
Foto: Stefanie Geerts
TONIJN MI-CUIT MET TOMAAT
Tonijn is een bedreigde vissoort. Heel veel chefs zetten het daarom niet meer op de kaart. Ik beken dat ik wel nog af en toe tonijn eet omdat ik het zo’n lekkere vis vind. Maar dan vind ik wel dat de tonijn echt een feestelijke bereiding verdient, want zomaar helemaal grijs bakken vind ik doodzonde.
Probeer deze mi-cuit eens: je krijgt de fijne smaak van de rauwe vis, gecombineerd met de pittige gebakken kant. Een heerlijk voorgerechtje!
Bereiding
- Druk de tonijnsteaks aan één kant in een bord vol zwarte peper. Bak ze dan in sissend hete olijfolie.
- Bak de tonijnsteak maar aan één kant en laat de andere zijde rauw.
- Serveer er een salsa van tomaat bij. Gebruik hiervoor geconcasseerde tomaat. Dat wil zeggen: schil de tomaten die je een paar seconden in kokend water hebt gedompeld, haal er de zaadjes uit en snijd in kleine blokjes.
- Snipper er een uitje onder en verse koriander. Meng met wittewijnazijn, wat olijfolie en peper en zout.
- Snijd de tonijnsteak in plakjes en dresseer ze naast elkaar op een bordje, telkens afgewisseld met een streepje salsa van tomaat.
- Dien op met brood.
Reacties