De verjaardag die we vanavond zeker zullen vieren!
Nieuws

De verjaardag die we vanavond zeker zullen vieren!

Eierkoeken met heel veel bruine suiker, en die suiker mocht smelten in de pan. In jouw heerlijke groentesoep zaten er altijd lettertjes van pasta. De taal werd er met de soeplepel ingegoten zeg maar. Dat zal ik me altijd blijven herinneren. En donker tafelbier ook. Bij jou en pepe Daniël mochten we tafelbier drinken als we als kind kwamen eten. Het waren zalige tijden. Ze zijn lang lang voorbij. Maar we zullen ze ons voor eeuwig herinneren.

Vandaag is je 100ste verjaardag. In een interview 8 jaar geleden zei je dat je 100 zou worden. We geloofden ook dat dat zou lukken, meme Maria. Je was een sterke vrouw die veel had meegemaakt maar toch nog vol energie en vuur zat. Die 100ste verjaardag zouden we vandaag uitgebreid gevierd hebben. Met lekker eten, en met een goed fleske. En jij zou verteld hebben over het leven met z’n mooie en minder mooie kanten.

Jammer genoeg ben je een paar jaar geleden dan toch van ons heen gegaan. Zomaar in je zetel, na een lekkere lunch met een glaasje lekkere wijn. Onverwacht. Maar wel vredig. We waren allemaal triest, maar hadden er vrede mee. Je had een prachtige leeftijd bereikt, en je was op een rustige manier mogen vetrekken. “Een mens zou er voor tekenen,” zeiden we tegen elkaar. Dat gaf troost.

Gisteren zei ik nog tegen mijn papa: “misschien goed dat meme Maria covid niet meer heeft moeten meemaken. Het zou een trieste 100ste verjaardag geweest zijn.” Nu gaan we het toch vieren. Met de familie. Met een online aperitief. We gaan herinneringen aan je ophalen, en we gaan vanavond klinken met z’n allen op wat een prachtige vrouw jij wel was.

En ik ga soep maken met letterkes. En met mijn lepel zal ik dan schrijven hoe graag we je hebben gezien. We missen je meme. Vier maar een mooie honderdste verjaardag, daarboven met pepe en met je dochter tante Lutje. Je hebt het meer dan verdiend.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer