Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño
Recept

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Dit heb je nodig 4 personen

  • De filets van 1 zeebaars
  • Kleine taco-schelpjes
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 lookteentje
  • 1 chilipepertje
  • Bieslook
  • Koriander
  • Peper en Zout
  • 1 jalapeñopepertje
  • Eetbare bloempjes
Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Vraag de zeebaars filet aan je visboer.

2 / 6

Snij de zeebaars in kleine blokjes.

3 / 6

Werk af met wat olijfolie, een kneepje limoensap, heel fijn gesnipperde bieslook, wat peper en zout, en eventueel wat chilivlokken. Niet te veel, want er komt nog een stukje jalapenopeper bovenop.

4 / 6

Schil de avocado en voeg er wat limoensap en een teentje look aan toe. Haal door de blender, je wil een gladde saus, afwerken naar smaak met peper en zout.

5 / 6

Doe in de mini-taco onderin wat van je guacamole, leg daarop de tartaar van zeebaars.

6 / 6

Werk af met wat limoenzeste en versier met piepkleine blaadjes koriander een hele klein stukje jalapeñopeper en een eetbaar bloemetje.

Laat het smaken.

Dit is één van mijn lievelingshapjes aller tijden. Taco’s zijn sowieso fun als aperitiefhapje en met de heerlijke tartaar van zeebaars erbij is het ook nog behoorlijk chique. Met een toefje frisse guacamole erbij, wat limoenzeste en het pittige van een jalapeñopepertje zul je al je gasten meteen in de juiste stemming krijgen.

Als aperitief zou ik voor mijn Cava Brut Reserva gaan. Luxueus klinken op het leven en dan nog eens aan een aantrekkelijke prijs, daar hou ik van. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Mijn Cava bestellen kun je doen via www.wijnornelis.be

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño
Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Bereiding

  1. Vraag de zeebaars filet aan je visboer.
  2. Snij de zeebaars in kleine blokjes.
  3. Werk af met wat olijfolie, een kneepje limoensap, heel fijn gesnipperde bieslook, wat peper en zout, en eventueel wat chilivlokken. Niet te veel, want er komt nog een stukje jalapenopeper bovenop.
  4. Schil de avocado en voeg er wat limoensap en een teentje look aan toe. Haal door de blender, je wil een gladde saus, afwerken naar smaak met peper en zout.
  5. Doe in de mini-taco onderin wat van je guacamole, leg daarop de tartaar van zeebaars.
  6. Werk af met wat limoenzeste en versier met piepkleine blaadjes koriander een hele klein stukje jalapeñopeper en een eetbaar bloemetje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer