ZEEBARBEEL MET CHORIZO EN TOAST VAN TOMAAT EN MOZZARELLA
Recept

Zeebarbeel met chorizo en toast van tomaat en mozzarella

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de vis
  • 8 filets van zeebarbeel
  • 12 plakjes chorizo
 
Voor de toast met tomaat
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • een takje verse rozemarijn
  • 10 verse kerstomaatjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el ketchup
  • sneetjes brood
  • 4 plakjes mozzarella
  • enkele blaadjes basilicum
ZEEBARBEEL MET CHORIZO EN TOAST VAN TOMAAT EN MOZZARELLA

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2 / 3

Beleg de filets van zeebarbeel met plakjes chorizo en laat ze garen in de voorverwarmde oven. Het vet dat uit de plakjes chorizo zal druppen, is een soort van pikante olie die de vis, die vanzelf al een aardse smaak heeft, zo’n lekkere, pittige, mediterrane smaak zal geven.

3 / 3

Serveer er een toast bij met tomaat. Fruit daarvoor de stukjes sjalot en het teentje look met verse rozemarijn in de pan, en voeg er nadien evenveel verse als zongedroogde tomaatjes en de ketchup aan toe. Laat mooi indikken.

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Serveer op de gegrilde sneetjes brood, die je met een plakje mozzarella even kort onder een hele hete grill zet.

2 / 2

Werk af met een blaadje basilicum.

Laat het smaken.

Rode poon en zeebarbeel zijn twee verschillende vissen die wel eens met elkaar verward worden. Wellicht wordt de zeebarbeel vaak rode poon genoemd omdat de vis zo’n mooi rood velletje heeft. Maar goed, voor dit gerecht heb je wel degelijk de filetjes van zeebarbeel nodig. Die zijn bijna het hele jaar door te koop, en zelfs uit de diepvries zijn ze prima.

Als je ze vers van de visboer koopt, laat de graatjes er dan wel uithalen, want die zijn nogal venijnig. Zeebarbeel heeft een lekkere aardse smaak, en door ze in de oven te bereiden met de plakjes chorizo krijgen ze extra pit. De toast van tomaat en mozarella met rozemarijn erbij geeft een mooi zacht en hartig extraatje.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Beleg de filets van zeebarbeel met plakjes chorizo en laat ze garen in de voorverwarmde oven. Het vet dat uit de plakjes chorizo zal druppen, is een soort van pikante olie die de vis, die vanzelf al een aardse smaak heeft, zo’n lekkere, pittige, mediterrane smaak zal geven.
  3. Serveer er een toast bij met tomaat. Fruit daarvoor de stukjes sjalot en het teentje look met verse rozemarijn in de pan, en voeg er nadien evenveel verse als zongedroogde tomaatjes en de ketchup aan toe. Laat mooi indikken.

Dresseren

  1. Serveer op de gegrilde sneetjes brood, die je met een plakje mozzarella even kort onder een hele hete grill zet.
  2. Werk af met een blaadje basilicum.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer