VERS GEMAAKTE TONIJNSALADE
Recept

Vers gemaakte tonijnsalade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 blikje tonijn
  • 1 hardgekookt ei
  • ½ rode ui
  • ¼ verse avocado
  • wat citroensap
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el cayennepeper
  • wat bladpeterselie
  • peper en zout
VERS GEMAAKTE TONIJNSALADE

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Prak de tonijn uit blik fijn.

2 / 6

Snij het hardgekookte eitje en de rode ui fijn.

3 / 6

Prak de avocado fijn, doe er wat druppels citroensap over.

4 / 6

Meng de avocado met de mayonaise, de ketchup en de cayennepeper.

5 / 6

Snij de bladpeterselie fijn.

6 / 6

Meng alles onder elkaar en kruid af naar smaak.

Laat het smaken.

Het school- en werkjaar is weer begonnen, de sleur is voor je het goed doorhebt ook weer terug, en dan mogen we toch proberen om onszelf een beetje te verwennen met lekkere dingen. Je kunt natuurlijk je broodje tonijnsla voor de lunch halen in de kantine op je werk, in een leuke broodjesbar of in een tankstation. Maar waarom zou je niet zelf eens verse tonijnsalade maken. Zoveel werk is het niet en de smaak is zo lekker. Tussen wat heerlijk roggebrood is het echt een toppertje. Lekker voor jezelf of je partner, en wedden dat je kinderen dit ook de beste tonijnsalade ter wereld vinden?

Bereiding

  1. Prak de tonijn uit blik fijn.
  2. Snij het hardgekookte eitje en de rode ui fijn.
  3. Prak de avocado fijn, doe er wat druppels citroensap over.
  4. Meng de avocado met de mayonaise, de ketchup en de cayennepeper.
  5. Snij de bladpeterselie fijn.
  6. Meng alles onder elkaar en kruid af naar smaak.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer