TONIJN MI-CUIT MET TOMAAT
Recept

Tonijn mi-cuit met tomaat

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de tonijn
  • 4 tonijnsteaks
  • zwarte peper
  • olijfolie
 
Voor de salsa van tomaat
  • 2-3 tomaten
  • wittewijnazijn
  • ui
  • koriander
  • 1 ui
  • enkele takjes verse koriander
  • wittewijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout
TONIJN MI-CUIT MET TOMAAT

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Druk de tonijnsteaks aan één kant in een bord vol zwarte peper. Bak ze dan in sissend hete olijfolie.

2 / 6

Bak de tonijnsteak maar aan één kant en laat de andere zijde rauw.

3 / 6

Serveer er een salsa van tomaat bij. Gebruik hiervoor geconcasseerde tomaat. Dat wil zeggen: schil de tomaten die je een paar seconden in kokend water hebt gedompeld, haal er de zaadjes uit en snijd in kleine blokjes.

4 / 6

Snipper er een uitje onder en verse koriander. Meng met wittewijnazijn, wat olijfolie en peper en zout.

5 / 6

Snijd de tonijnsteak in plakjes en dresseer ze naast elkaar op een bordje, telkens afgewisseld met een streepje salsa van tomaat.

6 / 6

Dien op met brood.

Laat het smaken.

Tonijn is een bedreigde vissoort. Heel veel chefs zetten het daarom niet meer op de kaart. Ik beken dat ik wel nog af en toe tonijn eet omdat ik het zo’n lekkere vis vind. Maar dan vind ik wel dat de tonijn echt een feestelijke bereiding verdient, want zomaar helemaal grijs bakken vind ik doodzonde.

Probeer deze mi-cuit eens: je krijgt de fijne smaak van de rauwe vis, gecombineerd met de pittige gebakken kant. Een heerlijk voorgerechtje!

Bereiding

  1. Druk de tonijnsteaks aan één kant in een bord vol zwarte peper. Bak ze dan in sissend hete olijfolie.
  2. Bak de tonijnsteak maar aan één kant en laat de andere zijde rauw.
  3. Serveer er een salsa van tomaat bij. Gebruik hiervoor geconcasseerde tomaat. Dat wil zeggen: schil de tomaten die je een paar seconden in kokend water hebt gedompeld, haal er de zaadjes uit en snijd in kleine blokjes.
  4. Snipper er een uitje onder en verse koriander. Meng met wittewijnazijn, wat olijfolie en peper en zout.
  5. Snijd de tonijnsteak in plakjes en dresseer ze naast elkaar op een bordje, telkens afgewisseld met een streepje salsa van tomaat.
  6. Dien op met brood.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer