Elke woensdag is Rik Torfs onze gast bij Sven en Anke op Joe. Om kwart voor acht schotelt hij ons en onze luisteraars een moreel dilemma voor. Soms is dat een huis- tuin- en keukendilemma, soms is het allemaal net iets zwaarder. Maar altijd daagt hij ons uit om over levensvragen na te denken. Heerlijke rubriek met een zeer gezellige en grappige man. Maar hoe gaat Rik Torfs de feestdagen doorbrengen? Would Be Chef vroeg de bekende kerkjurist naar zijn plannen voor kerst.
Neen, ik ga gewoon thuis vieren in zeer kleine kring. Niets speciaals eigenlijk. Wat naar muziek luisteren, lezen en naar een nachtmis kijken op de televisie. En hopelijk ook een lange wandeling in de natuur.
In de buurt woont een traiteur die geweldige garnaalkroketten maakt. Lekker ouderwets zoals ikzelf. Met een flesje champagne, even pittig als spuitwater maar veel gezonder.
Ik verloor dit jaar enkele mensen die me na aan het hart liggen, maar niet door corona. Helaas. Maar het speciale ritme van het coronajaar vond ik wel fijn. Ik kon wegens de vele afgelaste activiteiten het boek ‘De kerk is fantastisch’ schrijven, dat was me anders nooit gelukt. Ik wandelde meer dan ooit. Dat het leven soberder verliep en het reizen minder was, ervaar ik niet als een minpunt. Wel had ik iets te weinig persoonlijk contact met mijn studenten.
Een goede gezondheid. Veel vriendschap en liefde. Eindeloos veel zin voor humor. En een heldere geest om na te denken over diepere levensvragen: dat maakt gelukkig.
Druk bezig met een zesdelige internationale documentaire over Het Vaticaan (voor productiehuis Panenka). Ze zal pas in het voorjaar van 2022 helemaal klaar zijn. Verder hoop ik dat ook de Engelse versie van “De kerk is fantastisch” veel wordt gelezen. En uiteindelijk is gewoon verder leven in dankbaarheid mijn grootste ambitie.
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer