TOMATENTAARTJE MET KRAB EN KABELJAUW
Recept

Tomatentaartje met krab en kabeljauw

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een rol kruimeldeeg uit de supermarkt
  • Een blikje krab
  • Een kleine kabeljauwfilet (150 gram is voldoende)
  • 5 el verse kruidenkaas
  • Dragon
  • 2 lenteuitjes
  • Gekleurde kerstomaatjes.
  • Wat bloemsuiker
  • Een klein doosje zongedroogde tomaatjes
TOMATENTAARTJE MET KRAB EN KABELJAUW

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Halveer de kerstomaatjes, leg ze in een ovenschotel op de velkant. Bestrooi ze met peper, zout en wat bloemsuiker. Plaats ze een dik uurtje in een oven van 100 graden.

2 / 8

Stoom of pocheer je kabeljauw.

3 / 8

Prak de kabeljauw met de krab uit blik, en doe er de kruidenkaas bij.

4 / 8

Snipper de twee lente uitjes  en pluk de dragonblaadjes die je in stukjes snijdt. Meng alles onder de vis. Afkruiden met peper en zout naar smaak.

5 / 8

Pureer de zongedroogde tomaatjes, doe er een lepeltje van de kruiden kaas doorheen, en eventueel wat olijfolie.

6 / 8

Snij met een ring cirkels uit je kruimeldeeg, en leg ze in kleine taartvormpjes. Bak ze blind af (met bonen, rijst of speciale kiezels zodat het deeg niet rijzen kan) volgens de instructies op de verpakking.

7 / 8

Eens gebakken laat je de taartjes wat afkoelen. Vul onderaan met de tapenade van zongedroogde tomaten, daarop de krab- en vismengeling, en leg vervolgens de tomaatjes die lauw uit de oven komen op de vis.

8 / 8

Afwerken met wat goede olijfolie en enkele blaadjes dragon.

Laat het smaken.

Ik moet eerlijk bekennen: de inspiratie voor dit gerecht kreeg ik in het onwaarschijnlijk heerlijke restaurant Kadeau in Kopenhagen enkele maanden geleden. Ik heb er een soortgelijk gerecht gegeten en dacht: laat ik, nu de tomaatjes zo lekker zijn, er eens een eigen variant op maken. Want aangezien ik zondag hele goede vrienden op bezoek krijg die gewoon zijn om goed te tafelen, moet ik weer wat nieuwe mooie gerechten verzinnen. En deze heeft het menu alvast gehaald. Een ideaal voorgerechtje, maar niks moet je tegenhouden om gewoon een grotere taart te maken en die in stukken te snijden en zo te serveren. Want het is ook een ideaal receptje voor een lichte lunch!

Bereiding

  1. Halveer de kerstomaatjes, leg ze in een ovenschotel op de velkant. Bestrooi ze met peper, zout en wat bloemsuiker. Plaats ze een dik uurtje in een oven van 100 graden.
  2. Stoom of pocheer je kabeljauw.
  3. Prak de kabeljauw met de krab uit blik, en doe er de kruidenkaas bij.
  4. Snipper de twee lente uitjes  en pluk de dragonblaadjes die je in stukjes snijdt. Meng alles onder de vis. Afkruiden met peper en zout naar smaak.
  5. Pureer de zongedroogde tomaatjes, doe er een lepeltje van de kruiden kaas doorheen, en eventueel wat olijfolie.
  6. Snij met een ring cirkels uit je kruimeldeeg, en leg ze in kleine taartvormpjes. Bak ze blind af (met bonen, rijst of speciale kiezels zodat het deeg niet rijzen kan) volgens de instructies op de verpakking.
  7. Eens gebakken laat je de taartjes wat afkoelen. Vul onderaan met de tapenade van zongedroogde tomaten, daarop de krab- en vismengeling, en leg vervolgens de tomaatjes die lauw uit de oven komen op de vis.
  8. Afwerken met wat goede olijfolie en enkele blaadjes dragon.
TOMATENTAARTJE MET KRAB EN KABELJAUW

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer