ZEEBARBEEL MET CHORIZO EN TOAST VAN TOMAAT EN MOZZARELLA

Rode poon en zeebarbeel zijn twee verschillende vissen die wel eens met elkaar verward worden. Wellicht wordt de zeebarbeel vaak rode poon genoemd omdat de vis zo’n mooi rood velletje heeft. Maar goed, voor dit gerecht heb je wel degelijk de filetjes van zeebarbeel nodig. Die zijn bijna het hele jaar door te koop, en zelfs uit de diepvries zijn ze prima.

Als je ze vers van de visboer koopt, laat de graatjes er dan wel uithalen, want die zijn nogal venijnig. Zeebarbeel heeft een lekkere aardse smaak, en door ze in de oven te bereiden met de plakjes chorizo krijgen ze extra pit. De toast van tomaat en mozarella met rozemarijn erbij geeft een mooi zacht en hartig extraatje.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Beleg de filets van zeebarbeel met plakjes chorizo en laat ze garen in de voorverwarmde oven. Het vet dat uit de plakjes chorizo zal druppen, is een soort van pikante olie die de vis, die vanzelf al een aardse smaak heeft, zo’n lekkere, pittige, mediterrane smaak zal geven.
  3. Serveer er een toast bij met tomaat. Fruit daarvoor de stukjes sjalot en het teentje look met verse rozemarijn in de pan, en voeg er nadien evenveel verse als zongedroogde tomaatjes en de ketchup aan toe. Laat mooi indikken.

Dresseren

  1. Serveer op de gegrilde sneetjes brood, die je met een plakje mozzarella even kort onder een hele hete grill zet.
  2. Werk af met een blaadje basilicum.