Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Dit is één van mijn lievelingshapjes aller tijden. Taco’s zijn sowieso fun als aperitiefhapje en met de heerlijke tartaar van zeebaars erbij is het ook nog behoorlijk chique. Met een toefje frisse guacamole erbij, wat limoenzeste en het pittige van een jalapeñopepertje zul je al je gasten meteen in de juiste stemming krijgen.

Als aperitief zou ik voor mijn Cava Brut Reserva gaan. Luxueus klinken op het leven en dan nog eens aan een aantrekkelijke prijs, daar hou ik van. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Mijn Cava bestellen kun je doen via www.wijnornelis.be

Bereiding

  1. Vraag de zeebaars filet aan je visboer.
  2. Snij de zeebaars in kleine blokjes.
  3. Werk af met wat olijfolie, een kneepje limoensap, heel fijn gesnipperde bieslook, wat peper en zout, en eventueel wat chilivlokken. Niet te veel, want er komt nog een stukje jalapenopeper bovenop.
  4. Schil de avocado en voeg er wat limoensap en een teentje look aan toe. Haal door de blender, je wil een gladde saus, afwerken naar smaak met peper en zout.
  5. Doe in de mini-taco onderin wat van je guacamole, leg daarop de tartaar van zeebaars.
  6. Werk af met wat limoenzeste en versier met piepkleine blaadjes koriander een hele klein stukje jalapeñopeper en een eetbaar bloemetje.