VERS GEMAAKTE TONIJNSALADE
Recept

Vers gemaakte tonijnsalade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 blikje tonijn
  • 1 hardgekookt ei
  • ½ rode ui
  • ¼ verse avocado
  • wat citroensap
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el cayennepeper
  • wat bladpeterselie
  • peper en zout
VERS GEMAAKTE TONIJNSALADE

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Prak de tonijn uit blik fijn.

2 / 6

Snij het hardgekookte eitje en de rode ui fijn.

3 / 6

Prak de avocado fijn, doe er wat druppels citroensap over.

4 / 6

Meng de avocado met de mayonaise, de ketchup en de cayennepeper.

5 / 6

Snij de bladpeterselie fijn.

6 / 6

Meng alles onder elkaar en kruid af naar smaak.

Laat het smaken.

Het school- en werkjaar is weer begonnen, de sleur is voor je het goed doorhebt ook weer terug, en dan mogen we toch proberen om onszelf een beetje te verwennen met lekkere dingen. Je kunt natuurlijk je broodje tonijnsla voor de lunch halen in de kantine op je werk, in een leuke broodjesbar of in een tankstation. Maar waarom zou je niet zelf eens verse tonijnsalade maken. Zoveel werk is het niet en de smaak is zo lekker. Tussen wat heerlijk roggebrood is het echt een toppertje. Lekker voor jezelf of je partner, en wedden dat je kinderen dit ook de beste tonijnsalade ter wereld vinden?

Bereiding

  1. Prak de tonijn uit blik fijn.
  2. Snij het hardgekookte eitje en de rode ui fijn.
  3. Prak de avocado fijn, doe er wat druppels citroensap over.
  4. Meng de avocado met de mayonaise, de ketchup en de cayennepeper.
  5. Snij de bladpeterselie fijn.
  6. Meng alles onder elkaar en kruid af naar smaak.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer