Tika kip van Sandra Bekkari
Recept

Tika kip van Sandra Bekkari

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 el tikka masala currypasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 kippenbillen
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 8 jonge wortelen, geschild (stukje loof eraan)
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1⁄2 el madras currypoeder
  • 2 takjes verse tijm
  • Optioneel: enkele krielaardappeltjes in de schil
Tika kip van Sandra Bekkari

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 / 8

Meng de currypasta met 1 el olijfolie en strijk de kippenbillen ermee in.

3 / 8

Doe de groenten op een bakplaat. Kruid met madrascurry, enkele takjes tijm, peper en zout.

4 / 8

Zet de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

5 / 8

Leg de kippenbillen op een rooster en schuif het rooster in de oven net boven de bakplaat met groenten.

6 / 8

Laat 40 minuten roosteren, draai ze na 20 minuten om met een knijptang.

7 / 8

Draai de kippenbillen de laatste 5 minuten weer om en zet de grillstand van de oven aan voor een extra knapperig korstje.

8 / 8

Tip: een ideaal gerecht om de groenterestjes van de week te verwerken. Maak er je eigen versie van.

Laat het smaken.

Sandra Bekkari is sinds jaar en dag één van onze favoriete chefs. Sinds ze haar boekenreeks “nooit meer diëten” uitbracht volgen zovele mensen haar slimme methode om via een andere, gezondere levensstijl af te vallen en toch lekker te blijven eten.

Sandra legt in een nieuwe aflevering van de Kook Uw Eigen PotCast uit hoe ze ook in corona-tijden mensen probeert te inspireren, en ze heeft een lekker recept gedeeld om de groentenrestjes uit de frigo slim te verwerken in een heerlijk gerecht.

De Kook Uw Eigen PotCast kun je hier beluisteren

https://omny.fm/shows/kook-uw-eigen-potcast/kook-uw-eigen-potcast-met-sandra-bekkari

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de currypasta met 1 el olijfolie en strijk de kippenbillen ermee in.
  3. Doe de groenten op een bakplaat. Kruid met madrascurry, enkele takjes tijm, peper en zout.
  4. Zet de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
  5. Leg de kippenbillen op een rooster en schuif het rooster in de oven net boven de bakplaat met groenten.
  6. Laat 40 minuten roosteren, draai ze na 20 minuten om met een knijptang.
  7. Draai de kippenbillen de laatste 5 minuten weer om en zet de grillstand van de oven aan voor een extra knapperig korstje.
  8. Tip: een ideaal gerecht om de groenterestjes van de week te verwerken. Maak er je eigen versie van.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer