VERS GEMAAKTE TONIJNSALADE

Het school- en werkjaar is weer begonnen, de sleur is voor je het goed doorhebt ook weer terug, en dan mogen we toch proberen om onszelf een beetje te verwennen met lekkere dingen. Je kunt natuurlijk je broodje tonijnsla voor de lunch halen in de kantine op je werk, in een leuke broodjesbar of in een tankstation. Maar waarom zou je niet zelf eens verse tonijnsalade maken. Zoveel werk is het niet en de smaak is zo lekker. Tussen wat heerlijk roggebrood is het echt een toppertje. Lekker voor jezelf of je partner, en wedden dat je kinderen dit ook de beste tonijnsalade ter wereld vinden?

Bereiding

  1. Prak de tonijn uit blik fijn.
  2. Snij het hardgekookte eitje en de rode ui fijn.
  3. Prak de avocado fijn, doe er wat druppels citroensap over.
  4. Meng de avocado met de mayonaise, de ketchup en de cayennepeper.
  5. Snij de bladpeterselie fijn.
  6. Meng alles onder elkaar en kruid af naar smaak.