VALENTIJN: ASPERGES MET ROYAL BELGIAN CAVIAR
Recept

Valentijn: asperges met royal belgian caviar

Dit heb je nodig 2 personen

  • Een blikje Royal Belgian Caviar van 50 gram (ze zijn allemaal fantastisch, dus het hangt een beetje van je smaak en budget af)
  • 6 of 10 asperges van Navarra uit blik (hangt van de grote van de asperges en van je smaak/honger af)
  • 3 uitstekende bio-eitjes of eitjes van buitenlopers
  • Een half sjalotje
  • 1 el zure room
  • 1 el mayonaise
  • Bieslook
  • Peper, zout en olijfolie
VALENTIJN: ASPERGES MET ROYAL BELGIAN CAVIAR

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Kook of stoom de bio-eitjes 10 minuten. Hou ze onder koud stromend water en pel ze.

2 / 6

Neem het wit apart en snij het heel fijn (het eigeel kan ook gebruikt worden, maar vind ik minder lekker bij het delicate van de kaviaar)

3 / 6

Snipper het halve sjalotje en voeg toe aan het eiwit

4 / 6

Snipper er wat bieslook onder

5 / 6

Meng met de zure room en de mayonaise onder de mimosa van eiwit

6 / 6

Afkruiden met peper en zout en eventueel nog een geitje uitstekende olijfolie

Dresseren

4 stappen

1 / 4

Leg de asperges naast elkaar.

2 / 4

Vul de ruimtes tussen de asperges met de mimosa van eiwit

3 / 4

Leg er naar smaak de kaviaar over

4 / 4

Serveer met een glaasje uitstekende champagne

Laat het smaken.

Valentijn vieren, hoe doen jullie dat? Kijk, er zijn mensen die dat sowieso maar een gedoe vinden, en veel te commercieel, en die laten dat hele hartjesfeest volledig aan zich voorbij gaan. Anderen gaan gezellig op restaurant. En ook al ben ik een immense fan van onze horeca, ik ben zelf niet altijd zo’n liefhebber van het concept om met dertig andere koppels aan tafeltjes van twee personen naast elkaar hetzelfde menuutje te zitten eten. Maar laat het je vooral niet tegenhouden om samen met je geliefde een gezellig restaurantje uit te zoeken.

Op Valentijn, maar ook op verjaardagen, hebben wij echter een soort van traditie. En dat is: samen een lekker potje kaviaar openen. Meestal stoom ik dan plakjes van krieltjes al dente, en eenmaal koud geworden (ik stop ze zelfs weer in de ijskast) doe ik er een toefjes zure room op, en een klein lepeltje topkaviaar. Veel lekkerder bestaat niet. En zeker sinds ik de prachtige kaviaar van Royal Belgian Caviar heb ontdekt. Een meer dan uitstekend product dat in de mooiste zaken van ons land wordt geserveerd. Als je zelf ook deze heerlijke Belgische kaviaar uitproberen wil: je kunt ze kopen in deze zaken.

https://www.royalbelgiancaviar.be/verdelers

Dit jaar zijn we in Barcelona met Valentijn en ik heb tickets bemachtigd voor Romeo y Julieta in de Liceu Opera op de Ramblas. Maar we hebben toch ook een blikje kaviaar meegenomen in onze koffer, en dat ga ik combineren met een ander prachtig product: smakelijke asperges uit Navarra. Deze prachtige dikke asperges worden na het oogsten bijna allemaal door de conservenindustrie verwerkt, en zijn daardoor het hele jaar te koop, en ze staan in heel Spanje en ver daarbuiten bekend als topdelicatesse. Ook bij ons kun je ze in de betere delicatessenwinkels vinden.

Ik maak er een soort van mimosa bij (maar dan enkel van het eiwit), en ik verzeker je: dit is een prachtig gerechtje om te eten met je geliefde. Dus voor wij woensdag naar de opera gaan, staat dit bij ons op het menu. Met een lekker glaasje champagne. Geloof me: een topcombinatie: Royal Belgian Caviar en asperges van Navarra

Bereiding

  1. Kook of stoom de bio-eitjes 10 minuten. Hou ze onder koud stromend water en pel ze.
  2. Neem het wit apart en snij het heel fijn (het eigeel kan ook gebruikt worden, maar vind ik minder lekker bij het delicate van de kaviaar)
  3. Snipper het halve sjalotje en voeg toe aan het eiwit
  4. Snipper er wat bieslook onder
  5. Meng met de zure room en de mayonaise onder de mimosa van eiwit
  6. Afkruiden met peper en zout en eventueel nog een geitje uitstekende olijfolie

Dresseren

  1. Leg de asperges naast elkaar.
  2. Vul de ruimtes tussen de asperges met de mimosa van eiwit
  3. Leg er naar smaak de kaviaar over
  4. Serveer met een glaasje uitstekende champagne

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer