Slimme truc om een kamer te boeken in een overvol skihotel
Nieuws

Slimme truc om een kamer te boeken in een overvol skihotel

Eerder deze week schreef ik op deze blog een artikel over hoe je toch een tafel te pakken kunt krijgen in een overvol restaurant. Daar kwamen veel reacties van lezers op. Eén van mijn tips was om last minute toch nog maar even rond te bellen, omdat er toch vaak nog afzeggingen zijn in de horeca. Of om iets later op de avond op restaurant te gaan, omdat sommige gasten sneller dan verwacht de tafel verlaten, en je dan toch misschien nog iets kleins kunt gaan eten.

Maar er kwam ook een reactie van een lezer die me liet weten hoe je een kamer kunt krijgen in volgeboekt ski hotel. Heel veel mensen willen deze winter, na door COVID een jaartje overgeslagen te hebben, opnieuw op skivakantie gaan. Maar wat blijkt: heel veel skihotels zitten nu al volgeboekt voor de kerst- de krokus- en de paasvakantie. Dat is jammer. Maar er bestaat dus ook een trucje om last minute nog een kamer te boeken in een volgeboekt skiresort.

Het zit zo dat die hotels namelijk altijd een aantal kamers vrij laten voor het geval er bijvoorbeeld een sneeuwstorm zou zijn. Dan moet het personeel namelijk blijven overnachten in het hotel. Wanneer er echter uitzicht is op een periode waarin het zeker niet gaat sneeuwen worden die kamers vaak toch nog verhuurd aan gasten die last minute proberen een kamer te boeken.

Dus wanneer je er op dit moment nog niet in slaagt om een ski vakantie te boeken komende winter, niet getreurd. Probeer gewoon eens te bellen in een periode dat er weinig sneeuw valt. En wie weet wil het hotel van je keuze wel één van die vrijgehouden kamers aan je verhuren. Veel succes.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer