Nog één groot probleem voor de heropening van de horeca
Nieuws

Nog één groot probleem voor de heropening van de horeca

Oef. Eindelijk. Morgen mogen de terrassen weer openen. Meer dan een half jaar lang was de horeca volledig dicht. Voorlopig is er nog geen vooruitzicht op een volledige heropening van de restaurants en de cafés, dus lekker binnen aan een tafeltje gaan zitten is nog niet voor meteen, maar dat we nu buiten al een glas mogen drinken of een hapje eten is natuurlijk wel fijn nieuws. Ik heb mijn restaurantjes ook al geboekt voor de komende dagen. Er is wel één klein probleempje, de komende week wordt er nog bijzonder veel regen voorspeld. Toch merk ik dat veel restaurateurs zich goed aan het voorbereiden zijn op dat slechte weer, en overkappingen aan het plaatsen zijn. In Trattoria 2000, het Italiaanse restaurant in Keerbergen waar we vroeger heel vaak gingen eten, hebben ze zelfs een heuse tent op de parking gezet. In de tuin van de Oude Pastorie in Lochristi zijn ze ook een fraaie overkapping aan het plaatsen.

Het vervelende is dat het voorlopig nog niet zo duidelijk is hoe die tenten al dan niet geopend moeten zijn tijdens het eten. Want als alle zijden van tenten dicht zijn, dan creëer je natuurlijk gewoon een binnenruimte. Hier en daar hoor ik geruchten dat tenminste één zijde van zo’n tent volledig open zou moeten zijn. Maar blijkbaar moeten de gemeenten daar zelf nog duidelijke beslissingen over nemen en ook publiceren. En op de koop toe heeft de politie aangekondigd geen “terraspolitie” te willen zijn. En dan rijst ook de vraag waarom restaurants met een veranda niet gewoon de ramen open kunnen schuiven, want wat is het verschil met een tent met maar één open flap? Hoe dan ook: het belangrijkste is dat we op een veilige manier kunnen genieten. Dus hopelijk focussen de horeca-uitbaters op die veiligheid en niet op de warmte. Want met warme kleding kun je je makkelijk beschermen tegen de koude. Maar het virus, dat moeten we natuurlijk op afstand proberen te houden.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer