Ja, ik kook graag uitgebreid. Zeven, acht gangen. En allemaal bijzondere gerechten met veel prachtige ingrediënten. Ik ga graag aan de slag met kreeft, of kaviaar, met mooi gerijpt vlees en unieke ingrediënten die ik enkel in speciale winkels vinden kan. Ik sta dan ook meestal anderhalve dag in de keuken om mijn gasten een avond lang het allerbeste voor te schotelen. Maar toen we eergisteren beslisten om een dagje vroeger dan gepland terug te komen uit Spanje, en we daarom enkele goede vrienden vroegen om op vrijdagavond iets kleins bij ons te komen eten, had ik het idee om het eens anders aan te pakken. “Niks ingewikkeld, gewoon een lekker pastaatje,” had ik gezegd, en ik heb me aan mijn woord gehouden.
Ik heb eerst als aperitief-hapje wat bruschetta gemaakt. Daarna heb ik zelf vitello tonnato bereid, heerlijk kalfsvlees met tonijnsaus, kappertjes en roquette. En daarna, super simpel, en zoals afgesproken, mijn lievelingspasta. Ik maak die pasta intussen al een eeuwigheid. Meestal gewoon voor ons tweetjes op een weekdag. Maar omdat die zo makkelijk om te maken is, en iedereen die altijd lekker vindt, heb ik die gisteren gewoon nog eens gemaakt. En iedereen was super tevreden, en heeft zelfs een tweede portie gemaakt. Een aanrader dus. Ik geef jullie het recept nog eens mee.
Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meerRecept
Linguini met kip, erwtjes en prosciutto
“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer
Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer