wat gebakken uitjes opstrooien.

Laat het smaken.

In de zomer vinden we het natuurlijk lekker om eens een licht slaatje te eten. Maar in de herfst of in de winter een slaatje eten, dat zijn we eigenlijk niet zo gewoon. Maar toch kun je ook wanneer het buiten herfstig is eens een lekker slaatje op het menu zetten. Maar ik vind het dan wel fijn om met typische winteringrediënten aan de slag te gaan.

Mijn goede vriend Patrick, die een uitstekende hobbyhok is, kwam met deze zelfbedachte wintersla op de proppen, en eerlijk gezegd: ik heb er ondertussen ook al bij veel gasten mee kunnen scoren.

Het is een voorgerecht, maar niks mag je tegen houden om de ingrediënten te verdubbelen en er een lekkere maaltijdsalade van te maken. Je kunt deze salade koud eten, maar lauw is ze minstens zo lekker…

Bereiding

  1. Dresseer de pittige waterkers op bordjes.
  2. Kook de aardappeltjes en spruitjes gaar. Opgelet: de spruitjes niet plat koken!
  3. Snij de gaargekookte spruitjes en krieltjes in kwartjes, en serveer ze over de sla?
  4. Scheur de gerookte forel, en leg ook in het bord.
  5. Mix de mayonaise, de mosterd, de sojaroom en het citroensap. Alles moet naar mosterd smaken, voeg desnoods een extra lepeltje toe.
  6. Als krokantje kan je er wat gebakken uitjes opstrooien.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer