LINGUINI MET KIP, ERWTJES EN PROSCIUTTO

Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker!

Bereiding

  1. Snijd de goed gekruide kipfilets in reepjes en bak ze in hete arachideolie tot ze gaar zijn.
  2. Zet je pan op een zachter vuurtje en voeg er de sjalotjes bij.
  3. Voeg er de ketchup aan toe, de lichte sojaroom en tabasco. Laat mooi indikken.
  4. Voeg de erwtjes toe en de repen Parmaham. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik zou zijn.
  5. Laat de verse pasta mee garen in de saus.

Dresseren

Serveer met Parmezaanse kaas en basilicum.