Fijne aanrader voor de feestdagen: Take away van "De Lozen Boer"
Nieuws

Fijne aanrader voor de feestdagen: Take away van “De Lozen Boer”

Sinds de zomer wonen we in Lochristi. We zijn hier neergestreken omdat we vorig jaar op zoek gingen naar een nieuw spannend verhaal en verliefd zijn geworden op een heerlijk huis met veel geschiedenis. Per toeval eigenlijk. Niet omdat we per se in deze streek wilden wonen. Maar ik moet zeggen: de aanpassing is echt snel gegaan. En we wonen hier echt heel graag. Er zijn veel goede winkels hier en mooie restaurants, waar we na het vaccin hopelijk nog prachtige culinaire tijden gaan beleven.

Lochristi kende ik voordien eigenlijk alleen van de Lodejo-feesten lang geleden, waar ik Donna’s Dansfolies en Q-Party’s kwam draaien. Van het feestpaleis in Beervelde ook. En van De Lozen Boer. Een prachtig authentiek complex met hele mooie feestzalen waar verschillende van onze vrienden getrouwd zijn of andere feesten hebben georganiseerd.

Fijne aanrader voor de feestdagen: Take away van "De Lozen Boer"
Fijne aanrader voor de feestdagen: Take away van "De Lozen Boer"

Op restaurant gaan mag nu weer niet meer, en feestzalen zijn al helemaal gesloten. Want van grote groepen die samenkomen is in covid-tijden uiteraard geen sprake meer. Gelukkig zijn ondernemers in de horeca inventief, en blijven ze niet bij de pakken zitten. En toen we hoorden dat ook de mensen van De Lozen Boer take away organiseerden wisten we: dat moeten we toch eens uitproberen.

En ik kan je wel zeggen: het was een heerlijke ervaring. Restaurants moesten, zeker in het begin, toch een beetje een aanpak bedenken voor hun take away. Ze zijn immers gewoon om verschillende gerechten te bereiden die à la minute worden opgediend voor al bij aal beperkt aantal couverts. Maar het culinaire team van feestzalen is het natuurlijk al jaren gewoon om mooie gerechten voor grote groepen te bereiden en voor te bereiden. Dat voel je zeker bij de Take Away van de Loze Boer. Zij staan er sinds jaar en dag voor bekend dat hun keuken echt op hoog niveau zit, dat er altijd met hele mooie producten wordt gewerkt, en alles altijd hoog op smaak zit. Er is gewoon aan alles gedacht. Alles is heel mooi geserveerd, en je kunt met een minimum aan werk de beentjes thuis onder tafel steken.

Van het prachtig geserveerde voorgerechtje met zalm, gerookte vis, avocado en fijne garnituren tot het tussengerecht van heerlijk zeetong in een tongstrelende saus, tot het haantje met een peertje bij, lekkere veenbessensaus, witloof en puree, tot het appeldessert met vanille-ijs, het was allemaal heel lekker. Voor mij is dit een super goede kandidaat voor je feestmenu op kerst of oudjaar. Als je niet aan de andere kant van het land woont, dan kan ik je de Lozen Boer in Lochristi van harte aanraden. Onderaan heb ik hun feestmenu’s alvast even op gelijst. Duidelijk heerlijke kwaliteit voor je geld.

Fijne aanrader voor de feestdagen: Take away van "De Lozen Boer"
Fijne aanrader voor de feestdagen: Take away van "De Lozen Boer"
Fijne aanrader voor de feestdagen: Take away van "De Lozen Boer"
Fijne aanrader voor de feestdagen: Take away van "De Lozen Boer"

Kerstmenu € 70,00 pp

Gemarineerde zeebaars, coeur de saumon, remoulade van forel, crème d’Isigny & fijne garnituren

Velouté van pastinaak & selder

Filet van dorade, groene garnituren & witte wijnsaus –
Estouffade van kalkoen in winterpracht

Bûche van citroen & meringue of
IJsstronk + € 3,00 pp (gelieve uw keuze mee te delen)

Menu Oud & Nieuw € 75,00 pp

Mini tartaar van Bretoense langoustines –

Frisse kreeftensalade
of
Terrine van ganzenlever met kweepeergelei en briochetoast –

Met zeevruchtjes gevulde tongfilets, dugléré en fijne garnituren –

Jong hert in nieuwjaarspracht

Dessert van de chef

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer