Aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis
Recept

Aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis

Dit heb je nodig 4 personen

Ingrediënten voor de WAfeltjes:
  • 400 gr aardappelen (zonder schil moeten ze 400 gr zijn)
  • 1 ei
  • 80 gr cheddar, geraspt
  • 2 lente-uitjes, in schijfjes
  • enkele stengels verse peterselie, versnipperd
  • 50 gr bloem
  • rozemarijn, oregano, peper, zout
Ingrediënten voor de TOMatencoulis:
  • 1 sjalot
  • 4 tomaten
  • 1/2 glas rode wijn
  • peper, zout, oregano, basilicum, tijm, olijfolie
Ingrediënten voor de rest van het gerecht:
  • 3-4 x entrecote, zo’n 150-200 gr p.p.
  • 4 trosjes kerstomaten (zie foto)
  • verse peterselie
  • peper, zeezout, olijfolie, boter
Aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis

Bereiding

17 stappen

1 / 17

Kook voor de wafeltjes de geschilde aardappelen gaar. Giet ze af en spoel ze onder koud water.

2 / 17

Prak ze met een vork plat in een kom. Wanneer het mengsel wat afgekoeld is, voeg je de cheddar toe. Samen met de rest van de ingrediënten, behalve de bloem.

3 / 17

Meng alles goed onder elkaar en voeg dan de bloem toe. Het zou nu een stevig geheel moeten vormen.

4 / 17

Rol in 8 balletjes en zet apart.

5 / 17

Haal je entrecote uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Kruid aan beide kanten met peper en zout.

6 / 17

Vervolgens beginnen we aan de coulis. Versnipper de sjalot en stoof aan in olijfolie.

7 / 17

Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de sauspan. De blokjes moeten niet te fijn zijn, aangezien we het geheel gaan mixen.

8 / 17

Blus met de rode wijn. Kruid met peper, zout, oregano, basilicum en tijm.

9 / 17

Laat een tiental minuten pruttelen op middenlaag vuur en mix vervolgens glad.

10 / 17

Haal het geheel door een zeef en vang het vocht op. Dit is je coulis. Zet apart.

11 / 17

Verwarm de oven voor op 180°C.

12 / 17

Doe de tomaatjes in een ovenschotel en doe er peper, zout en tijm bij. Zet ze 20 minuten in de oven.

13 / 17

Bak de wafeltjes in het wafelijzer. Dit moet telkens zo’n vijf minuutjes. Leg degene die klaar zijn op een rooster in de oven.

14 / 17

Wanneer de wafeltjes klaar zijn, bak je de entrecotes saignant.

15 / 17

Gebruik borden die warm zijn! Smeer een eetlepel coulis in een streep uit op de vier borden. Snijd de biefstuk in reepjes en dresseer deze over de coulis.

16 / 17

Leg er twee wafeltjes bij en daarna een trosje tomaatjes. Werk af met verse peterselie en een streepje olijfolie.

17 / 17

Serveer de coulis er nog apart bij.

Laat het smaken.

Foodie alert want als er één verslaafd is aan koken dan is het Laurence Bemelmans wel. Je kent haar misschien als culiblogster As Cooked by Ginger! Laurence staat werkelijk elke dag achter haar fornuis en tovert de lekkerste gerechten op tafel. Ze is 27 jaar, uit Hasselt, heeft een zoontje van 7 maanden en maatschappelijk assistente. Met As Cooked by Ginger won ze in 2017 de Food Blog Award Best Overall Foodblog!

Laurence heeft een passie voor gezond eten maar zondigt af en toe ook eens keihard. “Het leven draait om balans voor mij. Genieten van het leven en van lekker eten, maar af en toe ook beter weten en gezonde keuzes maken”, vertelt Laurence.

Ze houdt ervan om te experimenteren in de keuken en probeert daarom verschillende stijlen af te wisselen. Ze kookt bijzonder graag Aziatisch maar kan evengoed genieten van een nieuwe pasta, lasagne of echte Vlaamse kost tot Franse keuken. “Ik bak ook bijzonder graag, waardoor er elke zondag een receptje voor ‘Zondag Bakdag’ online komt.”

Aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis
Aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis

“Ik ben heel vaak, maar dan ook echt heel vaak, in de keuken terug te vinden en geniet enorm van de combinatie koken, fotograferen, stylen en schrijven. Een blog oprichten was voor mij gewoon heel logisch omdat het een combinatie is van alle dingen die ik heel graag doe.” Laurence deelt met plezier één van haar meest succesvolle gerechten; aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis. Alvast smakelijk!

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Kook voor de wafeltjes de geschilde aardappelen gaar. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
  2. Prak ze met een vork plat in een kom. Wanneer het mengsel wat afgekoeld is, voeg je de cheddar toe. Samen met de rest van de ingrediënten, behalve de bloem.
  3. Meng alles goed onder elkaar en voeg dan de bloem toe. Het zou nu een stevig geheel moeten vormen.
  4. Rol in 8 balletjes en zet apart.
  5. Haal je entrecote uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Kruid aan beide kanten met peper en zout.
  6. Vervolgens beginnen we aan de coulis. Versnipper de sjalot en stoof aan in olijfolie.
  7. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de sauspan. De blokjes moeten niet te fijn zijn, aangezien we het geheel gaan mixen.
  8. Blus met de rode wijn. Kruid met peper, zout, oregano, basilicum en tijm.
  9. Laat een tiental minuten pruttelen op middenlaag vuur en mix vervolgens glad.
  10. Haal het geheel door een zeef en vang het vocht op. Dit is je coulis. Zet apart.
  11. Verwarm de oven voor op 180°C.
  12. Doe de tomaatjes in een ovenschotel en doe er peper, zout en tijm bij. Zet ze 20 minuten in de oven.
  13. Bak de wafeltjes in het wafelijzer. Dit moet telkens zo’n vijf minuutjes. Leg degene die klaar zijn op een rooster in de oven.
  14. Wanneer de wafeltjes klaar zijn, bak je de entrecotes saignant.
  15. Gebruik borden die warm zijn! Smeer een eetlepel coulis in een streep uit op de vier borden. Snijd de biefstuk in reepjes en dresseer deze over de coulis.
  16. Leg er twee wafeltjes bij en daarna een trosje tomaatjes. Werk af met verse peterselie en een streepje olijfolie.
  17. Serveer de coulis er nog apart bij.

MIJN WIJNTIP

Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).

Bestel mijn Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer