LINGUINI MET KIP, ERWTJES EN PROSCIUTTO
Recept

Linguini met kip, erwtjes en prosciutto

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kipfilets
  • arachideolie
  • enkele sjalotjes, fijngesnipperd
  • 6 el ketchup
  • 3 dl lichte sojaroom
  • enkele druppels tabasco
  • 1 blikje erwtjes, uitgelekt
  • enkele sneetjes Parmaham, in repen
  • linguini
  • Parmezaanse kaas
  • veel verse basilicum
LINGUINI MET KIP, ERWTJES EN PROSCIUTTO

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snijd de goed gekruide kipfilets in reepjes en bak ze in hete arachideolie tot ze gaar zijn.

2 / 5

Zet je pan op een zachter vuurtje en voeg er de sjalotjes bij.

3 / 5

Voeg er de ketchup aan toe, de lichte sojaroom en tabasco. Laat mooi indikken.

4 / 5

Voeg de erwtjes toe en de repen Parmaham. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik zou zijn.

5 / 5

Laat de verse pasta mee garen in de saus.

Laat het smaken.

Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker!

Bereiding

  1. Snijd de goed gekruide kipfilets in reepjes en bak ze in hete arachideolie tot ze gaar zijn.
  2. Zet je pan op een zachter vuurtje en voeg er de sjalotjes bij.
  3. Voeg er de ketchup aan toe, de lichte sojaroom en tabasco. Laat mooi indikken.
  4. Voeg de erwtjes toe en de repen Parmaham. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik zou zijn.
  5. Laat de verse pasta mee garen in de saus.

Dresseren

Serveer met Parmezaanse kaas en basilicum.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS MERLOT CABERNET SAUVIGNON

Ik ben een groot liefhebber van rode krachtpatsers die toch een vleug verfijning hebben en zalig dansen in het glas. Dit is een wijn zoals ik die graag drink. Dankzij de volrijpe merlot- en cabernetdruiven is deze prestigewijn rijk aan zwarte kersen en wordt hij gekenmerkt door zijn satijnzachte structuur.

Bestel hier mijn Merlot Cabernet Sauvignon

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo’n heerlijke zijdezachte saus … Lees meer

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch … Lees meer