ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
Recept

Zelfgemaakte viskroketten

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een blikje krab
  • Een kleine kabeljauwfilet (150 gram is voldoende)
  • 5 el verse kruidenkaas
  • Dragon
  • 2 lenteuitjes
  • Een klein doosje zongedroogde tomaatjes
  • Enkele el paneermeel
  • Twee eitjes
  • Enkele el bloem
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Stoom of pocheer je kabeljauw.

2 / 10

Prak de kabeljauw met de krab uit blik, en doe er de kruidenkaas bij.

3 / 10

Snipper de twee lente uitjes  en pluk de dragonblaadjes die je in stukjes snijdt. Meng alles onder de vis. Afkruiden met peper en zout naar smaak.

4 / 10

Pureer de zongedroogde tomaatjes, doe er een lepeltje van de kruiden kaas doorheen en meng onder de vis, werk af met peper en wat tabasco. Het mag best pittig smaken.

5 / 10

Wanneer de visfarce te vochtig is doe er wat paneermeel bij.

6 / 10

Laat een kwartiertje afkoelen in de ijskast.

7 / 10

Maak met de kroketmachine kroketjes of rol met de hand (balletjes rollen kan natuurlijk ook).

8 / 10

Haal eerst door de bloem, vervolgens door het ei, uiteindelijk door het paneermeel.

9 / 10

Bak de kroketjes goudbruin in frituurvet van 180 graden.

10 / 10

Serveer met wat tartaarsaus. En eventueel met een slaatje met kerstomaten.

Laat het smaken.

Zoals je misschien gezien hebt om mijn Instagram Stories (je kunt je hier aanmelden om mij te volgen) heb ik dit weekend uitgebreid gekookt voor vrienden. Eén van de gerechten die ik gemaakt heb was een heerlijk tomatentaartje. Als je een blikje krab met een filet van kabeljauw, en een doosje kruidenkaas mengt, dan heb je best nog wel wat vis over, zelfs als heb je 8 tomatentaartjes gemaakt.

ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Die vis wou ik (wat had je gedacht?) uiteraard niet verloren laten gaan, dus ik heb er viskroketjes van gemaakt. Ik heb de zongedroogde tomaatjes er doorheen gemengd, en extra afgekruid met lekker veel peper en wat tabasco. De visfarce was nog iets te vochtig dus heb ik er wat paneermeel onder gemengd, en vervolgens heb ik met de kroketmachine die ik van mijn lieve meme Maria een paar jaar geleden, het jaar voor ze overleden is als kerstcadeautje heb gekregen, lekkere kroketworstjes gemaakt. Even door de bloem, het geklutste ei (ik gebruik twee eiwitten en één eigeel) en vervolgens het paneermeel halen, en afbakken in de friteuse op 180 graden tot ze goudbruin kleuren… Easy.

ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Met wat tartaarsaus bij, en een slaatje met kerstomaatjes, was dit een heerlijk gerecht. Niks ging verloren, ik kon nog eens terugdenken aan mijn lieve meme, en yummie, we hebben heerlijk gedineerd. Ik zeg het toch altijd: restjes inspireren!

Bereiding

  1. Stoom of pocheer je kabeljauw.
  2. Prak de kabeljauw met de krab uit blik, en doe er de kruidenkaas bij.
  3. Snipper de twee lente uitjes  en pluk de dragonblaadjes die je in stukjes snijdt. Meng alles onder de vis. Afkruiden met peper en zout naar smaak.
  4. Pureer de zongedroogde tomaatjes, doe er een lepeltje van de kruiden kaas doorheen en meng onder de vis, werk af met peper en wat tabasco. Het mag best pittig smaken.
  5. Wanneer de visfarce te vochtig is doe er wat paneermeel bij.
  6. Laat een kwartiertje afkoelen in de ijskast.
  7. Maak met de kroketmachine kroketjes of rol met de hand (balletjes rollen kan natuurlijk ook).
  8. Haal eerst door de bloem, vervolgens door het ei, uiteindelijk door het paneermeel.
  9. Bak de kroketjes goudbruin in frituurvet van 180 graden.
  10. Serveer met wat tartaarsaus. En eventueel met een slaatje met kerstomaten.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer