Er is er één die zot wordt van onze verhuis...
Nieuws

Er is er één die zot wordt van onze verhuis…

“De keuken” heb ik als eerste ingepakt. Potten, pannen, borden, glazen, allerlei keukengerei, samen goed voor zeker twintig grote dozen. Dat vond hij al vreemd. Hij zat erbij en keek er naar. Maar toen ik de kleren in dozen begon te stoppen lag hij vanop het bed pas echt met grote ogen naar ons te kijken. En de verwondering werd pas echt gigantisch toen we de bibliotheek leeg begonnen te maken. Daardoor kwamen er plots heel veel planken vrij waarop hij pretpark kon spelen. En intussen heb ik hem al tientallen keren uit een half gevulde doos gehaald. Dan ligt hij op een stapel boeken, en als je niet uitkijkt dan kleef je de doos dicht en dan gaat meneer zo mee de verhuiswagen in.

We hebben onze kat Gilbert al een paar keer proberen uit te leggen wat het plan is. Dat hij nu hij acht jaar is geworden nog eens mag verhuizen naar een nieuw huis. Dat daar ook heel veel ruimte zal zijn om te spelen, en dat we hem in het nieuwe “paleisje’ als een “kattenprins” zullen verwennen, maar ik weet niet of katten dat kunnen begrijpen. Ik twijfel. Maar hij voelt sowieso dat er iets aan de hand is. We zijn nu al dagenlang het hele huis in dozen aan het stoppen, kasten raken leeg. Waar hij normaal kan spelen staan nu stapels dozen, en op andere plekken, zoals in de kasten van de bib krijgt hij nu vrij spel. Hij geniet van de drukte en huppelt constant achter ons aan. Alles voelt anders, anders is raar nu.

Dinsdag is het zo ver. Dan mag onze lieve kater, net als z’n baasjes, afscheid nemen van het huis in Rijmenam, sinds jaar en dag onze thuis. En we vertrekken dan met z’n drietjes naar het nieuwe huis. Hopelijk gaat meneertje zich daar evengoed thuis voelen. Hoe dan ook wordt het straks een ontdekkingstocht voor hem, maar zeker ook voor ons. Ja, het zijn speciale tijden. Maar we genieten met volle teugen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer