Tika kip van Sandra Bekkari
Recept

Tika kip van Sandra Bekkari

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 el tikka masala currypasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 kippenbillen
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 8 jonge wortelen, geschild (stukje loof eraan)
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1⁄2 el madras currypoeder
  • 2 takjes verse tijm
  • Optioneel: enkele krielaardappeltjes in de schil
Tika kip van Sandra Bekkari

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 / 8

Meng de currypasta met 1 el olijfolie en strijk de kippenbillen ermee in.

3 / 8

Doe de groenten op een bakplaat. Kruid met madrascurry, enkele takjes tijm, peper en zout.

4 / 8

Zet de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

5 / 8

Leg de kippenbillen op een rooster en schuif het rooster in de oven net boven de bakplaat met groenten.

6 / 8

Laat 40 minuten roosteren, draai ze na 20 minuten om met een knijptang.

7 / 8

Draai de kippenbillen de laatste 5 minuten weer om en zet de grillstand van de oven aan voor een extra knapperig korstje.

8 / 8

Tip: een ideaal gerecht om de groenterestjes van de week te verwerken. Maak er je eigen versie van.

Laat het smaken.

Sandra Bekkari is sinds jaar en dag één van onze favoriete chefs. Sinds ze haar boekenreeks “nooit meer diëten” uitbracht volgen zovele mensen haar slimme methode om via een andere, gezondere levensstijl af te vallen en toch lekker te blijven eten.

Sandra legt in een nieuwe aflevering van de Kook Uw Eigen PotCast uit hoe ze ook in corona-tijden mensen probeert te inspireren, en ze heeft een lekker recept gedeeld om de groentenrestjes uit de frigo slim te verwerken in een heerlijk gerecht.

De Kook Uw Eigen PotCast kun je hier beluisteren

https://omny.fm/shows/kook-uw-eigen-potcast/kook-uw-eigen-potcast-met-sandra-bekkari

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de currypasta met 1 el olijfolie en strijk de kippenbillen ermee in.
  3. Doe de groenten op een bakplaat. Kruid met madrascurry, enkele takjes tijm, peper en zout.
  4. Zet de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
  5. Leg de kippenbillen op een rooster en schuif het rooster in de oven net boven de bakplaat met groenten.
  6. Laat 40 minuten roosteren, draai ze na 20 minuten om met een knijptang.
  7. Draai de kippenbillen de laatste 5 minuten weer om en zet de grillstand van de oven aan voor een extra knapperig korstje.
  8. Tip: een ideaal gerecht om de groenterestjes van de week te verwerken. Maak er je eigen versie van.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer