
Foto: Would Be Chef
LINGUINI MET KIP, ERWTJES EN PROSCIUTTO
Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker!
Bereiding
- Snijd de goed gekruide kipfilets in reepjes en bak ze in hete arachideolie tot ze gaar zijn.
- Zet je pan op een zachter vuurtje en voeg er de sjalotjes bij.
- Voeg er de ketchup aan toe, de lichte sojaroom en tabasco. Laat mooi indikken.
- Voeg de erwtjes toe en de repen Parmaham. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik zou zijn.
- Laat de verse pasta mee garen in de saus.
Dresseren
Serveer met Parmezaanse kaas en basilicum.
MIJN WIJNTIP
WIJN ORNELIS MERLOT CABERNET SAUVIGNON
Ik ben een groot liefhebber van rode krachtpatsers die toch een vleug verfijning hebben en zalig dansen in het glas. Dit is een wijn zoals ik die graag drink. Dankzij de volrijpe merlot- en cabernetdruiven is deze prestigewijn rijk aan zwarte kersen en wordt hij gekenmerkt door zijn satijnzachte structuur.
Bestel hier mijn Merlot Cabernet Sauvignon
Reacties