Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño
Recept

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Dit heb je nodig 4 personen

  • De filets van 1 zeebaars
  • Kleine taco-schelpjes
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 lookteentje
  • 1 chilipepertje
  • Bieslook
  • Koriander
  • Peper en Zout
  • 1 jalapeñopepertje
  • Eetbare bloempjes
Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Vraag de zeebaars filet aan je visboer.

2 / 6

Snij de zeebaars in kleine blokjes.

3 / 6

Werk af met wat olijfolie, een kneepje limoensap, heel fijn gesnipperde bieslook, wat peper en zout, en eventueel wat chilivlokken. Niet te veel, want er komt nog een stukje jalapenopeper bovenop.

4 / 6

Schil de avocado en voeg er wat limoensap en een teentje look aan toe. Haal door de blender, je wil een gladde saus, afwerken naar smaak met peper en zout.

5 / 6

Doe in de mini-taco onderin wat van je guacamole, leg daarop de tartaar van zeebaars.

6 / 6

Werk af met wat limoenzeste en versier met piepkleine blaadjes koriander een hele klein stukje jalapeñopeper en een eetbaar bloemetje.

Laat het smaken.

Dit is één van mijn lievelingshapjes aller tijden. Taco’s zijn sowieso fun als aperitiefhapje en met de heerlijke tartaar van zeebaars erbij is het ook nog behoorlijk chique. Met een toefje frisse guacamole erbij, wat limoenzeste en het pittige van een jalapeñopepertje zul je al je gasten meteen in de juiste stemming krijgen.

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño
Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Bereiding

  1. Vraag de zeebaars filet aan je visboer.
  2. Snij de zeebaars in kleine blokjes.
  3. Werk af met wat olijfolie, een kneepje limoensap, heel fijn gesnipperde bieslook, wat peper en zout, en eventueel wat chilivlokken. Niet te veel, want er komt nog een stukje jalapenopeper bovenop.
  4. Schil de avocado en voeg er wat limoensap en een teentje look aan toe. Haal door de blender, je wil een gladde saus, afwerken naar smaak met peper en zout.
  5. Doe in de mini-taco onderin wat van je guacamole, leg daarop de tartaar van zeebaars.
  6. Werk af met wat limoenzeste en versier met piepkleine blaadjes koriander een hele klein stukje jalapeñopeper en een eetbaar bloemetje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer