VALENTIJN: ASPERGES MET ROYAL BELGIAN CAVIAR
Recept

Valentijn: asperges met royal belgian caviar

Dit heb je nodig 2 personen

  • Een blikje Royal Belgian Caviar van 50 gram (ze zijn allemaal fantastisch, dus het hangt een beetje van je smaak en budget af)
  • 6 of 10 asperges van Navarra uit blik (hangt van de grote van de asperges en van je smaak/honger af)
  • 3 uitstekende bio-eitjes of eitjes van buitenlopers
  • Een half sjalotje
  • 1 el zure room
  • 1 el mayonaise
  • Bieslook
  • Peper, zout en olijfolie
VALENTIJN: ASPERGES MET ROYAL BELGIAN CAVIAR

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Kook of stoom de bio-eitjes 10 minuten. Hou ze onder koud stromend water en pel ze.

2 / 6

Neem het wit apart en snij het heel fijn (het eigeel kan ook gebruikt worden, maar vind ik minder lekker bij het delicate van de kaviaar)

3 / 6

Snipper het halve sjalotje en voeg toe aan het eiwit

4 / 6

Snipper er wat bieslook onder

5 / 6

Meng met de zure room en de mayonaise onder de mimosa van eiwit

6 / 6

Afkruiden met peper en zout en eventueel nog een geitje uitstekende olijfolie

Dresseren

4 stappen

1 / 4

Leg de asperges naast elkaar.

2 / 4

Vul de ruimtes tussen de asperges met de mimosa van eiwit

3 / 4

Leg er naar smaak de kaviaar over

4 / 4

Serveer met een glaasje uitstekende champagne

Laat het smaken.

Valentijn vieren, hoe doen jullie dat? Kijk, er zijn mensen die dat sowieso maar een gedoe vinden, en veel te commercieel, en die laten dat hele hartjesfeest volledig aan zich voorbij gaan. Anderen gaan gezellig op restaurant. En ook al ben ik een immense fan van onze horeca, ik ben zelf niet altijd zo’n liefhebber van het concept om met dertig andere koppels aan tafeltjes van twee personen naast elkaar hetzelfde menuutje te zitten eten. Maar laat het je vooral niet tegenhouden om samen met je geliefde een gezellig restaurantje uit te zoeken.

Op Valentijn, maar ook op verjaardagen, hebben wij echter een soort van traditie. En dat is: samen een lekker potje kaviaar openen. Meestal stoom ik dan plakjes van krieltjes al dente, en eenmaal koud geworden (ik stop ze zelfs weer in de ijskast) doe ik er een toefjes zure room op, en een klein lepeltje topkaviaar. Veel lekkerder bestaat niet. En zeker sinds ik de prachtige kaviaar van Royal Belgian Caviar heb ontdekt. Een meer dan uitstekend product dat in de mooiste zaken van ons land wordt geserveerd. Als je zelf ook deze heerlijke Belgische kaviaar uitproberen wil: je kunt ze kopen in deze zaken.

https://www.royalbelgiancaviar.be/verdelers

Dit jaar zijn we in Barcelona met Valentijn en ik heb tickets bemachtigd voor Romeo y Julieta in de Liceu Opera op de Ramblas. Maar we hebben toch ook een blikje kaviaar meegenomen in onze koffer, en dat ga ik combineren met een ander prachtig product: smakelijke asperges uit Navarra. Deze prachtige dikke asperges worden na het oogsten bijna allemaal door de conservenindustrie verwerkt, en zijn daardoor het hele jaar te koop, en ze staan in heel Spanje en ver daarbuiten bekend als topdelicatesse. Ook bij ons kun je ze in de betere delicatessenwinkels vinden.

Ik maak er een soort van mimosa bij (maar dan enkel van het eiwit), en ik verzeker je: dit is een prachtig gerechtje om te eten met je geliefde. Dus voor wij woensdag naar de opera gaan, staat dit bij ons op het menu. Met een lekker glaasje champagne. Geloof me: een topcombinatie: Royal Belgian Caviar en asperges van Navarra

Bereiding

  1. Kook of stoom de bio-eitjes 10 minuten. Hou ze onder koud stromend water en pel ze.
  2. Neem het wit apart en snij het heel fijn (het eigeel kan ook gebruikt worden, maar vind ik minder lekker bij het delicate van de kaviaar)
  3. Snipper het halve sjalotje en voeg toe aan het eiwit
  4. Snipper er wat bieslook onder
  5. Meng met de zure room en de mayonaise onder de mimosa van eiwit
  6. Afkruiden met peper en zout en eventueel nog een geitje uitstekende olijfolie

Dresseren

  1. Leg de asperges naast elkaar.
  2. Vul de ruimtes tussen de asperges met de mimosa van eiwit
  3. Leg er naar smaak de kaviaar over
  4. Serveer met een glaasje uitstekende champagne

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer