VALENTIJN: ASPERGES MET ROYAL BELGIAN CAVIAR
Recept

Valentijn: asperges met royal belgian caviar

Dit heb je nodig 2 personen

  • Een blikje Royal Belgian Caviar van 50 gram (ze zijn allemaal fantastisch, dus het hangt een beetje van je smaak en budget af)
  • 6 of 10 asperges van Navarra uit blik (hangt van de grote van de asperges en van je smaak/honger af)
  • 3 uitstekende bio-eitjes of eitjes van buitenlopers
  • Een half sjalotje
  • 1 el zure room
  • 1 el mayonaise
  • Bieslook
  • Peper, zout en olijfolie
VALENTIJN: ASPERGES MET ROYAL BELGIAN CAVIAR

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Kook of stoom de bio-eitjes 10 minuten. Hou ze onder koud stromend water en pel ze.

2 / 6

Neem het wit apart en snij het heel fijn (het eigeel kan ook gebruikt worden, maar vind ik minder lekker bij het delicate van de kaviaar)

3 / 6

Snipper het halve sjalotje en voeg toe aan het eiwit

4 / 6

Snipper er wat bieslook onder

5 / 6

Meng met de zure room en de mayonaise onder de mimosa van eiwit

6 / 6

Afkruiden met peper en zout en eventueel nog een geitje uitstekende olijfolie

Dresseren

4 stappen

1 / 4

Leg de asperges naast elkaar.

2 / 4

Vul de ruimtes tussen de asperges met de mimosa van eiwit

3 / 4

Leg er naar smaak de kaviaar over

4 / 4

Serveer met een glaasje uitstekende champagne

Laat het smaken.

Valentijn vieren, hoe doen jullie dat? Kijk, er zijn mensen die dat sowieso maar een gedoe vinden, en veel te commercieel, en die laten dat hele hartjesfeest volledig aan zich voorbij gaan. Anderen gaan gezellig op restaurant. En ook al ben ik een immense fan van onze horeca, ik ben zelf niet altijd zo’n liefhebber van het concept om met dertig andere koppels aan tafeltjes van twee personen naast elkaar hetzelfde menuutje te zitten eten. Maar laat het je vooral niet tegenhouden om samen met je geliefde een gezellig restaurantje uit te zoeken.

Op Valentijn, maar ook op verjaardagen, hebben wij echter een soort van traditie. En dat is: samen een lekker potje kaviaar openen. Meestal stoom ik dan plakjes van krieltjes al dente, en eenmaal koud geworden (ik stop ze zelfs weer in de ijskast) doe ik er een toefjes zure room op, en een klein lepeltje topkaviaar. Veel lekkerder bestaat niet. En zeker sinds ik de prachtige kaviaar van Royal Belgian Caviar heb ontdekt. Een meer dan uitstekend product dat in de mooiste zaken van ons land wordt geserveerd. Als je zelf ook deze heerlijke Belgische kaviaar uitproberen wil: je kunt ze kopen in deze zaken.

https://www.royalbelgiancaviar.be/verdelers

Dit jaar zijn we in Barcelona met Valentijn en ik heb tickets bemachtigd voor Romeo y Julieta in de Liceu Opera op de Ramblas. Maar we hebben toch ook een blikje kaviaar meegenomen in onze koffer, en dat ga ik combineren met een ander prachtig product: smakelijke asperges uit Navarra. Deze prachtige dikke asperges worden na het oogsten bijna allemaal door de conservenindustrie verwerkt, en zijn daardoor het hele jaar te koop, en ze staan in heel Spanje en ver daarbuiten bekend als topdelicatesse. Ook bij ons kun je ze in de betere delicatessenwinkels vinden.

Ik maak er een soort van mimosa bij (maar dan enkel van het eiwit), en ik verzeker je: dit is een prachtig gerechtje om te eten met je geliefde. Dus voor wij woensdag naar de opera gaan, staat dit bij ons op het menu. Met een lekker glaasje champagne. Geloof me: een topcombinatie: Royal Belgian Caviar en asperges van Navarra

Bereiding

  1. Kook of stoom de bio-eitjes 10 minuten. Hou ze onder koud stromend water en pel ze.
  2. Neem het wit apart en snij het heel fijn (het eigeel kan ook gebruikt worden, maar vind ik minder lekker bij het delicate van de kaviaar)
  3. Snipper het halve sjalotje en voeg toe aan het eiwit
  4. Snipper er wat bieslook onder
  5. Meng met de zure room en de mayonaise onder de mimosa van eiwit
  6. Afkruiden met peper en zout en eventueel nog een geitje uitstekende olijfolie

Dresseren

  1. Leg de asperges naast elkaar.
  2. Vul de ruimtes tussen de asperges met de mimosa van eiwit
  3. Leg er naar smaak de kaviaar over
  4. Serveer met een glaasje uitstekende champagne

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Chocolade Milkshake

Chocolade Milkshake

12 september is Chocolate Milkshake Day. Mijn favoriete milkshake is altijd die met bananen geweest. Wellicht omdat mijn mama die vroeger in de zomer wel eens maakte voor ons … Lees meer