Tika kip van Sandra Bekkari
Recept

Tika kip van Sandra Bekkari

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 el tikka masala currypasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 kippenbillen
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 8 jonge wortelen, geschild (stukje loof eraan)
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1⁄2 el madras currypoeder
  • 2 takjes verse tijm
  • Optioneel: enkele krielaardappeltjes in de schil
Tika kip van Sandra Bekkari

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 / 8

Meng de currypasta met 1 el olijfolie en strijk de kippenbillen ermee in.

3 / 8

Doe de groenten op een bakplaat. Kruid met madrascurry, enkele takjes tijm, peper en zout.

4 / 8

Zet de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

5 / 8

Leg de kippenbillen op een rooster en schuif het rooster in de oven net boven de bakplaat met groenten.

6 / 8

Laat 40 minuten roosteren, draai ze na 20 minuten om met een knijptang.

7 / 8

Draai de kippenbillen de laatste 5 minuten weer om en zet de grillstand van de oven aan voor een extra knapperig korstje.

8 / 8

Tip: een ideaal gerecht om de groenterestjes van de week te verwerken. Maak er je eigen versie van.

Laat het smaken.

Sandra Bekkari is sinds jaar en dag één van onze favoriete chefs. Sinds ze haar boekenreeks “nooit meer diëten” uitbracht volgen zovele mensen haar slimme methode om via een andere, gezondere levensstijl af te vallen en toch lekker te blijven eten.

Sandra legt in een nieuwe aflevering van de Kook Uw Eigen PotCast uit hoe ze ook in corona-tijden mensen probeert te inspireren, en ze heeft een lekker recept gedeeld om de groentenrestjes uit de frigo slim te verwerken in een heerlijk gerecht.

De Kook Uw Eigen PotCast kun je hier beluisteren

https://omny.fm/shows/kook-uw-eigen-potcast/kook-uw-eigen-potcast-met-sandra-bekkari

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de currypasta met 1 el olijfolie en strijk de kippenbillen ermee in.
  3. Doe de groenten op een bakplaat. Kruid met madrascurry, enkele takjes tijm, peper en zout.
  4. Zet de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
  5. Leg de kippenbillen op een rooster en schuif het rooster in de oven net boven de bakplaat met groenten.
  6. Laat 40 minuten roosteren, draai ze na 20 minuten om met een knijptang.
  7. Draai de kippenbillen de laatste 5 minuten weer om en zet de grillstand van de oven aan voor een extra knapperig korstje.
  8. Tip: een ideaal gerecht om de groenterestjes van de week te verwerken. Maak er je eigen versie van.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer