Covid gekregen, vlak voor de eerste vaccin prik
Nieuws

Covid gekregen, vlak voor de eerste vaccin prik

Het is echt de grootste pech die een mens kan hebben, maar het is een goede maat van mij wel overkomen. Letterlijk drie dagen voor hij de eerste prik zou krijgen, voelt hij zich ziek worden. Hoesten, een beetje koorts, en op de koop toe heeft hij last van wat smaakverlies. En wat blijkt: hij is inderdaad positief getest op covid. Het is maar de vraag of hij de ziekte nu snel onder controle krijgt, want hij is dan nog wel jong (iets ouder) dan ik, maar hij voelt zich echt wel slecht. “Nog nooit zo ziek geweest”, zei hij. De vaccinatie deze week kan natuurlijk niet doorgaan. Ik hoop dat hij snel beter wordt. Sterkte maat.

Het toont nog maar eens aan: het virus is er nog steeds, en gaat nog altijd flink rond. Ook al zakken alle cijfers dan wel stevig, het zijn nog steeds mensen achter de cijfers, en ze worden nog steeds ziek van dat rotvirus. Mensen die het niet (meer) verwachten kunnen in de laatste rechte lijn nog struikelen, en dat wil je echt niet meemaken. Daarom is het belangrijk om nu extra uit te kijken. We zijn toch wat minder waakzaam, wat losser, we mogen ook wat meer, en we denken: ik zal het nu toch echt wel niet meer krijgen. En dan, wanneer je het niet meer verwacht, gebeurt het plots toch. Gevaarlijk hoor.

Ik ben zelf wel flink aan het aftellen. Op 14 juni krijg ik mijn eerste prik, hier in Wachtebeke. Pfizer. Op 19 juli de tweede. Dat valt wat lastig, want dan ben ik in principe in Barcelona. Maar dat lossen we wel op. Ik vlieg wel een dagje terug of zo. Want als ik begon te schuiven met de tweede datum, dan ging de eerste ook later komen, en daar heb ik geen zin in. Ik wil geen seconde wachten op mijn eerste prik. Van zodra het kon wou ik m’n spuitje. Blij dat het gaat gebeuren, een weekje na mijn 48ste verjaardag. Nog twee weekjes geduld dus. En intussen probeer ik zo veilig mogelijk te blijven. Ik zou toch echt niet willen voorhebben wat m’n maat nu overkomen is: ziek worden in de laatste rechte lijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer