VERS GEMAAKTE TONIJNSALADE
Recept

Vers gemaakte tonijnsalade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 blikje tonijn
  • 1 hardgekookt ei
  • ½ rode ui
  • ¼ verse avocado
  • wat citroensap
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el cayennepeper
  • wat bladpeterselie
  • peper en zout
VERS GEMAAKTE TONIJNSALADE

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Prak de tonijn uit blik fijn.

2 / 6

Snij het hardgekookte eitje en de rode ui fijn.

3 / 6

Prak de avocado fijn, doe er wat druppels citroensap over.

4 / 6

Meng de avocado met de mayonaise, de ketchup en de cayennepeper.

5 / 6

Snij de bladpeterselie fijn.

6 / 6

Meng alles onder elkaar en kruid af naar smaak.

Laat het smaken.

Het school- en werkjaar is weer begonnen, de sleur is voor je het goed doorhebt ook weer terug, en dan mogen we toch proberen om onszelf een beetje te verwennen met lekkere dingen. Je kunt natuurlijk je broodje tonijnsla voor de lunch halen in de kantine op je werk, in een leuke broodjesbar of in een tankstation. Maar waarom zou je niet zelf eens verse tonijnsalade maken. Zoveel werk is het niet en de smaak is zo lekker. Tussen wat heerlijk roggebrood is het echt een toppertje. Lekker voor jezelf of je partner, en wedden dat je kinderen dit ook de beste tonijnsalade ter wereld vinden?

Bereiding

  1. Prak de tonijn uit blik fijn.
  2. Snij het hardgekookte eitje en de rode ui fijn.
  3. Prak de avocado fijn, doe er wat druppels citroensap over.
  4. Meng de avocado met de mayonaise, de ketchup en de cayennepeper.
  5. Snij de bladpeterselie fijn.
  6. Meng alles onder elkaar en kruid af naar smaak.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer