Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño
Recept

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Dit heb je nodig 4 personen

  • De filets van 1 zeebaars
  • Kleine taco-schelpjes
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 lookteentje
  • 1 chilipepertje
  • Bieslook
  • Koriander
  • Peper en Zout
  • 1 jalapeñopepertje
  • Eetbare bloempjes
Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Vraag de zeebaars filet aan je visboer.

2 / 6

Snij de zeebaars in kleine blokjes.

3 / 6

Werk af met wat olijfolie, een kneepje limoensap, heel fijn gesnipperde bieslook, wat peper en zout, en eventueel wat chilivlokken. Niet te veel, want er komt nog een stukje jalapenopeper bovenop.

4 / 6

Schil de avocado en voeg er wat limoensap en een teentje look aan toe. Haal door de blender, je wil een gladde saus, afwerken naar smaak met peper en zout.

5 / 6

Doe in de mini-taco onderin wat van je guacamole, leg daarop de tartaar van zeebaars.

6 / 6

Werk af met wat limoenzeste en versier met piepkleine blaadjes koriander een hele klein stukje jalapeñopeper en een eetbaar bloemetje.

Laat het smaken.

Dit is één van mijn lievelingshapjes aller tijden. Taco’s zijn sowieso fun als aperitiefhapje en met de heerlijke tartaar van zeebaars erbij is het ook nog behoorlijk chique. Met een toefje frisse guacamole erbij, wat limoenzeste en het pittige van een jalapeñopepertje zul je al je gasten meteen in de juiste stemming krijgen.

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño
Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Bereiding

  1. Vraag de zeebaars filet aan je visboer.
  2. Snij de zeebaars in kleine blokjes.
  3. Werk af met wat olijfolie, een kneepje limoensap, heel fijn gesnipperde bieslook, wat peper en zout, en eventueel wat chilivlokken. Niet te veel, want er komt nog een stukje jalapenopeper bovenop.
  4. Schil de avocado en voeg er wat limoensap en een teentje look aan toe. Haal door de blender, je wil een gladde saus, afwerken naar smaak met peper en zout.
  5. Doe in de mini-taco onderin wat van je guacamole, leg daarop de tartaar van zeebaars.
  6. Werk af met wat limoenzeste en versier met piepkleine blaadjes koriander een hele klein stukje jalapeñopeper en een eetbaar bloemetje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer