Tika kip van Sandra Bekkari
Recept

Tika kip van Sandra Bekkari

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 el tikka masala currypasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 kippenbillen
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 8 jonge wortelen, geschild (stukje loof eraan)
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1⁄2 el madras currypoeder
  • 2 takjes verse tijm
  • Optioneel: enkele krielaardappeltjes in de schil
Tika kip van Sandra Bekkari

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 / 8

Meng de currypasta met 1 el olijfolie en strijk de kippenbillen ermee in.

3 / 8

Doe de groenten op een bakplaat. Kruid met madrascurry, enkele takjes tijm, peper en zout.

4 / 8

Zet de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

5 / 8

Leg de kippenbillen op een rooster en schuif het rooster in de oven net boven de bakplaat met groenten.

6 / 8

Laat 40 minuten roosteren, draai ze na 20 minuten om met een knijptang.

7 / 8

Draai de kippenbillen de laatste 5 minuten weer om en zet de grillstand van de oven aan voor een extra knapperig korstje.

8 / 8

Tip: een ideaal gerecht om de groenterestjes van de week te verwerken. Maak er je eigen versie van.

Laat het smaken.

Sandra Bekkari is sinds jaar en dag één van onze favoriete chefs. Sinds ze haar boekenreeks “nooit meer diëten” uitbracht volgen zovele mensen haar slimme methode om via een andere, gezondere levensstijl af te vallen en toch lekker te blijven eten.

Sandra legt in een nieuwe aflevering van de Kook Uw Eigen PotCast uit hoe ze ook in corona-tijden mensen probeert te inspireren, en ze heeft een lekker recept gedeeld om de groentenrestjes uit de frigo slim te verwerken in een heerlijk gerecht.

De Kook Uw Eigen PotCast kun je hier beluisteren

https://omny.fm/shows/kook-uw-eigen-potcast/kook-uw-eigen-potcast-met-sandra-bekkari

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de currypasta met 1 el olijfolie en strijk de kippenbillen ermee in.
  3. Doe de groenten op een bakplaat. Kruid met madrascurry, enkele takjes tijm, peper en zout.
  4. Zet de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
  5. Leg de kippenbillen op een rooster en schuif het rooster in de oven net boven de bakplaat met groenten.
  6. Laat 40 minuten roosteren, draai ze na 20 minuten om met een knijptang.
  7. Draai de kippenbillen de laatste 5 minuten weer om en zet de grillstand van de oven aan voor een extra knapperig korstje.
  8. Tip: een ideaal gerecht om de groenterestjes van de week te verwerken. Maak er je eigen versie van.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer