Nog vier weken en we verhuizen naar Lochristi. Er wordt op dit moment met man en macht gewerkt om alles voor het bouwverlof klaar te krijgen. Dat wordt nog een spannende opdracht, maar onze aannemer slaat voorlopig nog niet in paniek. Ik kreeg al foto’s door van onze keuken die nu op atelier wordt opgebouwd, met onze nieuwe keukentoestellen, en ik ga die snel met jullie delen. Want ik denk dat ik zoveel plezier in die keuken ga beleven…. Ik ben ook van plan om volgers van deze blog geregeld uit te nodigen voor kook workshops.
Maar ik kan je nog een klein geheimpje vertellen. Eén van de argumenten waarom we verliefd geworden zijn op ons nieuwe huis, is een “verborgen” kamer in de kelder. Ik zal het even uitleggen. Ik droom al lang van een koele kamer, een soort van inloop-koelkast. Omdat ik graag uitgebreid kook, met veel verschillende gangen en gerechtjes lijkt dat me ideaal om vele bordjes op voorhand klaar te maken en fris te bewaren. Zo’n inloop-frigo zit er niet in ons huidige huis.
Maar bij de rondleiding door de makelaar in september vorig jaar bleek dat er dus wel één zit in ons nieuwe huis: een soort van gekoelde smalle gang is het in de kelder. Je kunt er je voedingswaren veilig en gezond in bewaren, maar dus ook de voorbereide bordjes voor een feestje. Ik wil niet beweren dat die kamer ons over de streep heeft getrokken, want we waren gewoon op het hele huis verliefd, maar dat ene verborgen gekoelde gangetje is toch wel iets waar ik enorm naar uitkijk. Al iemand zin om binnenkort in onze bubbel te komen en lekker te komen eten?
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer