Weet je hoeveel controles ik ben tegengekomen op weg naar Barcelona?
Nieuws

Weet je hoeveel controles ik ben tegengekomen op weg naar Barcelona?

Het was toch een beetje met een klein hartje en wat twijfels dat ik na drie dagen Frankrijk ben doorgereden naar onze flat in Barcelona. Niet omdat ik er geen goesting in had, integendeel. Maar ik was wel bezorgd: hoeveel controles zou ik tegenkomen onderweg. Mijn PCR-test dateert van donderdag, en is dus meer dan 72 uur oud. En ik had wel een zelftest mee maar was niet zeker of die wel zou tellen.

Intussen hadden enkele mensen me al laten weten dat ik me niet al te veel zorgen moest maken. Vlaanderen kleurt inmiddels groen, en reizigers die uit een groene zone komen zouden voor Spanje geen test meer voor moeten leggen. Maar de info die ik daarover terug kon vinden was nog redelijk wazig, dus echt gerust was ik er niet op.

Ik kan je zeggen, ik ben geen enkele controle tegengekomen, niks, nul. De reis ging bijzonder vlot en ik werd nergens tegen gehouden, niet door de politie en ook niet door de douane. In de andere richting ben ik overigens wel twee uitgebreide controles tegengekomen. Mensen die vanuit Spanje naar Frankrijk reden werden eerst gestopt door de Spaanse politie aan de laatste péage, en daarna ook nog eens in Frankrijk. Dat land vraagt nog altijd een PCR-test, zelfs al rijd je er gewoon door, dus wie die niet had moest rechtsomkeer maken.

Maar goed, ik ben er dus geraakt zonder problemen. De zon schijnt en er zijn een paar verfrissende wolkjes en wat wind, het is lekker warm maar niet te heet. Onze goede vriend Luis die voor de flat zorgt heeft cola light in de ijskast achtergelaten, en verse bloemen op tafel gezet. Ik heb mezelf een glas wijn uitgegoten en… ik voel me zooooooooo gelukkig. Good to be home

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer