TONIJN MI-CUIT MET TOMAAT
Recept

Tonijn mi-cuit met tomaat

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de tonijn
  • 4 tonijnsteaks
  • zwarte peper
  • olijfolie
 
Voor de salsa van tomaat
  • 2-3 tomaten
  • wittewijnazijn
  • ui
  • koriander
  • 1 ui
  • enkele takjes verse koriander
  • wittewijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout
TONIJN MI-CUIT MET TOMAAT

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Druk de tonijnsteaks aan één kant in een bord vol zwarte peper. Bak ze dan in sissend hete olijfolie.

2 / 6

Bak de tonijnsteak maar aan één kant en laat de andere zijde rauw.

3 / 6

Serveer er een salsa van tomaat bij. Gebruik hiervoor geconcasseerde tomaat. Dat wil zeggen: schil de tomaten die je een paar seconden in kokend water hebt gedompeld, haal er de zaadjes uit en snijd in kleine blokjes.

4 / 6

Snipper er een uitje onder en verse koriander. Meng met wittewijnazijn, wat olijfolie en peper en zout.

5 / 6

Snijd de tonijnsteak in plakjes en dresseer ze naast elkaar op een bordje, telkens afgewisseld met een streepje salsa van tomaat.

6 / 6

Dien op met brood.

Laat het smaken.

Tonijn is een bedreigde vissoort. Heel veel chefs zetten het daarom niet meer op de kaart. Ik beken dat ik wel nog af en toe tonijn eet omdat ik het zo’n lekkere vis vind. Maar dan vind ik wel dat de tonijn echt een feestelijke bereiding verdient, want zomaar helemaal grijs bakken vind ik doodzonde.

Probeer deze mi-cuit eens: je krijgt de fijne smaak van de rauwe vis, gecombineerd met de pittige gebakken kant. Een heerlijk voorgerechtje!

Bereiding

  1. Druk de tonijnsteaks aan één kant in een bord vol zwarte peper. Bak ze dan in sissend hete olijfolie.
  2. Bak de tonijnsteak maar aan één kant en laat de andere zijde rauw.
  3. Serveer er een salsa van tomaat bij. Gebruik hiervoor geconcasseerde tomaat. Dat wil zeggen: schil de tomaten die je een paar seconden in kokend water hebt gedompeld, haal er de zaadjes uit en snijd in kleine blokjes.
  4. Snipper er een uitje onder en verse koriander. Meng met wittewijnazijn, wat olijfolie en peper en zout.
  5. Snijd de tonijnsteak in plakjes en dresseer ze naast elkaar op een bordje, telkens afgewisseld met een streepje salsa van tomaat.
  6. Dien op met brood.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer