Sommige vriendschappen duren lekker lang. Die met mijn vriend Roger van Damme is op de meest culinaire (lees: zoete) manier “lekker” en duurt al minstens tien jaar lang. In de zomer van 2011 hadden we een huisje gehuurd in de Provence, en Roger en Cindy kwamen een dagje op bezoek.
En toen hebben we lekekr gekookt uiteraard, en samen dit primitieve filmpje gemaakt. Maar ik herinner me nog goed dat het wel een super lekkere schotel was! Kijk maar eens hieronder.
Ja, we zijn een flink stukje ouder geworden. Zo gaat dat met de tijd. Maar ik ben trots dat we nog steeds super copains zijn, en als we samen over eten kunnen praten, smakelijke gerechten kunnen bereiden, of lekker proeven en smikkelen, dan vieren we de vriendschap op de mooiste manier. Gauw nog eens over doen maatje!
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer