
Foto: Sandra Bekkari
Tika kip van Sandra Bekkari
Sandra Bekkari is sinds jaar en dag één van onze favoriete chefs. Sinds ze haar boekenreeks “nooit meer diëten” uitbracht volgen zovele mensen haar slimme methode om via een andere, gezondere levensstijl af te vallen en toch lekker te blijven eten.
Sandra legt in een nieuwe aflevering van de Kook Uw Eigen PotCast uit hoe ze ook in corona-tijden mensen probeert te inspireren, en ze heeft een lekker recept gedeeld om de groentenrestjes uit de frigo slim te verwerken in een heerlijk gerecht.
De Kook Uw Eigen PotCast kun je hier beluisteren
https://omny.fm/shows/kook-uw-eigen-potcast/kook-uw-eigen-potcast-met-sandra-bekkari
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de currypasta met 1 el olijfolie en strijk de kippenbillen ermee in.
- Doe de groenten op een bakplaat. Kruid met madrascurry, enkele takjes tijm, peper en zout.
- Zet de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
- Leg de kippenbillen op een rooster en schuif het rooster in de oven net boven de bakplaat met groenten.
- Laat 40 minuten roosteren, draai ze na 20 minuten om met een knijptang.
- Draai de kippenbillen de laatste 5 minuten weer om en zet de grillstand van de oven aan voor een extra knapperig korstje.
- Tip: een ideaal gerecht om de groenterestjes van de week te verwerken. Maak er je eigen versie van.
Reacties