TONIJN MI-CUIT MET TOMAAT
Recept

Tonijn mi-cuit met tomaat

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de tonijn
  • 4 tonijnsteaks
  • zwarte peper
  • olijfolie
 
Voor de salsa van tomaat
  • 2-3 tomaten
  • wittewijnazijn
  • ui
  • koriander
  • 1 ui
  • enkele takjes verse koriander
  • wittewijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout
TONIJN MI-CUIT MET TOMAAT

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Druk de tonijnsteaks aan één kant in een bord vol zwarte peper. Bak ze dan in sissend hete olijfolie.

2 / 6

Bak de tonijnsteak maar aan één kant en laat de andere zijde rauw.

3 / 6

Serveer er een salsa van tomaat bij. Gebruik hiervoor geconcasseerde tomaat. Dat wil zeggen: schil de tomaten die je een paar seconden in kokend water hebt gedompeld, haal er de zaadjes uit en snijd in kleine blokjes.

4 / 6

Snipper er een uitje onder en verse koriander. Meng met wittewijnazijn, wat olijfolie en peper en zout.

5 / 6

Snijd de tonijnsteak in plakjes en dresseer ze naast elkaar op een bordje, telkens afgewisseld met een streepje salsa van tomaat.

6 / 6

Dien op met brood.

Laat het smaken.

Tonijn is een bedreigde vissoort. Heel veel chefs zetten het daarom niet meer op de kaart. Ik beken dat ik wel nog af en toe tonijn eet omdat ik het zo’n lekkere vis vind. Maar dan vind ik wel dat de tonijn echt een feestelijke bereiding verdient, want zomaar helemaal grijs bakken vind ik doodzonde.

Probeer deze mi-cuit eens: je krijgt de fijne smaak van de rauwe vis, gecombineerd met de pittige gebakken kant. Een heerlijk voorgerechtje!

Bereiding

  1. Druk de tonijnsteaks aan één kant in een bord vol zwarte peper. Bak ze dan in sissend hete olijfolie.
  2. Bak de tonijnsteak maar aan één kant en laat de andere zijde rauw.
  3. Serveer er een salsa van tomaat bij. Gebruik hiervoor geconcasseerde tomaat. Dat wil zeggen: schil de tomaten die je een paar seconden in kokend water hebt gedompeld, haal er de zaadjes uit en snijd in kleine blokjes.
  4. Snipper er een uitje onder en verse koriander. Meng met wittewijnazijn, wat olijfolie en peper en zout.
  5. Snijd de tonijnsteak in plakjes en dresseer ze naast elkaar op een bordje, telkens afgewisseld met een streepje salsa van tomaat.
  6. Dien op met brood.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer