VALENTIJN: ASPERGES MET ROYAL BELGIAN CAVIAR

Valentijn vieren, hoe doen jullie dat? Kijk, er zijn mensen die dat sowieso maar een gedoe vinden, en veel te commercieel, en die laten dat hele hartjesfeest volledig aan zich voorbij gaan. Anderen gaan gezellig op restaurant. En ook al ben ik een immense fan van onze horeca, ik ben zelf niet altijd zo’n liefhebber van het concept om met dertig andere koppels aan tafeltjes van twee personen naast elkaar hetzelfde menuutje te zitten eten. Maar laat het je vooral niet tegenhouden om samen met je geliefde een gezellig restaurantje uit te zoeken.

Op Valentijn, maar ook op verjaardagen, hebben wij echter een soort van traditie. En dat is: samen een lekker potje kaviaar openen. Meestal stoom ik dan plakjes van krieltjes al dente, en eenmaal koud geworden (ik stop ze zelfs weer in de ijskast) doe ik er een toefjes zure room op, en een klein lepeltje topkaviaar. Veel lekkerder bestaat niet. En zeker sinds ik de prachtige kaviaar van Royal Belgian Caviar heb ontdekt. Een meer dan uitstekend product dat in de mooiste zaken van ons land wordt geserveerd. Als je zelf ook deze heerlijke Belgische kaviaar uitproberen wil: je kunt ze kopen in deze zaken.

https://www.royalbelgiancaviar.be/verdelers

Dit jaar zijn we in Barcelona met Valentijn en ik heb tickets bemachtigd voor Romeo y Julieta in de Liceu Opera op de Ramblas. Maar we hebben toch ook een blikje kaviaar meegenomen in onze koffer, en dat ga ik combineren met een ander prachtig product: smakelijke asperges uit Navarra. Deze prachtige dikke asperges worden na het oogsten bijna allemaal door de conservenindustrie verwerkt, en zijn daardoor het hele jaar te koop, en ze staan in heel Spanje en ver daarbuiten bekend als topdelicatesse. Ook bij ons kun je ze in de betere delicatessenwinkels vinden.

Ik maak er een soort van mimosa bij (maar dan enkel van het eiwit), en ik verzeker je: dit is een prachtig gerechtje om te eten met je geliefde. Dus voor wij woensdag naar de opera gaan, staat dit bij ons op het menu. Met een lekker glaasje champagne. Geloof me: een topcombinatie: Royal Belgian Caviar en asperges van Navarra

Bereiding

  1. Kook of stoom de bio-eitjes 10 minuten. Hou ze onder koud stromend water en pel ze.
  2. Neem het wit apart en snij het heel fijn (het eigeel kan ook gebruikt worden, maar vind ik minder lekker bij het delicate van de kaviaar)
  3. Snipper het halve sjalotje en voeg toe aan het eiwit
  4. Snipper er wat bieslook onder
  5. Meng met de zure room en de mayonaise onder de mimosa van eiwit
  6. Afkruiden met peper en zout en eventueel nog een geitje uitstekende olijfolie

Dresseren

  1. Leg de asperges naast elkaar.
  2. Vul de ruimtes tussen de asperges met de mimosa van eiwit
  3. Leg er naar smaak de kaviaar over
  4. Serveer met een glaasje uitstekende champagne