Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!
Nieuws

Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!

Joepie! Het is de ochtend voor de krokusvakantie.  Telkens voor een vakantie doen wij bij Joe in de ochtend “Vrijdag De Luxe”. Iedereen die tussen zes en tien dat een plaatje aanvraagt bij Anke en mezelf en ook vermeld wordt op de radio krijgt dan bubbels. We doen dat nu al jaren.

En vanochtend geef ik mijn eigen bubbels weg, de Cava Brut Reserva van Wijn Ornelis. Heb je zelf een verzoekje, stuur dat dan door via de gratis app van Joe. En wie weet trakteer ik jou wel op een lekker flesje. Als je deze cava wil bestellen kan dat trouwens via www.wijnornelis.be

Ik trakteer deze ochtend vier uur lang op cava!

Mijn cava hebben van Wijn Ornelis heb ik gevonden in de mooie wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Een regio waar ik de wijnhuizen tijdens mijn vakanties supergraag ga bezoeken en waar de mooiste cava’s worden gemaakt, meestal van lokale druivenrassen zoals xarel-lo (zuur), macabeo (bloemig aroma), parellada (citrusfruit) en soms ook chardonnay. Onze elegante cava, waarmee ik elke maaltijd in ons Spaanse flatje feestelijk start, is op de koop toe een reserva die minimaal 15 maanden op vat gerijpt heeft. Geloof me, als je met deze cava klinkt op het leven, dan waan je jezelf ook in de Spaanse zon. Het is een topper als aperitief, maar je kunt hem ook lekker doordrinken bij heerlijke zeevruchten.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer